1 Φεβρουαρίου 2023

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Εκατό εκατομμύρια για τους δανειστές μας

1 min read

Οι… τόσο πολύτιμες συμβουλές και προτάσεις των μελών των ειδικών τεχνικών κλιμακίων του ΔΝΤ προς την ελληνική Κυβέρνηση φαίνεται πως κοστολογούνται με το παραπάνω αφού τα μπόνους που παίρνουν φθάνουν μέχρι και τις 25.000 – 30.000 ευρώ το μήνα, ανεξάρτητα από τους ήδη παχυλούς μισθούς τους.

Με χρυσά κουτάλια τρώνε λοιπόν αυτοί που προτείνουν αιματηρά μέτρα, τα οποία αν υλοποιηθούν στο σύνολό τους θα υποβαθμίσουν το επίπεδο διαβίωσης όλων των Ελλήνων πολιτών σε επίπεδο Αφρικής! Όσο οι Έλληνες λοιπόν λιμοκτονούν οι Τροϊκανοί ετοιμάζονται να πλουτίσουν στις πλάτες μας.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τα χρήματα που εισπράττουν οι ελεγκτές καταβάλλονται μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού και συγκεκριμένα μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία πιστώνονται στο σκέλος των εσόδων του ΠΔΕ.

Τα χρήματα των αμοιβών των ελεγκτών της ΕΕ και του ΔΝΤ προέρχονται από τα κοινοτικά ταμεία. Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη εγκρίνει ένα ποσό της τάξης των 90 εκατ. ευρώ, και το οποίο θα μοιραστούν τα «γκρουπ» της τεχνικής αντιπροσωπίας που κατά διαστήματα έχουν έρθει στη χώρα μας.

Αυτά τα χρήματα θα εξακολουθούν να τα παίρνουν έξτρα οι τροϊκανοί για τις συμβουλές που μας δίνουν για την οικονομία μας. Όπως διαβάζουμε στο bankingnews.gr οι συμβουλές που κοστίζουν 1000 ευρώ την ημέρα για τον κάθε ένα από τους ελεγκτές μας είναι:

• Οι συμβουλές για την καλύτερη λειτουργία του συστήματος της φορολογικής διοίκησης

• Οι προτάσεις για τις διαθρωτικές αλλαγές και την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας

• Οι προτάσεις για την βελτίωση του φορολογικού ελέγχου

• Τρόποι για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών

• Μέθοδοι για την βελτίωση του συστήματος συλλογής των φόρων και αύξησης των δημοσίων εσόδων

• Προτάσεις για τον καλύτερο έλεγχο των κρατικών δαπανών

• Άξονες δράσης που έχουν να κάνουν με την ατζέντα των αποκρατικοποιήσεων και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην χώρα μας

• Οι εκθέσεις με τις προτεινόμενες αλλαγές στην άμεση και την έμμεση φορολογία ( σ.σ. έχουν ήδη παραδοθεί σε Ευάγγελο Βενιζέλο και Παντελή Οικονόμου)

• Οι εκθέσεις προόδου της ελληνικής οικονομίας που συντάσσονται και αποστέλλονται σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον

• Οι εκθέσεις με τις παρατηρήσεις που κάνουν σε τεχνικό επίπεδο

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία του συνέντευξη ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας της Ε.Ε στην Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ έκανε λόγο για άφιξη 160 και πλέον ελεγκτών που θα φθάσουν στην Αθήνα μέσα το καλοκαίρι.

Ήδη το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, με τη βοήθεια των διαφόρων ομόσπονδων κρατιδίων, έχει συγκροτήσει ένα κλιμάκιο 100 εφοριακών οι οποίοι πρόκειται να συμμετάσχουν σε αποστολές στην Ελλάδα. Για βοήθεια απέναντι στα προβλήματα της Ελλάδας είχαν δηλώσει άλλες δώδεκα χώρες-μέλη (Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Βουλγαρία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία κλπ). Κάτι το οποίο είναι εντελώς φυσικό. Και ποιος δεν θα ήθελε να πληρώνεται με 1.000 ευρώ την ημέρα και να κάνει και τα μπάνια του στην ηλιόλουστη Ελλάδα; Το μόνο που φαίνεται να τους καθυστερεί να έρθουν μέχρι στιγμής είναι οι εκλογές.

Τα περισσότερα από αυτά τα γκρουπ δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας. Το γεγονός αυτό είχε αναγκάσει τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου να χάνουν πολύτιμο χρόνο για την ενημέρωση των γκρουπ της Τρόικας, η οποία τις περισσότερες φορές έπαιρνε τη μορφή σεμιναρίου

spirospero

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.