Σε επικοινωνία που είχαν πριν λίγο με κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ ου αναμένεται να παίξει ρόλο σε οικονομικό υπουργείο, το αργότερο μέχρι την μεθεπόμενη Παρασκευή θα έχουν αφιχθεί στην Ελλάδα προκειμένου να συσκεφθούν με το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης.
Ο επίσημος τίτλος της επίσκεψης είναι “ενδιάμεση αξιολόγηση της εφαρμογής του Μνημονίου”. Η ουσία η άμεση εφαρμογή των εισπρακτικών μέτρων ύψους 14,5 δισ. και η εφαρμογή των προγραμμάτων των μειώσεων του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000.
Κάτι που ενδιαφέρει άμεσα και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αφού ναι, μεν ο Φ. Φράγκος αρνήθηκε να προωθήσει την μείωση κατά 20% επιπλέον του αριθμού των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές, αλλά ο διάδοχός του είναι άγνωστο αν θα λειτουργήσει το ίδιο εθνοκεντρικά και πατριωτικά.
Μάλιστα οι της τρόικας ενημέρωσαν τον συνομιλητή τους ότι “Έχει καθυστερήσει η κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2013 -2016, όσο και του Προϋπολογισμού 2013 και από την στιγμή που δεν ληφθούν άμεσα μέτρα δεν αναμένεται η εκταμίευση της χρηματοδοτικής στήριξης εντός του Αυγούστου”! Εκβιασμός με το “καλημέρα” λοιπόν!
Σημειώνεται πως η αξιολόγηση της τρόικας θα κρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 30 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 25 δισ. ευρώ θα διοχετευθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και βέβαια εκεί βρίσκεται και το “μυστικό” της (επιτυχημένης) προσπάθειας της εγχώριας οικονομικής ελίτ να φέρουν στην εξουσία και πάλι μνημονιακή κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενοι βέβαια και την διάσπαση των αντιμνημονιακών δυνάμεων.
Και για να μην έχει κανείς καμία αμφιβολία για το τι μας έρχεται και για το ποια αξία είχαν τα προεκλογικά τσιτάτα περί “επαναδιαπραγμάτευσης ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, δήλωσε ευθαρσώς ότι «Η ουσία των μεταρρυθμίσεων δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Οποιαδήποτε κυβέρνηση και να σχηματιστεί θα πρέπει να τηρήσει όσα συμφωνήθηκαν με την Ευρώπη». Μάλιστα έθεσε και ζήτημα ταχύτητας στις αποφάσεις «Με τις εκλογές, ωστόσο, χάθηκε χρόνος και πρέπει να αναφερθούμε στο τι σημαίνει αυτό για τις μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε.
Το μόνο που συζητούν είναι αυτό που είχαν προσφέρει από τον Μάρτιο: Ένα χρόνο παραπάνω ως περιθώριο προσαρμογής. Δηλαδή αντί για γρήγορο, τώρα προτείνουν αργό θάνατο…
Defencenet