Η Ανάπτυξη δεν έρχεται με νοικιασμένους γερανούς

Του Ντήν Βουλκίδη

Ανοίγοντας αυτή την εβδομάδα την τηλεόραση μου έπεσα πάνω σε μία εικόνα που έμοιαζε με ταινία χολιγουντιανής παραγωγής… Τον πρωθυπουργό με τον κύριο Βενιζέλο και την κουστωδία τους, και στο πίσω πλάνο μια ομάδα από «εργάτες» και δυο γερανοί έτοιμοι να πιάσουν «δουλειά».

Μιλάω φυσικά για τους αυτοκινητόδρομους στην Ολυμπία Οδό που επισκέφτηκε το κυβερνητικό επιτελείο.

«Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και σηκώνει τα μανίκια. Η Ελλάδα της ανάπτυξης είναι κοντά» δήλωσε με έμφαση ο κύριος Σαμαράς και προσπαθούσα να καταλάβω σε ποίο κοινό απευθύνονταν… Μετά από 3 χρόνια Μνημόνιο η ανάπτυξη είναι πλέον εμφανής.

Πάνω από 27% ανεργία, χιλιάδες λουκέτα σε ελληνικές επιχειρήσεις, άλλοτε καλοστεκούμενοι άνθρωποι να έχουν χάσει το σπίτι τους και τώρα να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό, 120.000 επιστήμονες να έχουν εγκαταλείψει την χώρα και τους υπεύθυνους στα συσσίτια να μην προλαβαίνουν να μοιράζουν πενιχρές μερίδες φαγητού!

Μάλλον ανάπτυξη είδαν μόνο οι Τράπεζες που έχουν λάβει πάνω από 300 δισεκατομμύρια για την λεγόμενη ανακεφαλαιοποίηση τους, με τα λεφτά να πηγαίνουν στις τσέπες των ισχυρών και ούτε ένα ευρώ να μην μπαίνει στην αγορά για να ξαναζωντανέψουν οι επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα που ο Σαμαράς κορόιδευε τον κόσμο ο Κουβέλης πήγε ταξιδάκι στις Βρυξέλλες και είπε στον Μπαρόζο ότι τα μέτρα λιτότητας πρέπει να σταματήσουν! Μα βγάζετε άκρη από όλα αυτά;

Και μετά από την απίστευτη δήλωση Στουρνάρα ότι δεν προλαβαίνει να βλέπει επενδυτές (φήμες λένε ότι έχουν κόψει και χαρτάκι με μέσο χρόνο αναμονής… τα δύο χρόνια) γιατί η Ελλάδα ξεπουλιέται σε τιμή ευκαιρίας, ήρθε και το Πολυνομοσχέδιο για να τελειώσει ευχάριστα η εβδομάδα μας!

Ένα τεράστιο θέατρο του παραλόγου όπου την τελευταία στιγμή αποσυρθήκαν δυο τροπολογίες γιατί και καλά ο υπουργός δικαιοσύνης σήκωσε μπαϊράκι και δεν υπέγραψε. Μην ανησυχείτε κύριε Ρουπακιώτη μετά το Πάσχα θα σας πείσει ο πρωθυπουργός μας με κάποιον τρόπο είμαι σίγουρος.

Το αστείο είναι ότι το νομοσχέδιο θα έρθει σε ένα άρθρο με την κυβέρνηση να ακυρώνει για μία ακόμα φορά τους νόμους του Κοινοβουλίου αφού οι βουλευτές δεν έχουν καμία επιλογή και πρέπει να πουν ναι η όχι σε όλο το νομοσχέδιο αναγκαστικά! Και όλα αυτά γιατί πρέπει να πάρουμε την δόση των 2.8 δις ευρώ την άλλη εβδομάδα! Και που θα την πάρουμε που θα πάνε τα λεφτά κύριε Στουρνάρα; Στην πραγματική οικονομία πάντως όχι!

Μην ξεχάσω και την πολύκροτη δίκη του Άκη όπου τώρα θυμήθηκε το καταχρεωμένο ΠΑΣΟΚ να τον αποκηρύξει, με τον πρώην υπουργό να εξαπολύει απειλές σε όλους για να προστατευθεί ο ίδιος. Όλα για το Θεαθήναι!

Κλείνω λοιπόν τονίζοντας ότι η καραμέλα που λέγεται ανάπτυξη δεν θα έρθει με μέτρα λιτότητας και εξόντωσης του ελληνικού λαού. Τέτοιες πολιτικές οδηγούν στην οικονομική και κοινωνική αποξένωση ενός ολόκληρου Έθνους! Πρέπει επειγόντως να γυρίσουμε σελίδα!

Έλληνα ακούς;;;

Danioliptes.gr