Αν δούμε στο μέλλον μια κυβέρνηση μνημονιακή με επικεφαλής τον Μάκη Βορίδη και με τη στήριξη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής ας μην εκπλαγούμε.

 
Η τελευταία δήλωση του Μάκη Βορίδη, ο οποίος είναι -μέχρι στιγμής- υπ’ αριθμόν δύο στην ιεραρχία της ΝΔ, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος χρισμένος από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δείχνει προς τα που το πάνε οι κυβερνώντες για να θολώσουν τα νερά, να παραπλανήσουν για άλλη μια φορά το λαό πώς δήθεν η κυβέρνηση λαμβάνει (και) μέτρα υπέρ του, ενώ στην πραγματικότητα θα εφαρμόσει το πρόγραμμα που ζητάνε οι Γερμανοί, Αυστριακοί (τυχαίο; δε νομίζουμε!) και άλλοι κερδοσκόποι εξ Ελλάδος,  και ευρωπαϊκού βορρά που ονειρεύονται να διαφεντεύουν τα πάντα όλα στη χώρα μας και στην Κύπρο.

Στο πλευρό των golden boys

Ο κ. Βορίδης μας είπε ότι είναι καλό που σε ένα λεπτό με μια από τις γνωστές τροπολογίες που περνάνε νύχτα για να βάλουν άλλο ένα λιθαράκι στην υποδούλωση της χώρας και των Ελλήνων κατάφεραν οι βουλευτές της ΝΔ και όλοι του ΠΑΣΟΚ πλην ενός να δοθεί ασυλία στα στελέχη των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών. Μιλάμε για τα golden boys με μηνιαίους μισθούς άνω των 10.000 ευρώ καθαρά που μοίρασαν θαλασσοδάνεια στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, κυρίως στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ σε κατα πολύ μικρότερα ποσά, σε εφοπλιστές, σε κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες (Μπόμπολας, Κόκκαλης, Βγενόπουλος, Αλαφούζος κ.α.) στους κομματάρχες και στα κομματόσκυλα κυρίως των δύο κομμάτων εξουσίας και στα θαλασσοδάνεια, σε ταγούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας που την έχουν μετατρέψει σε Εκκλησία ΑΕ. και σε όλους όσους έχουν πάρει θαλασσοδάνεια και δυστυχώς δεν είναι και λίγοι και κατόπιν τα ανεξόφλητα θαλασσοδάνεια τα φόρτωσαν στον ελληνικό λαό να τα πληρώσει με υπερτόκους μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων, των ποσών δηλαδή με τα οποία η κυβέρνηση τα αρπάζει μέσω υπέρογκων φόρων.

Ο κ. Βορίδης ισχυρίστηκε ότι αφού δεν υπάρχει lαπιστία από τη στιγμή που τα θαλασσοδάνεια δόθηκαν σύμφωνα με… τους κανονισμούς της Τράπεζας της Ελλάδας (!), δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε με αυτούς που αποφάσισαν τα δάνεια και φυσικά ούτε με την τροπολογία, με την οποία ουσιαστικά οι κυβερνώντες υπό την ανοχή ή και τη στήριξη της τρόικας και όσων κρύβονται πίσω από αυτήν.γλιτώνουν από τη φυλακή τους τραπεζίτες ως αντάλλαγμα για τα θαλασσοδάνεια που τους πρόσφεραν και κράτησαν το στόμα τους κλειστό για να μην τους πάρουν όλους με τις πέτρες οι κάτοικοι αυτής της χώρας.

Δεν μας εκπλήσσουν όσα δήλωσε ο κ. Βορίδης. Ισα ίσα χαιρόμαστε που δεν λειτουργεί υπογείως όπως άλλοι συνάδελφοί του αλλά υπηρετεί ανοιχτά τα συμφέροντα των δικών του ανθρώπων.

