«Έθαψαν» τις συναντήσεις Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου με την HSBC

Γιατί δεν υπάρχουν επίσημα έγγραφα από τις επαφές του πρώην πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής των ελβετικών τραπεζών – Πέπλο μυστηρίου γύρω από τις συναντήσεις με στελέχη διεθνών τραπεζικών ιδρυμάτων

Έγγραφο του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, αποκαλύπτει πως δεν υπάρχει κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει τις επαφές του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με τους επικεφαλής διεθνών τραπεζικών ιδρυμάτων.

Όπως αναφέρει το έγγραφο του κ. Στουρνάρα, «δεν υπάρχουν στα αρχεία του υπουργείου Οικονομικών, έγγραφα σχετικά με τις επίσημες συναντήσεις του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους επικεφαλής διεθνών τραπεζικών ιδρυμάτων, τον Ιανουάριο του 2011, στο Νταβός, στο πλαίσιο της Συνόδου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Το εν λόγω έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από αίτηση κατάθεσης εγγράφων της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου προς στο υπουργείο Οικονομικών.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ζητούσε να κατατεθούν και γνωστοποιηθούν έγγραφα σχετιζόμενα με τις συναντήσεις των Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου με τους επικεφαλής των τραπεζικών ιδρυμάτων του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων και οι διοικητές των τραπεζών HSBC και UBS και ειδικότερα, πρακτικά συναντήσεων, απολογιστικές εκθέσεις και κάθε άλλο σχετιζόμενο έγγραφο, που να αφορά στο περιεχόμενο των συναντήσεων καθώς και στοιχεία για τη διαλεύκανση της «λίστας Λαγκάρντ».

Τα ερωτήματα που γεννούνται είναι πολλά και απαιτούν απαντήσεις:

Γιατί δεν υπάρχουν επίσημα έγγραφα στο υπουργείο Οικονομικών από αυτές τις συναντήσεις;

Ποιος ο λόγος να «θαφτούν» τα αρχεία από τις επαφές Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου με τις ελβετικές τράπεζες;

Ο κ. Στουρνάρας γνώριζε όταν ανέλαβε καθήκοντα για το τι είχε ειπωθεί σε αυτές τις συναντήσεις;

Μήπως πρέπει οι κκ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου να ενημερώσουν επισήμως για τις επαφές με τις ελβετικές τράπεζες;

newsbomb