…τους μισθούς σου, τις καταθέσεις σου, ΟΛΑ, διότι δεν μπορεί ρε φίλε να χρωστάς λεφτά στο κράτος, και να μην τα δίνεις! Αυτά λένε οι «οικονομοφορολογικοί εγκέφαλοι» της χώρας.

Το κράτος θέλει να εισπράξει τα χρωστούμενα και προκειμένου να το πετύχει αυτό κάνει τα πάντα.

Έμμεσοι και άμεσοι εκβιασμοί προς τους πολίτες, κατάργηση των όποιων ελαφρύνσεων, απειλή (το ακούσαμε κι αυτό και το περιμένουμε με ανυπομονησία) για δημιουργία «οικονομικών φυλακών» και φυσικά, όλο και περισσότερα «τελευταία» νέα μέτρα, περικοπές, κλπ.

Για να μη νομίζουν ορισμένοι ότι γράφω ότι ναναι, Ιδου η είδηση, φρέσκια, της ώρας.

«Κατασχέσεις μισθών, κινητών και καταθέσεων σε όλους όσοι οφείλουν μικροποσά στην εφορία Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο κατασχέσεων σε μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις θα βρεθούν όσοι μικροοφειλέτες του Δημοσίου δεν καταφέρουν να τακτοποιήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.

Συγκεκριμένα, εντός των προσεχών ημερών η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστείλει σε περίπου 1.000.000 μικροοφειλέτες του δημοσίου συστημένες επιστολές, με τις οποίες θα καλούνται εντός ολίγων ημερών να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι παραλήπτες των επιστολών θα είναι φορολογούμενοι που χρωστούν στο δημόσιο ποσά μέχρι 3.000 ευρώ, από φόρους και τέλη υπέρ του δημοσίου, καθώς επίσης και από πρόστιμα πάσης φύσεως (ακόμη και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας), τα οποία έχουν σταλεί κι έχουν βεβαιωθεί στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Πολλές από τις οφειλές αυτές είναι παλιές, έχουν παραμείνει δηλαδή ανεξόφλητες για πάρα πολλούς μήνες, με αποτέλεσμα να έχουν επιβαρυνθεί με σημαντικού ύψους προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι φορολογούμενοι που θα λάβουν τις επιστολές θα πρέπει να προσέλθουν στις αρμόδιες ΔΟΥ εντός συγκεκριμένης προθεσμίας για να εξοφλήσουν άμεσα τα χρέη τους ή να ζητήσουν ρύθμιση, προκειμένου να πληρώσουν τις οφειλές τους σε μηνιαίες δόσεις με έκπτωση 30% επί των προσαυξήσεων.

Σε περίπτωση που δεν προσέλθουν στις ΔΟΥ για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με διαδικασίες αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

Τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης προβλέπουν κατασχέσεις: μισθών, συντάξεων, εφάπαξ, ενοίκια, επιδοτήσεις ποσά από καταθέσεις στις τράπεζες κινητών περιουσιακών στοιχείων, όπως ΙΧ, δίκυκλα, σκάφη και άλλα αντικείμενα που ανήκουν στους οφειλέτες.»

Το ευχαριστηθήκατε; Βέβαια οι «εγκέφαλοι», δεν μας λένε ΤΙ θα πρέπει να κατασχέσουν οι πολίτες από το κράτος το οποίο χρωστά από διάφορες υποχρεώσεις του τα δισεκατομμύρια προς τους πολίτες.

Δεν μας λένε ΤΙ θα πρέπει να κάνουν οι πολίτες για να εισπράξουν τόσο υλικά, όσο και ηθικά από ένα κράτος ΚΛΕΦΤΗ και ΑΠΑΤΕΩΝΑ .

Να επαναλάβω, ότι οι «Έλληνες τροικανοί» που μας κυβερνούν, ζουν σε άλλο πλανήτη. Με τους περισσότερους Έλληνες ΑΝΕΡΓΟΥΣ, όσους έχουν την τύχη να εργάζονται να τα φέρνουν βόλτα ίσα ίσα (και να μην φτάνουν), τους συνταξιούχους «σφαγμένους» κανονικά, και άλλα πολλά, οι άνθρωποι έχουν την απαίτηση, η καλύτερα το ΘΡΑΣΟΣ να ζητούν λεφτά.

Που θα τα βρει ο κόσμος, και ΓΙΑΤΙ δεν τα εισπράττουν από τους μεγαλοφειλέτες που τους ξέρουν, αλλά δεν τους αγγίζουν, δεν απαντά κανείς.

Πουλάνε τρέλα, και εμείς δεν τους έχουμε πάρει ακόμα με τις πέτρες. Μας κοροϊδεύουν, μας φτύνουν, και τους ανεχόμαστε.

Ως ΠΟΤΕ; Πάντως, σχετικά με τις κατασχέσεις κινητών (γιατί μισθοί και καταθέσεις δεν υπάρχουν), ευκαιρία είναι να ξεφορτωθούμε ότι συσκευές «σαβούρες» έχουμε, ακόμα και τις καλές, για να γλυτώσουμε και από τα τηλεφωνήματα των τραπεζών για τα χρέη μας.

Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com