Ο Μάκης Βορίδης, βουλευτής ΝΔ Αττικής, ήταν ο πρώτος από την κυβέρνηση που αντέδρασε στην πρόταση Λαφαζάνη για εθνικοποίηση των τραπεζών, δηλώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε αύξηση των κόκκινων δανείων και ότι είναι απαραίτητο οι τράπεζες να παραμείνουν ιδιωτικές.

«Εθνικοφιλελεύθερος» σημαίνει…

Ο Μάκης Βορίδης ίδρυσε μια νεοναζιστική παράταξη στο Κολέγιο Αθηνών, όπου ήταν μαθητής, και όπως καταγγέλλει πρώην συμμαθητής του σε ρεπορτάζ στην ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ», ο Βορίδης και οι φίλοι του χαιρετιόνταν μεταξύ τους ναζιστικά και φωνάζοντας «Χάιλ Χίτλερ» και απείλησαν εβραϊκής καταγωγής συμμαθητές τους και τις οικογένειές τους την ημέρα των μαθητικών αρχαιρεσιών, διαβάζουμε στο σχετικό λήμμα για τον Βορίδη στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα της ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας, Wikipedia. 

Αποφοίτησε από το τετρατάξιο Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών το 1983, αφού προηγουμένως έλαβε την ευλογία του πρώην αρχηγού των χουντικών συνταγματαρχών, Γεώργιου Παπαδόπουλου από τη φυλακή να αναλάβει γενικός γραμματέας της νεολαίας της ΕΠΕΝ, του μορφώματος που σχηματίστηκε μετά την πτώση τους. Στη θέση αυτή αντικατέστησε τον Νίκο Μιχαλολιάκο που είναι σήμερα γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής. Από τα εφηβικά τους χρόνια κρατά η σχέση τους, δηλαδή…

Το 1985 εισήλθε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία πήρε με άριστα το πτυχίο του το 1990. Στη συνέχεια έκανε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Εμπορικό και Διεθνές Ναυτικό Δίκαιο στο University College του Λονδίνου.  

Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, ως φοιτητής ίδρυσε τη φοιτητική οργάνωση Φοιτητική Εναλλακτική, ως επικεφαλής της οποίας διεγράφη από το σύλλογο φοιτητών Νομικής για φασιστική δράση το 1985, ενώ τον επόμενο χρόνο η ΕΦΕΕ υπέβαλε μήνυση εναντίον του για τη συμμετοχή του σε επίθεση φασιστών κατά φοιτητών της Νομικής, η οποία ωστόσο δεν είχε κάποια τύχη. Για την περίοδο εκείνη έχει επανειλημμένως ερωτηθεί, ενώ προσφάτως στην εφημερίδα Athens News διευκρίνισε ότι «Η ΕΠΕΝ ήταν το κύριο όχημα για να εκφράσει τις απόψεις της η εθνική, λαϊκή και κοινωνική Δεξιά, και είχε εκλέξει ευρωβουλευτή. Ως ακτιβιστής στον εθνικό, πατριωτικό κύκλο που ήθελα να δραστηριοποιηθώ πολιτικά, ήταν η μόνη διέξοδος»..

Στις 12 Μαΐου 1985 ο Μάκης Βορίδης συμμετείχε, με ομοϊδεάτες από τη Νεολαία ΕΠΕΝ, σε επίθεση κατά αντιεξουσιαστών. Οι αντιεξουσιαστές διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πολιορκούμενους στο Χημείο ομοϊδεάτες τους. Στη στήλη «Ιός» της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας στις 9 Ιουνίου 2002 δημοσιεύτηκε φωτογραφία στην οποία διακρίνεται ο Μάκης Βορίδης κρατώντας αυτοσχέδιο τσεκούρι μαζί με οπλισμένους ομοϊδεάτες του. 

