Δηλαδή, 1,5 εκατομμύριο Έλληνες πολίτες δε θα είχαν δικαίωμα να βοηθηθούν οικονομικά στο επιχειρείν τους, ακόμη κι αν τα περισσότερα από 25 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα δοθούν στις τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους από την επόμενη δόση των δανειστών μας, αποφασίζονταν να πέσουν για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας.
Εννοείται ότι η οποιαδήποτε σκέψη για ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας από τις τράπεζες κινείται στα όρια της επιστημονικής φαντασίας.
Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δε δόθηκε γι’ αυτόν το σκοπό ούτε ένα ευρώ από τα συνολικά 233 δισεκατομμύρια ευρώ που
χορηγήθηκαν από την Πολιτεία στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από το 2008 μέχρι σήμερα. Χρήματα που, όπως γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, δεν πρόκειται να επιστραφούν ποτέ από τις τράπεζες στο ελληνικό Δημόσιο…
Είναι δεδομένο ότι η ύπαρξη της λίστας του «Τειρεσία» και κυρίως ο σημαντικός ρυθμός αύξησής της οδηγεί στα «βράχια το καράβι της Ελληνικής οικονομίας».
Με σύμμαχο την αδιαφορία -ή τις πλάτες- των Ελλήνων πολιτικών, ο «Τειρεσίας» γιγαντώνεται, αφού μόνο το πρώτο εννιάμηνο του 2012 η λίστα του «εμπλουτίστηκε» με 199.623 νέες καταχωρήσεις φυσικών και νομικών προσώπων.
Οι τράπεζες, με το απαράδεκτο και άκρως εξοργιστικό πρόσχημα ότι κάποιοι Έλληνες δανειολήπτες «φεσώνουν» τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, έριξαν μέσα σε μόλις εννέα μήνες στο «κολαστήριο» του «Τειρεσία» περίπου 750 άτομα την ημέρα…! Νούμερο, που, ασφαλώς, προκαλεί τρόμο, όμως, αφήνει αδιάφορους αυτούς που θα έπρεπε ως καθ’ ύλην αρμόδιοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να δώσουν λύση στο πρόβλημα, τους Έλληνες πολιτικούς.
Είναι δεδομένο ότι έστω και ένα μέρος από τα 233 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία πήραν ως «δώρο» οι τράπεζες από τους εκάστοτε κυβερνώντες -αν και είναι χρήματα δικά μας, του ελληνικού λαού- να έπεφτε στην πραγματική ελληνική οικονομία, πολλοί λιγότερες επιχειρήσεις θα αντιμετώπιζαν πρόβλημα και θα έφταναν στο σημείο να ριχτούν στον «Καιάδα» του «Τειρεσία».
Είναι σίγουρο, επίσης, ότι θα κατέβαζαν ρολά πολύ λιγότερες από τις 100.000 επιχειρήσεις, που σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) έκλεισαν τα τελευταία 2,5 χρόνια και είναι σίγουρο ότι θα χάνονταν πολύ λιγότερες από τις 500.000 θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στον κλάδο το ίδιο χρονικό διάστημα.
Μην ψάχνετε, λοιπόν, για «φεσατζήδες» μεταξύ των Ελλήνων πολιτών κ. τραπεζίτες. Άλλοι πήραν πακτωλό χρημάτων -εν προκειμένω τα 233 δισεκατομμύρια ευρώ τα τέσσερα τελευταία χρόνια- και δεν επέστρεψαν ούτε ένα ευρώ.
Αν θέλετε να αναζητήσετε οφειλέτες που αδιαφορούν για τα χρέη τους και εκμεταλλευτές που διασπάθισαν δημόσια χρήματα, μπορείτε απλώς να κοιταχτείτε στον καθρέφτη…
Ο Πρόεδρος
Του Συλλόγου Δανειοληπτών
& προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος
Περβανάς Π. Χαράλαμπος