27 Σεπτεμβρίου 2022

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Υπαρξιακό> Στις πόσες βαλίτσες μπορεί να προκληθεί η πτώση της συγκυβέρνησης;

1 min read

Ξέρετε πόσο απέχει η κυβέρνηση Σαμαρά από την πτώση; Μόνο 13 βουλευτές! Δεν θα πούμε απαραίτητα της ΔΗΜΑΡ. Αλλά είναι η ΔΗΜΑΡ, με τους 13 βουλευτές της, εκείνη που κρατάει- για την ώρα- όρθια την συγκυβέρνηση.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν 125+25, ακριβώς 150 βουλευτές. Έτσι δεν ήταν λίγοι εκείνοι που στο άκουσμα της κίνησης Λοβέρδου για κάποιο περίεργο λόγο θυμήθηκαν τον Συμπιλίδη.

Βάζοντας κάτω τους αριθμούς ειδικοί αναλυτές εκτιμούν, ότι για κάποιους που θα διακινδύνευαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ με την παραμονή της συγκεκριμένης κυβέρνησης στην εξουσία, το να δώσουν από 8-14 εκατομμύρια και να την ρίξουν στο πρώτο κρίσιμο νομοσχέδιο θα μπορούσε να αποβεί συμφέρουσα“επιχειρηματική” πράξη.

Το κόστος εξαγοράς μιας αρνητικής ψήφου βουλευτή σε καιρούς κρίσης κυμαίνεται-όπως εκτιμούν οι αναλυτές- στις 150-250.000 ευρώ. Ήδη επιχειρηματικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται σε διαφόρους τομείς βάζουν κατά ριπάς κατά της συγκυβέρνησης.

Τα γενόσημα για παράδειγμα προκαλούν απώλειες εκατομμυρίων ευρώ σε φαρμακοβιομηχανίες.

Τις ίδιες απώλειες θα έχουν και άλλοι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες στη περίπτωση που προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις.

Ακόμη και κάποιες συντεχνίες από τα κλειστά επαγγέλματα θα έκαναν ότι μπορούσαν για να προκληθεί η πτώση της συγκυβέρνησης.

Έναν έρανο που λέει ο λόγος να κάνουν οι θιγόμενοι και εύκολα θα συμπληρώσουν κοντά στα 10 εκατομμύρια για να τα μοιράσουν σε 14 βουλευτικά όχι.

Θα αναρωτηθείτε: μα πως είναι δυνατόν να εξαγοράζονται οι εθνοπατέρες μας;

Ε, δεν είπαμε πως είναι όλοι το ίδιο, αλλά είναι πολύ πιθανόν να βρεθούν 14 βουλευτές και των τριών κομμάτων οι οποίοι να τα παντελονιάσουν και, στο φορολογικό για παράδειγμα, να καταψηφίσουν και να πάει όλο το μαγαζί για βρούβες.

Γι αυτό σας λέμε: Είναι θέμα τιμής για κάποιους η πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά…

Kourdistoportocali

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.