Τον Απρίλιο του 1994 μαζί με άλλα 200 στελέχη του ευρύτερου πατριωτικού – εθνικιστικού χώρου, προερχόμενα κυρίως από την ΕΠΕΝ και το διαλυθέν ΕΝΕΚ ίδρυσε το Ελληνικό Μέτωπο και εξελέγη με ισχυρή πλειοψηφία πρόεδρός του, θέση την οποία κράτησε μέχρι την άρση της πολιτικής δράσεως του Ελληνικού Μετώπου από την Κεντρική του Επιτροπή, τον Μάιο του 2005. Στις αφίσες του Εθνικού Μετώπου αναφέρεται μεταξύ άλλων τα εξής: «Όταν εμείς θα έρθουμε αυτοί θα φύγουν» και δείχνει τους Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου, Κώστα Καραμανλή, Κώστα Μητσοτάκη, Αλέκα Παπαρήγα, ενώ σε μια άλλη αναφέρεται το «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» με αναφορές στους Σημίτη, Παπανδρέου, Καραμανλή! Περιττό να παραθέσουμε εδώ το ακριβές περιεχόμενο της συγκεκριμένης αφίσας. Μπορείτε να το αναζητήσετε στο Ιντερνετ.

Ως πρόεδρος του Ελληνικού Μετώπου συμμετείχε δύο φορές στις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα, συγκεντρώνοντας το 1998 με ποσοστό 0,60% και το 2002 με ποσοστό 0,90%. Ετσι συμμάχησε με την Πρώτη Γραμμή του Κώστα Πλεύρη και έθεσε ξανά υποψηφιότητα για τη Βουλή το 2000 ανεπιτυχώς. Βορίδης και Πλεύρης συμμάχησαν κατόπιν με τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Ο Βορίδης ενσωμάτωσε τη φράξια του στο ΛΑΟΣ και ο Βορίδης εξελέγη τελικά βουλευτής το 2007. 

Σε όλο αυτό το διάστημα της πολιτικής καριέρας του, ο Βορίδης βρισκόταν σε ανοιχτή επικοινωνία με τη Νέα Δημοκρατία και ειδικά με το στενό περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά αλλά και με την Ντόρα Μπακογιάννη και τελικά αφού έπεισε τον Καρατζαφέρη να συμμετάσχει στην τρικομματική κυβέρνησης με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κατόπιν αποχώρησε για τη ΝΔ μαζί με τον Αδωνι Γεωργιάδη, αφού προηγουμένως είχε υπουργοποιηθεί. Αναλυτικά, τον Νοέμβριο του 2011, διορίστηκε υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ.-Ν.Δ.-ΛΑ.Ο.Σ. υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Στη θέση αυτή παρέμεινε και μετά την αποχώρηση του ΛΑ.Ο.Σ. από την κυβέρνηση, καθώς διαχώρισε τη θέση του από αυτή του κόμματος του υπερψηφίζοντας τη νέα δανειακή σύμβαση για το PSI από κοινού με τον έτερο πρώην βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Αδωνι Γεωργιάδη. Επακόλουθο της κίνησης του αυτής, ήταν η διαγραφή του από το ΛΑ.Ο.Σ., ενώ μερικές μέρες μετά ανακοινώθηκε η προσχώρηση του στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο ίδιος παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα, διατήρησε όμως τη θέση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μέχρι την παραίτηση της κυβέρνησης Παπαδήμου στις 17 Μαΐου 2012. . Τον δρόμο των Βορίδη-Γεωργιάδη προς την Νέα Δημοκρατία ακολούθησε μετά την μη εκλογή του ΛΑ.Ο.Σ. στις εκλογές του Μαΐου 2012 και ο τρίτος της τριανδρίας των «σκληρών» του ΛΑ.Ο.Σ.Θάνος Πλεύρης. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης μέχρι και σήμερα εμφανίζεται εξοργισμένος για την κίνηση αυτή των τριών συνεργατών του και όσων άλλων τους ακολούθησαν, μη χάνοντας την ευκαιρία να τους αποκαλεί προδότες, χαρακτηρισμό που ουκ ολίγες φορές έχει χρησιμοποιήσει και για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Σε συνέντευξή του στην Athens News λίγο πριν από τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στη μνημονιακή κυβέρνηση υπό τον Παπαδήμο, ο Βορίδης αυτοκλήθηκε «εθνικιστής». Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε μεταφρασμένη και στα ελληνικά σε ιστοσελίδα που ελέγχεται από το περιβάλλον του Μάκη Βορίδη. Από το 2007, όταν και εξελέγη βουλευτής μέχρι και τη δήλωση αυτή, ο μόνος δημόσιος προσδιορισμός της ιδεολογικής του ταυτότητος ήταν «εθνικοφιλελεύθερος».

