28 Ιανουαρίου 2023

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Οι τραπεζίτες σκοτώνουν τον καπιταλισμό

1 min read

Παίρνεις δάνειο, δεν έχεις να το πληρώσεις σου παίρνει η τράπεζα το σπίτι. Παίρνει η τράπεζα δάνειο, δεν έχει να το πληρώσει σου παίρνει όλα τα λεφτά και το σπίτι  

«Κάθε δάνειο, δεν είναι απλώς κερδοσκοπικό χτύπημα, είναι μοχλός για την καθήλωση ενός έθνους ή την ανατροπή ενός θρόνου. Και οι Δημοκρατίες, συμμετέχουν λιγουλάκι», είχε γράψει ο  φιλέλληνας Λόρδος Βύρων που συμμετείχε στην ηρωική αντίσταση των Μεσολογγιτών απέναντι στα οθωμανικά στρατεύματα στη διάρκεια της Επανάστασης του Έθνους μας το 1821. Προφητικά τα λόγια του, αλλά δεν ήξερε ότι αναφερόταν στη χώρα που τόσο αγάπησε και πέθανε πολεμώντας για την ελευθερία της.

Παίρνεις δάνειο, δεν έχεις να το πληρώσεις σου παίρνει η τράπεζα το σπίτι. Παίρνει η τράπεζα δάνειο, δεν έχει να το πληρώσει σου παίρνει όλα τα λεφτά και το σπίτι. 

Τρόι-καλά η τράπεζα χάρη στην τρόικα και την εγχώρια ελίτ διεφθαρμένων πολιτικών, αγενέστατων τραπεζιτών και κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών που νομίζουν ακόμη ότι με λίγα λεφτά μπορούν να εξαγοράσουν συνειδήσεις και τον τίμιο να τον κάνουν δούλο τους, παρασιτοζωόντας σε βάρος του. 

Και πράγματι το πετυχαίνουν. Ποιος είπε ότι δεν ήταν αποτελεσματικό το σύστημα του Μνημονίου. Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πάνε χαμένες. Οι αναρχικοί τρίβουν τα χέρια τους από τη χαρά τους. Τέτοιο χάος δεν έβλεπαν ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους κι όλα αυτά χάρη στον Γιώργο Παπανδρέου και τους φίλους του τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Προβόπουλο, τον Βγενόπουλο, τον Σάλλα, τον Λάτση, τον Κόκκαλη, τον Μπόμπολα και τόσα άλλα καλά παιδιά της εγχώριας ελίτ που έμαθε πολύ καλά πώς να παρασιτοζωεί σε βάρος του ελληνικού λαού. Ενός λαού, τον οποίο η εγχώρια ελίτ των ανθρώπων που μέχρι και τώρα μας κοιτάνε υπεροπτικά και ειρωνεύονται με τον αγώνα που δίνουμε καθημερινά όχι για να επιβιώσουμε τόσο όσο για να μην υποδουλωθούμε πλήρως σε αυτούς οικονομικά. 

Οι τραπεζίτες σκοτώνουν τον καπιταλισμό

Οι οπαδοί του καπιταλισμού μιλάνε πλέον ανοιχτά: Κάντε κάτι με τους τραπεζίτες, σκοτώνουν τον καπιταλισμό. Κι οι αναρχικοί τρίβουν κι άλλο τα χέρια τους από τη χαρά τους για το νέο φίλο που βρήκανε στον αγώνα τους να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία να πάψει να σκέφτεται το χρήμα και να οικοδομήσει την αλληλεγγύη. Έχει τους τραπεζίτες που κάνουν ότι μπορούν για να αποδείξουν ότι οι τράπεζες είναι οι ομαδικοί τάφοι των λαών.

Στο όνομα της διάσωσης των τραπεζών που δεν σώζονται με τίποτα, γιατί όλα αυτά δεν γίνονται για τη διάσωση των ιδρυμάτων αλλά των ίδιων των τραπεζιτών και των φίλων τους, η χώρα μας εδώ και τρία χρόνια μετράει πάνω από 5.000 θανάτους που συνδέονται με αιτίες σχετικές με την κρίση και σήμερα η κοινωνία πλέον έχει φτάσει στο επίπεδο να θεωρεί τυχερό όποιον εργάζεται και ακόμη πιο τυχερό όποιον εργάζεται και πληρώνεται. 

Καθημερινά ο τραπεζίτης αποδεικνύει ότι είναι αυτό που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει, κι ακόμη κι αν του τη δώσεις, δεν θα ησυχάσει και θα απαιτήσει και το κεραμίδι που έχεις πάνω από το κεφάλι σου για να προστατευθείς από την βροχή. Ο μόνος τρόπος να σε βοηθήσει η τράπεζα να φτιάξεις μια μικρή περιουσία είναι να αρχίσεις από μια μεγάλη. 

Αν κάποιος πιστεύει ότι οι τράπεζες μπορούν να τον βοηθήσουν θα πρέπει να έχει κάνει διατριβή στην Μεγάλη της Εγχώριας Ελίτ Λαμογιακή, διότι οι τραπεζίτες είναι άνθρωποι που σε βοηθάνε σε προβλήματα που δεν θα είχες χωρίς αυτούς και θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις μεγάλη πολύ μεγάλη πάρα πολύ μεγάλη περιουσία μόνο αν έχεις ολοκληρώσει τη διατριβή, φοιτώντας δίπλα σε αστέρες, μπροστά στους οποίους ωχριούν οι κ.κ. Λαυρεντιάδης, Γαβαλάς κ.α.

Άλλωστε, για αυτό το λόγο οι ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση καρδιάς κάνουν σαν τρελοί για καρδιές τραπεζών. Είναι εντελώς καινούριες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ. 

Μετά από όλα όσα γράψαμε έχουμε την αίσθηση ότι οι μόνοι που δεν θα επιτεθούν στους τραπεζίτες είναι οι καρχαρίες. Λόγω συναδελφικής αλληλεγγύης…

danioliptes.gr

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.