Χαμός μετά το τελευταίο τραπεζοράλυ και το κόλπο της Εθνικής με τον πήχη στο 12%. Η χαρά του traderά.  

Στο προσκήνιο και πάλι οι τράπεζες, πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες, τρέχουν τα ΄΄μπανεράκια΄΄ στα sites, μέχρι και σε blocks θα διαφημίζονται σε λίγο οι τραπεζηταράδες. ΄΄Μπούκωμα΄΄ και άγιος ο Θέός, μέρες που είναι κιόλας. Με λίγη προσπάθεια ακόμη και όλοι εμείς οι ποπολάριοι θα τρέξουμε σαν τα πρόβατα να συμμετάσχουμε στις αυξήσεις κεφαλαίου της Alpha Bank, της Πειραιώς, της Εθνικής.

 Για την Eurobank δεν έχω καταλάβει ακόμη τι γίνεται, με μπέρδεύουν οι ανακοινώσεις της διοίκησης, του Συλλόγου Εργαζομένων, με μπερδεύουν οι διαρροές, με μπερδεύει το ΤΧΣ, δεν έχω καταλάβει τι θα γίνει. Κρατικοποιείται, μέσω του ΤΧΣ, η Eurobank κύριοι της διοίκησης, του Ταμείου, του Χρηματιστηρίου, της Κεφαλαιαγοράς ή όχι.

Πως ακριβώς λέγεται αυτό, που δρομολογείται στην Eurobank, νισάφι πια!

Ωστόσο άλλο είναι το θέμα μου, σκέφτομαι να μπω στην Εθνικάρα και στην Alpha Bank και στην Πειραιώς (που όλα τα μαζεύει & όλα τα καθαρίζει). Σκέφτομαι όμως, πως δεν είναι δυνατόν να αρκεστεί το σύστημα σε αυτή την ανακεφαλαιοποίηση, δεν φτάνει, δεν βγαίνει. Ήδη η Moody s προειδοποιεί πως ενδέχεται να χρειαστούν άλλα 8 δις ευρώ. Πάνω κάτω το ίδιο φοβάται και η Εθνική. Προφανώς κάτι ανάλογο θα ανησυχεί και τον Γ. Στουρνάρα και τον Γ. Προβόπουλο.

Ειδικά ο τελευταίος, η θητεία του οποίου λήγει τον ερχόμενο Μάρτιο, θα έχει κάθε λόγο να θέλει να έχει καλυμμένα τα νώτα του, για κάθε ενδεχόμενο. Και ρωτάω τώρα, εάν χρειαστεί και νέος έλεγχος τέλος του χρόνου, αρχές του 2014 πόσα ΄΄μαύρα & τρύπια΄΄ θα βρει ο ελεγκτής. Πως θα καλυφθούν τα δις ευρώ που θα χρειαστούν, το ΤΧΣ το έχει ξεκαθαρίσει πως η ΕΚΤ, η Τρόικα άλλα λεφτά στις τράπεζες δεν δίνει.

Εχει ανοίξει και το ζήτημα της συμμετοχής ιδιωτών καταθετών ( για τις ανασφάλιστες μέχρι τώρα αλλά βλέπουμε) για ψιλό ή χοντρό ΄΄κούρεμα΄΄ το βλέπω λοιπόν μέχρι τον Φεβρουάριο- Μάρτιο του 2014.

Για αυτό σας ρωτάω να μπω στην Εθνικάρα ή στην Άλφα  στην Πειραιώς ενόσω είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ενός νέου ελέγχου, πιθανής ανάγκης για περισσότερα κεφάλαια, δυνατής μίας προοπτικής ενός ΄΄κουρέματος΄΄ . Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;   

Tου “Αλιέως” απόlobbystas