Λαός; Ποιος λαός;

Από το 2013, ο Βορίδης έχει φροντίσει να μη συντηρεί την ιστοσελίδα του στο Ιντερνετ έπειτα μάλιστα και από την ταχύτατη ανάδειξή του ως άνθρωπος του πρωθυπουργού αλλά και εκπρόσωπος της ΝΔ στη Βουλή.  

Παραμένει ωστόσο στο προσκήνιο κυρίως με δηλώσεις του που γίνονται προς άγραν ψήφων δημαγωγούμενων, αλλά στην πραγματικότητα προκαλούν την ελληνική κοινωνία και με την υπεράσπισή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, την γενικότερη κυβερνητική πολιτική και τις τράπεζες.

Όταν ο Μαριάς κατηγορούσε τον Στουρνάρα ότι Έλληνες χάνουν τη ζωή τους λόγω της πολιτικής που ακολουθεί, ο Βορίδης παρενέβη στη Βουλή, δηλώνοντας «να γράψετε στα Πρακτικά πως ο κ. Μαριάς κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών για λαϊκισμό». «Να το γράψετε χίλιες φορές. Και να τοποθετηθείτε εσείς κ. Βορίδη για τον θάνατο των φοιτητών», απάντησε ο Νότης Μαριάς. «Έχω συγκινηθεί και ζω με αγωνίες από δω και πέρα», σάρκασε ο Μάκης Βορίδης.

«Το μαγκάλι της Λάρισας είναι το μοναδικό μαγκάλι στην Ελλάδα; Όλα τα μαγκάλια οδηγούν σε θανάτους; Είναι η μοναδική οικογένεια που χρησιμοποιεί το ξύλο για να θερμανθεί; Ό,τι οδηγεί σε απώλεια ζωών φτάνει στον υπουργό; Τα στοιχεία πάλι, διαψεύδουν την αύξηση των αυτοκτονιών. Παρατηρήθηκε πέρσι μια αύξηση στις αυτοκτονίες, αλλά από πού προκύπτει πως είναι εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης; Τις εξετάσαμε μία-μία;», ρώτησε ο Βορίδης.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real fm, ο Βορίδης τάχθηκε υπέρ της άρσης απαγόρευσης των πλειστηριασμών ακινήτων για οφειλές από στεγαστικά δάνεια, ακόμα και αν πρόκειται για πρώτη κατοικία αλλά ακόμα και αν η αντικειμενική αξία των ακινήτων δεν υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ. 

 

Η προκλητική αυτή δήλωση του Βορίδη ταυτίζεται με τραπεζικούς κύκλους που πιέζουν το τελευταίο διάστημα προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και της τρόικας που θέλει να ξεκινήσουν πλειστηριασμοί και κατασχέσεις ακινήτων για να πέσουν οι τιμές στην αγορά ακινήτων.

