Μπράβο, συγχαρητήρια τα καταφέρατε. Καταστήσατε το ελληνικό έθνος το φτωχότερο στην Ευρώπη.

 

Δεν υπάρχουν λόγια για να χαρακτηρίσουμε διαφορετικά όσα η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το 1/3 της τρόικας, μας επιβεβαιώνει. Τί μας λέει στην έκθεσή της με στοιχεία του 2009, όταν ακόμη δεν ξέραμε ούτε για τρόικα, ούτε για χαράτσι, ούτε για κερδοσκόπους, ούτε ότι θα φορτώσει στους απλούς πολίτες η ελίτ την κρίση που η ίδια προκάλεσε και θα θησαυρίζει κι άλλο σε βάρος τους κι από πάνω;

Μας λέει ότι σήμερα πλέον, η συντριπτική σιωπηρή πλειονότητα των Ελλήνων είναι φτωχότερη και από τους Βούλγαρους ή τους Τούρκους.

Βέβαια, πρόκειται για στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που επικαλείται στοιχεία των κεντρικών τραπεζών των κρατών-μελών της ΕΕ επομένως στοιχεία εντελώς αφερέγγυα σε σχέση με την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο λαός κάθε ευρωπαϊκής χώρας.

Ένα ελληνικό νοικοκυριό σύμφωνα με την έκθεση της ΕΚΤ το 2009 είχε κατά μέσο όρο πλούτο σχεδόν…150.000 ευρώ, αν και μας μπερδεύει κάπως η έκθεση καθώς αναφέρει επίσης ότι η αξία των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων των ελληνικών νοικοκυριών διαμορφώνεται στα 4.400 ευρώ που πλησιάζει πιο πολύ την πραγματικότητα!!!

Ανέκδοτο!

Ένα άλλο στοιχείο πάρα πολύ ενδιαφέρον στην έκθεση είναι ότι τα νοικοκυριά της Ισπανίας και της Ιταλίας είναι πλουσιότερα από εκείνα της Γερμανίας και της Ολλανδίας, όπως προκύπτει από την έρευνα, με την οποία καταρρίπτεται το στερεότυπο του πλούσιου Βορρά και του φτωχού Νότου. Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΚΤ χρηματοδοτείται στα χαρτιά τουλάχιστον κυρίως από τη Γερμανία και το πόρισμά της έκθεσής της αποτελεί επιπλέον όπλο στην επιχειρηματολογία της Μέρκελ ότι στην πραγματικότητα οι Γερμανοί και οι φίλοι τους στο βορρά είναι φτωχότεροι από τους νότιους Ευρωπαίους.

Αν και μετά από τέσσερα χρόνια τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην όχι προς όφελος φυσικά των λαών της βόρειας Ευρώπης αλλά της γερμανικής, αυστριακής, φινλαδικής και λοιπής τραπεζοκρατίας αλλά και των διεφθαρμένων εξουσιαστών σε όλη την Ευρώπη και των κερδοσκόπων.

Τα στοιχεία της ΕΚΤ και η πραγματικότητα

Τα στοιχεία στην έκθεση της ΕΚΤ απέχουν πλήρως από τη σημερινή πραγματικότητα.

Π.χ. αναφέρεται στην έκθεση ότι το 73,4% έχει καταθέσεις, μόλις το 1,2% έχει επενδύσεις σε αμοιβαία κεφάλαια, το 0,5% έχει ομόλογα και το 2,7% έχει μετοχές. Πόσοι άραγε Ελληνες έχουν σήμερα διακόψει κάθε σχέση με τις τράπεζες και απλώς κρατάνε λογαριασμούς με μικρά ποσά για να τα γλιτώσουν από τα αρπακτικά των τραπεζών και της κυβέρνησης;


Όσο για την αναφορά στην έκθεση ότι το 36,6% των ελληνικών νοικοκυριών βαρύνεται από χρέη, έναντι του 47,4% στη Γερμανία, του 50% στην Ισπανία και του 25,2% στην Ιταλία και ότι το 17,5% των ελληνικών νοικοκυριών έχει στεγαστικά δάνεια είναι προφανές ότι είναι πολύ περισσότεροι οι δανειολήπτες στην χώρα μας και ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό τους δεν έχει να πληρώσει ούτε τις τράπεζες ούτε βέβαια τους υπέρογκους φόρους που τους επέβαλε το κράτος, αφού πρώτα τους απολύσανε ή τους πετσόκοψαν τους μισθούς τους και τις συντάξεις τους ή τους καθιστούν δήθεν εργαζόμενους, αλλά στην πραγματικότητα επισφαλώς εργαζόμενους που τους χρωστάνε μισθούς πολλών μηνών.

Αν μη τι άλλο, πάντως, λανθάνουσα γλώσσα αποκαλύπτει την αλήθεια και πριν από το 2009, ήδη οι ελληνικές τράπεζες παρουσίαζαν τον ελληνικό λαό ως έναν από τους φτωχότερους στην Ευρώπη. Αφού συνέβαινε αυτό, γιατί οι εγχώριες τράπεζες δεν πλήρωσαν την κρίση για την οποία ήταν συνυπεύθυνες και τη φόρτωσαν μαζί με την ελίτ στον ελληνικό λαό;

danioliptes.gr