28 Ιανουαρίου 2023

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Πανεπιστήμιο και κόμματα : Μία εξίσωση δίχως λύση

1 min read

Του Ντήν Βουλκίδη

Πριν από λίγες μέρες είχαμε την διενέργεια των Σπουδαστικών εκλογών στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας. Η προσέλευση μικρή, αλλά διόλου ευκαταφρόνητη , και τα αποτελέσματα γνωστά, με την παράταξη που πρόσκειται στην ΝΔ να “σαρώνει” για μία ακόμα φορά.

Έχουμε καθίσει ποτέ να αναρωτηθούμε ποιά ακριβώς νίκη πανηγύρισαν για μία ακόμα φορά οι φοιτητές της ΔΑΠ; Τόσα χρόνια που οι ανώτατες σχολές έχουν ποτιστεί από το δηλητήριο των πολιτικών κομμάτων εξουσίας, και όχι μόνο, τι έχει αλλάξει τελικά στην Παιδεία; Με μία λέξη…τίποτα!

Έχει αλλάξει το επίπεδο διαβίωσης στις φοιτητικές εστίες; Έχει ανεβεί το επίπεδο της εκπαίδευσης; Υπάρχει αρμονία και συνεννόηση μεταξύ φοιτητών και καθηγητών; Όχι φυσικά! Κάθε χρονιά τα πράγματα χειροτερεύουν με τις παρατάξεις να κάνουν πλύση εγκεφάλου στα μέλη τους μοιράζοντας τους ψεύτικα χαρτιά με δήθεν προγράμματα και θέσεις του κάθε κόμματος, γιατί κόμματα είναι μην γελιόμαστε, κυνηγάνε τους πρωτοετείς υποσχόμενοι ότι θα είναι δίπλα τους και θα τους βοηθήσουν κατά την διάρκεια των σπουδών τους, μέχρι την ώρα των εκλογών φυσικά, και κάποιοι “τυχεροί” ίσως προετοιμαστούν να αναλάβουν κυβερνητικές θέσεις μετά το πέρας των σπουδών τους ανάλογα με την εκάστοτε κυβέρνηση!

Οι καθηγητές από την μεριά τους βλέπουν ποιοι ανήκουν πού και ενεργούν ανάλογα με τις κομματικές τους πεποιθήσεις, όχι όλοι έτσι; αλλά ένας μεγάλος αριθμός, και το μόνο που μένει είναι μια γλυκιά ανάμνηση από τα ατελείωτα πάρτυ που διοργανώνουν οι παρατάξεις για να προσελκύσουν νέο κόσμο και να προωθήσουν την ατζέντα του κόμματος που εκπροσωπούν. Αλήθεια με πόσα λεφτά ενισχύονται οι παρατάξεις για να διοργανώνουν τέτοια events;

Πλήρης έλλειψη σοβαρότητας και πραγματικών θέσεων, μια εκνευριστική αίσθηση αλαζονείας και πολλές φορές και συμμετοχή σε πράξεις βίας μεταξύ των φοιτητών συνθέτουν το απίστευτο παραμύθι που αποτελούν οι φοιτητικές παρατάξεις. Και πάντα με τις ευλογίες των κομμάτων του κοινοβουλίου!

Μήπως δεν πήγε ο πρωθυπουργός να συγχαρεί τα μέλη της ΔΑΠ για την νίκη τους και άρχισε να λέει κάτι για το αύριο και το μέλλον των φοιτητών που θα καλυτερέψει… Δεν κατάλαβα ακριβώς. Κούφια λόγια ακούμε κάθε μέρα έτσι και αλλιώς!

Αυτός δεν ήταν που πριν από λίγες μέρες αποτέλεσε παγκόσμια πρωτοτυπία κοστολογώντας τις θυσίες του ελληνικού λαού … κατά 15% (Τι εννοεί ο ποιητής άραγε; Το υπόλοιπο 85% που πήγε; Το έκοψε η τρόικα;)

Το μόνο θετικό σε αυτή την ιστορία είναι το γεγονός ότι για λίγες μέρες οι φοιτητές παραμέρισαν τις διαφορές τους και ενώθηκαν όλοι μαζί για να πολεμήσουν το κατάπτυστο σχέδιο Αθηνά! Αυτό έδειξε ξεκάθαρα ότι με λίγη προσπάθεια μπορεί να γίνει η μεγάλη αλλαγή για τον σπουδαστικό κόσμο…

Να φύγουν επιτέλους οι παρατάξεις από τα Πανεπιστήμια! Πρέπει να αφήσουμε τους φοιτητές να χαρούν τα φοιτητικά τους χρόνια, που δεν θα ξαναέρθουν, και όχι να αναλώνονται σε ανούσιες πολιτικές αντιπαραθέσεις που οδηγούν σε φανατισμό και βία.

Δεν αναζητούμε υποψήφιους πρωθυπουργούς και βουλευτές, από αυτούς υπάρχει κορεσμός, αναζητούμε νέους επιστήμονες που με το λαμπρό τους μυαλό θα βάλουν στην Ελλάδα νέα σταθερά και καθαρά θεμέλια!

Danioliptes.gr

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.