Όπως είναι γνωστό, λόγω των έκτακτων συνθηκών και της μεγάλης οικονομικής κρίσης, ισχύει απαγόρευση πλειστηριασμών, για οφειλές προς τις τράπεζες, ακινήτων που αποτελούν πρώτη κατοικία και που η αντικειμενική τους αξία δεν υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ. Ο Βορίδης δικαιολόγησε την άποψή του αυτή, λέγοντας ότι κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσει η αποπληρωμή των δανείων προς τις τράπεζες γιατί διαφορετικά οδηγούμαστε σε πάγωμα αποπληρωμής των δανείων. Άραγε ο κ. Βορίδης συνειδητοποιεί ότι υπάρχουν οικογένειες που θα βρεθούν στο δρόμο.

Άνθρωποι που πλήρωναν κανονικά τις δόσεις των δανείων μέχρι που έχασαν τις δουλειές τους. Άνθρωποι που δυσκολεύονται να πληρώσουν τη δόση του δανείου λόγω της μείωσης του εισοδήματός τους και των αυξημένων φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Ο κ. Βορίδης είχε χλευάσει ακόμη τις καταγγελίες για προσαγωγές ανηλίκων και τη ρίψη χημικών από άνδρες των ΜΑΤ σε σχολείο στην Ιερισσό, δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχουν ανήλικοι εγκληματίες;». 

Τον Φεβρουάριο, εργαζόμενοι στην Kavala Oil ματαίωσαν εκδήλωση της ΝΔ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καβάλας, όπου επρόκειτο να μιλήσει ο Βορίδης. 

Ακόμη, ο Βορίδης χαρακτήρισε πλημμέλημα της πλάκας τις απειλές του Γιάννη Μελισσανίδη κατά της ζωής του δημοσιογράφου του Unfollow και της οικογένειάς του που αποκάλυψε ότι η εταιρία του Δημήτρη Μελισσανίδη, Aegean Oil,  για λαθρεμπόριο καυσίμων και διερωτήθηκε για ποιο λόγο θα πρέπει η Βουλή και ειδικά ο πρωθυπουργός να ασχολείται με αυτό το θέμα. Ο Βορίδης υπερασπίστηκε στη Βουλή τον κ. Μελισσανίδη, του οποίου συνήγορος είναι ο Φαήλος Κρανιδιώτης, που ανήκει, όπως και ο Βορίδης, στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού. Ο κ. Κρανιδιώτης έσπευσε επίσης να διαψεύσει τα περί απειλών της 


Κυβέρνηση ταγματασφαλιτών νούμερο 2

Ο κ. Βορίδης είναι σήμερα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας καθ’ υπόδειξη του Αντώνη Σαμαρά. 

Είναι γνωστό ότι έχει πολιτικές φιλοδοξίες που φτάνουν μέχρι και τη διαδοχή του Αντώνη Σαμαρά όταν και όποτε τεθεί τέτοιο θέμα. Για το σκοπό αυτό αρχίζει ήδη να συγκροτεί ένα δίκτυο υποστήριξης στον κομματικό μηχανισμό και στην κοινοβουλευτική ομάδα. Ταυτόχρονα, επιθυμεί διακαώς την είσοδό του στην κυβέρνηση στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βορίδης εποφθαλμιά τη θέση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Μανιτάκη αφού πιστεύει ότι από τη συγκεκριμένη θέση θα μπορέσει να επιδείξει… τόλμη και πυγμή με θεαματικά αποτελέσματα στη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων. Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3 ότι πρέπει να σπάσει το ταμπού των απολύσεων στο Δημόσιο.

Είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς προορίζει τον κ. Βορίδη για τη θέση του κ. Μανιτάκη ώστε να εφαρμόσει τις μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο και να τις παρουσιάσει ως δήθεν μέτρο για την ανακούφιση των υπολοίπων Ελλήνων που περνάνε πολύ χειρότερα στον ιδιωτικό τομέα όσον αφορά στις εργασιακές σχέσεις λόγω των Μνημονίων που υπερψήφισε και ο ίδιος ο κ. Βορίδης.


