Στα 2,34 εκατ. ευρώ την ημέρα (!) θα ανέρχεται η αμοιβή Deutsche Bank, London Branch και Morgan Stanley & Co. International για τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν στο πλαίσιο της υλοποίησης της διαδικασίας επαναγοράς των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Για να πουλήσουν ελληνικά ομόλογα στην τιμή των 35 λεπτών μάξιμουμ ανά 1 ευρώ, αυτά που έχουν αγοράσει από 111-25 λεπτά πριν από μερικούς μήνες στην δευτερογενή αγορά!

H απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης και υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα αναφέρει πως η συνολική δαπάνη παροχής των ανωτέρω υπηρεσιών εκ μέρους των Τραπεζών συναρτάται από το μέγεθος του ονομαστικού ποσού ομολόγων που θα επαναγορασθεί και σε κάθε περίπτωση, θα ανέλθει στα 11,7 εκατ. ευρώ για τέσσερις εργάσιμες ημέρες!

Η αμοιβή θα καταβληθεί μετά την ολοκλήρωση της επαναγοράς, ενώ σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της επαναγοράς θα καταβληθεί αποζημίωση ύψους έως 700.000 για την κάλυψη νομικών και λοιπών εξόδων.

Στην Deutsche Bank θα ανατεθούν από ΟΔΔΗΧ καθήκοντα «Lead Structuring Agent» ενώ και θα ανατεθούν από κοινού σε αμφότερες καθήκοντα «Dealer Manager», για την υποστήριξη της Ελληνικής Δημοκρατίας σχετικά με το σχεδιασμό, τη διαχείριση, την προώθηση και ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναγοράς ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τον ιδιωτικό τομέα στα πλαίσια της από 27 Νοεμβρίου 2012 δήλωσης του Eurogroup.

Σημειώνεται πως το βιβλίο προσφορών θα κλείσει στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 7 Δεκεμβρίου.

Με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών εγκρίνεται και η δαπάνη που θα καταβληθεί για αμοιβή στο δικηγορικό γραφείο Cleary Gottlieb Steen and Hamilton. Η αμοιβή αυτή δεν θα ξεπερνά τα 700.000 ευρώ μηνιαίως, συμπεριλαμβανομένων των βοηθητικών εξόδων. Στο γραφείο ανατέθηκαν καθήκοντα διεθνούς νομικού συμβούλου για ζητήματα της διαδικασίας επαναγοράς ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τον ιδιωτικό τομέα σε εφαρμογή της δήλωσης του Eurogroup για την Ελλάδα, της 27ης Νοεμβρίου 2012 και ζητήματα παρεπόμενα της διαδικασίας ανταλλαγής ομολόγων του Μαρτίου/ Απριλίου 2012 (PSI bona exchange).

defencenet