28 Ιανουαρίου 2023

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Θα τους αφήσεις να συνεχίσουν;

1 min read

Της Τατιάνας Κερασίδη

 

Και ποιος δεν έχει βγει σε αυτή τη χώρα στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες που επικρατούν. Την ανεργία, την ανασφάλιστη εργασία, τα δεδουλευμένα, τις περικοπές, τις απολύσεις, τις αυξήσεις σε ΔΕΗ και άλλα πολλά.

 

Ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλλου όλοι αντιμετωπίζουν πάνω κάτω τα ίδια

προβλήματα. Οι νέοι είναι αντιμέτωποι με την ανεργία, οι λίγο μεγαλύτεροι δε μπορούν πλέον να εξασφαλίσουν τις σπουδές των παιδιών τους, οι συνταξιούχοι ίσα ίσα που αγοράζουν τα φάρμακα τους.

 

Τελικά αναρωτιέμαι… αφού όλοι αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα γιατί καθημερινά βλέπω κινητοποιήσεις μεμονωμένες; Δεν πρέπει όλοι να διαμαρτυρηθούμε; Εκτός και αν υπάρχουν ακόμη Έλληνες που τα οικονομικά τους βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Αμφιβάλλω!

 

Αυτό όμως που με εξοργίζει πιο πολύ από όλα είναι ο ατομισμός. Δεν έχουμε καταλάβει ακόμη πως με τις «μικρές» και πρόχειρες κινητοποιήσεις δε θα καταφέρουμε ποτέ και τίποτα! Δε χρειάζεται να απολυθείς για να διαμαρτυρηθείς Έλληνα.

 

Αυτή τη στιγμή ενώ κάποιοι εργάζονται τα λεφτά που ανταμείβονται είναι για να πληρώνουν λογαριασμούς. Τράπεζες, ΔΕΗ, ενοίκιο και άλλα βασικά καθημερινά έξοδα. Δηλαδή Έλληνα είσαι ευχαριστημένος με αυτό; Πιστεύεις όλα αυτά τα παραμύθια περί ανάπτυξης; Δεν αγχώνεσαι; Δε θες για σένα κάτι καλύτερο; Ως πότε θα πληρώνεις αυτούς τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς με τους μισθούς «πείνας»;

Όσο για σένα που θεωρείσαι νεολαία και κάθεσαι και απολαμβάνεις τον καφέ σου πολλές φορές ανενόχλητος δε σκέφτεσαι το μέλλον σου; Θεωρείς μόνη λύση τη μετανάστευση; Θες να στερηθείς οικογένεια, φίλους και το περιβάλλον σου; Δε θες να κάνεις οικογένεια; Δε θες μια αξιοπρεπή ζωή;

 

Τότε γιατί δεν τη διεκδικείς και κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια. Ξέρω.. σκέφτεσαι τι θα μπορούσες να κάνεις. Δύσκολο να βρεις απάντηση. Κάνε κάτι απλό γιατί από τα σύνθετα δεν είδαμε αποτελέσματα. Κάνε ο,τι εσύ νομίζεις καλύτερο, και που ξέρεις… ίσως και να κερδίσεις κάτι! Αλλιώς μην παραπονιέσαι στον καθρέφτη σου, στους φίλους σου και την οικογένεια σου. Είμαστε υπεύθυνοι των πράξεων μας.

 

Δυστυχώς, αυτοί που μας έφτασαν εδώ-στην οικονομική εξαθλίωση-, τους το επιτρέψαμε! Έστησαν τις «παγίδες» τους και εμείς «πέσαμε» μέσα σε αυτές. Και τώρα τι; Θα περιμένουμε την υποτιθέμενη ανάπτυξη που μας υπόσχονται;

Στη Θεσσαλονίκη μόνο αυτή τη στιγμή διαμαρτύρονται νοσοκομειακοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι από τη γαλακτοβιομηχανία της ΑΓΝΟ, τηcocacola, τη γνωστή πιτσαρίαpizzahut. Θέλουμε και άλλους;

 

Στο παρελθόν στους δρόμους έχουν βγει νέοι, συνταξιούχοι, απόστρατοι, ιατροί, ΑΜΕΑ, άστεγοι, εργαζόμενοι από κάθε σχεδόν κλάδο. Αλλά ποτέ όλοι μαζί. Γιατί; Τώρα δηλαδή είναι καλά όλοι αυτοί…και εδώ αμφιβάλλω! Έλληνα ξύπνα!

 

Με τις κινητοποιήσεις πενήντα ατόμων αυτοί που σε κυβερνάνε δεν τρομάζουν! Θα συνεχίζουν να σε γονατίζουν και θα δεις που και οι αυτοκτονίες θα αυξηθούν και η κατάθλιψη θα εκτιναχθεί στα ύψη! Θα δεις πως όλοι οι νέοι θα φύγουν αφήνοντας πίσω τους γονείς με κλάματα γιατί η ξενιτιά δεν είναι εύκολη! Σεβάσου τον εαυτό σου και το παιδί σου.

 

Σου έκαναν τόσα, θα τους αφήσεις να συνεχίσουν; 

Danioliptes.gr

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.