Οι τεχνητές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες υπέρ των Τραπεζιτών όμορφα καίγονται…

«Παρών» θα ψηφίσει τελικά η Δημοκρατική Αριστερά στο νέο πακέτο των μέτρων που πρόκειται να τεθεί σε ψηφοφορία την Τετάρτη και με αυτή την μεσοβέζικη λύση, ουσιαστικά υπέρ των μέτρων, θεωρεί ότι μπορεί να έχει “και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο”!

Σημειώνουμε ότι από τα 31,5 δισ. ευρώ τα 27,5 περίπου θα τα εισπράξουν οι τραπεζίτες για να ανακεφαλαιοποιηθεί το μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών τους, αλλά φυσικά θα διατηρήσουν τον έλεγχο και την διοίκησή τους!

Μόνο 3,5 δισ. θα δοθούν για χρέη της χώρας.

Δηλαδή και να επιδείξει φιλολαϊκό προφίλ, αλλά και να στηρίξει την κυβέρνηση, αφού έτσι ή αλλιώς χρειάζεται πλειοψηφία επί των παρόντων όπου οι παρόντες βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δημιουργούν αυτή την τεχνητή πλειοψηφία.

Δεν τολμούν ούτε καν να απέχουν από την συνεδρίαση υπό τον φόβο κύματος άρνησης από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ίσως και από κάποιους της ΝΔ. Μάλιστα στο χθεσινό συμβούλιο του κόμματος 5 από τους 14 ψήφισαν υπέρ των μέτρων!

Η εξέλιξη αυτή αλλά και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις που την φέρουν στο 4% των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος, καταδεικνύουν ότι η ΔΗΜΑΡ ήταν κόμμα μιας χρήσεως, η στρατηγική εφεδρεία των μνημονιακών, όπως από την αρχή είχε σημειώσει το defencenet. Άλλωστε και ο ίδιος ο Φ. Κουβέλης το είπε με σαφήνεια: «Σεβόμαστε τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση και βάζουμε στην άκρη το πρόσκαιρο κομματικό συμφέρον.

Δεν θέλουμε να ρηγματωθεί η κυβέρνηση με ό,τι συνεπάγεται για τον κοινό μας στόχο. Η στάση ευθύνης παραμένει συστατικό μας στοιχείο της συγκρότησης και της πολιτικής μας. Σε αυτό το δρόμο σας καλώ να βαδίσουμε με σταθερότητα και αποφασιστικότητα».

Καλύτερες πάσες στον ΣΥΡΙΖΑ από αυτές που κάνει η ΔΗΜΑΡ, πραγματικά δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν.

Βέβαια, υπάρχουν κι εκείνοι που ήδη δηλώνουν από την ΔΗΜΑΡ ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν και ανέρχονται σε 5, αλλά αυτό δεν αλλάζει ούτε την κεντρική γραμμή, ούτε πρόκειται να αλλάξει το αποτέλεσμα που παραδίδει τον δημοσιονομικό έλεγχο της χώρας στους ξένους.

Το θέμα είναι κατά πόσον η κυβέρνηση μπορεί να επιβιώσει, ειδικά μετά την βεβαιότητα που υπάρχει ότι είτε τα μέτρα ψηφιστούν είτε όχι δεν πρόκειται να δοθεί η δόση άμεσα, όπως μετέδωσαν χθες το Reuters και το Dow Jones Newswire.

Μέχρι τον Μάρτιο το πολύ; Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σηκώσει τους τόνους και ετοιμάζεται για την τελική επίθεση από τον ερχόμενο Ιανουάριο και μετά.

Από την δόση δεν πρόκειται να πέσει ούτε ένα ευρώ στην ελληνική αγορά, καθώς είναι απίθανο οι τράπεζες να ανοίξουν τις γραμμές χρηματοδότησης για πολλούς και διάφορους λόγους.

Και το σφόδρα πιθανό είναι να ζητήσουν νέα μέτρα οι της τρόϊκας από τον ερχόμενο Φεβρουάριο κι όλας. Και τότε το “πολιτικό τέλος” του Α. Σαμαρά που περιέγραφε χθες η γερμανική εφημερίδα “Φραγκφούρτρ Αλγκεμάϊνε”, θα είναι πολύ κοντά, κάνοντάς τον τρίτο από τους τέσσερις Έλληνες πρωθυπουργούς της τελευταίας τριετίας που θα έχει θυσιαστεί στον βωμό του τραπεζικού, άπληστου κέρδους…

defencenet