150 (!) νέες ρυθμίσεις θα ζητήσει η τρόικα κατά το Spiegel

Εκατόν πενήντα νέες προτάσεις για ρυθμίσεις και μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνονται στην έκθεση της τρόικας, όπως γράφει το περιοδικό Spiegel. Μεταξύ αυτών η μείωση του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση, η μείωση του κατώτατου μισθού και ακύρωση συγκεκριμένων «επαγγελματικών προνομίων».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εκπρόσωποι των δανειστών προτείνουν νέα μείωση του ελληνικού χρέους με κούρεμα των διακρατικών δανείων των χωρών της Ευρωζώνης προς την Ελλάδα.

Το προσχέδιο παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του Eurozone Working Group στις Βρυξέλλες, την περασμένη εβδομάδα. Έντονη ήταν όμως η αντίδραση της Γερμανίας και άλλων χωρών, οι οποίες υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να εγκρίνουν την απώλεια χρημάτων των φορολογουμένων των χωρών τους.

Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τονίζει ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει σε ενδεχόμενο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που διακατέχει διότι αυτό θα αποτελούσε κρατική χρηματοδότηση. Εμφανίζεται όμως ανοιχτή στο να εκχωρήσει τα κέρδη της από αυτά τα ομόλογα, τα οποία είχε αγοράσει το 2010- 2011 από τη δευτερογενή αγορά σε χαμηλές τιμές.

Σύμφωνα με την έκθεση της τρόικας, η Ελλάδα έχει εφαρμόσει το 60% των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, το 20% βρίσκεται σε φάση συζητήσεων και το υπόλοιπο 20% είναι σε εκκρεμότητα.

defencenet