Κάνουν το άσπρο μαύρο για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα

Η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να μην προβάλλονται εικόνες που δείχνουν άστεγους ή ανθρώπους που περιμένουν στην ουρά για συσσίτιο έρχεται να προστεθεί στο βόρβορο κινήσεων αποπροσανατολισμού του ελληνικού λαού από τα μέτρα που σε βάρος του λαμβάνει η εγχώρια τρόικα με τις ευλογίες της τρόικας της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Η προπαγάνδα λειτουργεί όπως με τα τεχνάσματα των ταχυδακτυλουργών που όταν θέλουν το κοινό να μην προσέξει το τέχνασμα που ετοιμάζουν σε ένα σημείο της σκηνής, τραβούν την προσοχή του κοινού προς ένα άλλο σημείο. και της τακτικής του αντιπερισπασμού. Οταν δηλαδή στοχεύεις να πλήξεις ένα σημείο του αντιπάλου , δημιουργείς μία εκκωφαντική ατμόσφαιρα που προδιαθέτει τον αντίπαλο να πιστέψει ότι η επίθεση επίκειται σε κάποιο άλλο σημείο. Όσο περισσότερο πλησιάζει η στιγμή της επιθέσεως στο επιλεχθέν σημείο, τόσο τα τύμπανα του πολέμου κτυπούν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Οι Αγγλοαμερικανοί χρησιμοποιούν τον όρο bait and switch. Δελέασε το θύμα σου να πλησιάσει με συγκεκριμένη προσδοκία, και αστραπιαία πλήξε το εκεί που δεν το περιμένει.

Η τρόικα ακολουθεί την ίδια μέθοδο και η κυβέρνηση την εφαρμόζει, όπως θα την εφάρμοζε κάθε κυβέρνηση που λειτουργεί.

Όταν για παράδειγμα, θέλουν να επιβάλλουν νέους φόρους στους συνεπείς φορολογούμενων, των οποίων τα οικονομικά στοιχεία εύκολα ελέγχονται διότι είναι περιορισμένα, τόσο φωνάζει ότι θα πατάξει τη φοροδιαφυγή ώστε να κάμψει τις αντιδράσεις του κόσμου και να λένε οι πολίτες «αφού είμαστε τόσο διεφθαρμένοι καλά μας κάνουν οι ξένοι» Όταν θέλετε να επιβάλλετε νέους φόρους, τόσο θα φωνάζετε για φοροδιαφυγή, ώστε να κάμπτετε τις αντιδράσεις του κόσμου και να λένε οι πολίτες «Αφού είμαστε τόσο διεφθαρμένοι, καλά μας κάνουν οι ξένοι».

Όταν θέλουν να ξεπουλήσουν δημόσια περιουσία, θα φωνάζει ότι οι ΔΕΚΟ είναι μη βιώσιμες και ελλειμματικές, ασχέτως αν είναι κερδοφόρες, ώστε να πιστέψει ο κόσμος ότι «δεν χάνουμε τίποτε, αντιθέτως κερδίζει το δημόσιο ταμείο»

Όταν θέλουν να κλείσουν στρατόπεδα, νοσοκομεία και πανεπιστήμια, ωρύονται τα παπαγαλάκια της εξουσίας ότι είναι άχρηστα. Ότι δεν τα χρησιμοποιούν οι ασθενείς. Ότι είναι κομματικά ρουσφέτια. Ότι οι φοιτητές δεν τα προτιμούν. Ότι δεν συμβάλλουν στην ασφάλεια της χώρας. Ώστε να νομίζει ο λαός ότι τον ελαφρύνουν από άχρηστες δαπάνες.

Όταν θέλουν να μειώσουν τις συντάξεις, ανακαλύπτουν ξαφνικά διαρκώς «μαϊμού» τυφλούς, ανάπηρους, κλπ, για να καταπνίξουν τις αντιστάσεις του λαού. Αποδείχτηκε ότι α μαϊμού συντάξεις που η κυβέρνηση ανακοίνωσε αρχικά ότι ήταν 100.000 ήταν λιγότερες από 5.000./

Όταν θέλουν να ξεπουλήσουν τους υδρογονάνθρακες της Ελλάδος αντί πινακίου φακής, ωρύονται  ότι δεν υπάρχουν αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Όταν θέλουν να περάσουν τα πιο απάνθρωπα νεοφιλελεύθερα μέτρα χωρίς σοβαρές αντιδράσεις, ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα αποτελεί πελατειακό κράτος βασισμένο στα πρότυπα κομμουνιστικών χωρών.

Όμως, ο λαός ξυπνάει…

danioliptes.gr