Σε αυτό το σκηνικό, μεγάλο ρόλο θα παίξει η προπαγάνδα των ανθελληνικών μνημονιακών ΜΜΕ που προφανώς θα επιχειρήσουν να πλασάρουν τον κ. Βορίδη ως άνθρωπο που τολμά και δεν αποκλείεται να δούμε ξαφνικά να τον στηρίζει -και ανοιχτά πλέον- άνθρωποι που υποτίθεται ότι εκφράζουν τους παραδοσιακούς δεξιούς ψηφοφόρους αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα και το αυτό με τους υπόλοιπους διεφθαρμένους της πολιτικής και οικονομικής ελίτ της χώρας.

 
Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής και ειδικά ο κ. Μιχαλολιάκος που τον συνδέουν πολλά με τον κ. Βορίδη έχουν ήδη στηρίξει σε πολλές περιπτώσεις την κυβέρνηση με διάφορους τρόπους, όπως για παράδειγμα η υπερψήφιση από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής του διορισμού του Mr Piscines Σταυρίδη στο ΤΑΙΠΕΔ, το ταμείο ξεπουλήματος της περιουσίας του ελληνικού κράτους σε δηθεν επενδυτές.


Οι καλές σχέσεις του περιβάλλοντος Σαμαρά με τη Χρυσή Αυγή αλλά και με κύκλους στην φιλομνημονιακή Δεξιά, όπως φαίνεται και από τον τρόπο συνεργασίας τους στην ομαλή άσκηση της φιλοκερδοσκοπικής αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι εκκολάπτεται ένα νέο αβγό του φιδιού με στόχο ο νεοσσός να γίνει επιστάτης ή μαστιγωτής των υπόδουλων οικονομικά Ελλήνων σε εγχώριους και μη κερδοσκόπους.


Δεν αποκλείεται να δούμε τον κ. Βορίδη να ηγείται μιας τέτοιας ανθελληνικής συμμαχίας που βασιζόμενη στον τραμπουκισμό-λαϊκισμό θα επιχειρήσει να δημαγωγήσει πολλούς ανυποψίαστους ακόμη Ελληνες με υποσχέσεις του τύπου ότι θα βάλει τα πράγματα στη σειρά αλλά στην πραγματικότητα θα διαπράττει ανάλογα εγκλήματα σε βάρος των Ελλήνων με εκέινα που διέπραξε οι ναζί και οι φίλοι τους στην Ελλάδα, όπως ο Σούμπερτ, ο Πούλος και οι συμμορίες τους, όπως το Ολοκαύτωμα στον Χορτιάτη.

Πρόσφατα, ο Μάκης Βορίδης δήλωσε τα εξής: «Επειδή η εποχή είναι κρίσιμη και οι συκοφάντες και οι λασπολόγοι πολλοί, διευκρινίζω -μάλλον εκ περισσού- ότι ουδέποτε είχα διατηρήσει οποιονδήποτε λογαριασμό στο εξωτερικό και ουδέποτε έχω διατηρήσει οποιοδήποτε ποσό σε τράπεζα του εξωτερικού. Βέβαια, φήμες διαδιδόμενες από ανώνυμους και κουτσομπολιά κανονικά δεν χρίζουν απαντήσεως, αλλά κάνω μια εξαίρεση σε αυτόν τον ορθό κανόνα μόνο λόγω της συγκυρίας και της δύσκολης εποχής.».

Ο ίδιος δήλωσε επανειλημμένα ότι τάσσεται υπέρ της θανατικής ποινής.
Πάντως, εκτιμούμε με βάση και τα λεγόμενά του ότι μάλλον δεν συμφωνεί με τη θέση πάρα πολλών Ελλήνων ότι η θανατική ποινή θα πρέπει να επιβληθεί καταρχήν σε όσους κριθούν από τον ίδιο τον λαό ένοχοι εθνικής προδοσίας.

danioliptes.gr