30 Μαρτίου 2023

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Βαφτίζουν το φακέλωμα των τραπεζικών λογαριασμών μάχη κατά της φοροδιαφυγής

1 min read

Το πραγματικό της πρόσωπο έδειξε η δήθεν Ομάδα Δράσης της τρόικας, η οποία χέρι-χέρι με τον Χάρη Θεοχάρη, τον νέο τσάρο του ηλεκτρονικού φακελώματος των περιουσιακών στοιχείων όλων των Ελλήνων συνεπών φορολογούμενων, θέλει να βάλει στο χέρι τις καταθέσεις μας στις τράπεζες με ψευδείς και αστείες δικαιολογίες. 

Την ώρα που η ίδια η Eurostat αποκαλύπτει ότι ο Έλληνας κατά μέσο όρο αναγκάζεται να καταβάλλει σχεδόν τα μισά από τα έσοδά του στο κράτος υπό τη μορφή φόρων και ενώ δύο στους τέσσερις δεν έχουν να πληρώσουν παράνομους φόρους, όπως το χαράτσι για τα ακίνητα, η Ομάδα Δράσης και όποια ταμεία αρπακτικών (vulture funds) κρύβονται πίσω από αυτή και κατοικοεδρεύουν σε Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη, (όπου και η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Deustche Bank) και αλλού, ζητεί από την κυβέρνηση τα πάντα όλα για τις καταθέσεις όλων των Ελλήνων και ζητεί από την κυβέρνηση να εφαρμοστεί.

Η δικαιολογία είναι ότι με αυτό τον τρόπο θα ανοιχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των υπόπτων για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, παράνομο πλουτισμό, διαφθορά, διακίνηση και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» και έτσι θα πραγματοποιηθούν φορολογικοί έλεγχοι σε πλούσιους φορολογούμενους που δεν έγιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια. 

Το επόμενο βήμα, αν ψηφιστεί σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή, θα είναι να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί υποτίθεται μόνο όσων είναι ύποπτοι για μεγάλη φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει προηγουμένως να δημιουργηθεί ένα μητρώο τραπεζικών λογαριασμών. 

Το υπουργείο Οικονομικών έχει αναλάβει να… διεκπεραιώσει την υπόθεση. Στο μητρώο θα καταχωρούνται ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού, η ημερομηνία ανοίγματος, οι συναλλαγές, τα στοιχεία των κατόχων και το μητρώο θα ανατροφοδοτείται με στοιχεία καθημερινά. Οι ελεγκτές θα έχουν άμεση πρόσβαση στους λογαριασμούς και θα είναι λήπτες πληροφοριών πιστοποιημένοι -κανείς δεν γνωρίζει από που- που θα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης και θα μπαίνουν απευθείας στα αρχεία των τραπεζών. 

Υποτίθεται ότι με αυτό τον τρόπο  θα αντιμετωπίζονται οι τεράστιες καθυστερήσεις και τα εμπόδια που υπάρχουν σήμερα στην άρση του τραπεζικού απορρήτου, αφού για να ανοίξουν λογαριασμοί φοροφυγάδων χρειάζεται πάνω από ένα εξάμηνο. 

Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Η πρόταση που, όπως μας λένε από το υπουργείο Οικονομικών, προέρχεται από το επιτελείο του Ράιχενμπαχ, έρχεται καταρχήν τη στιγμή που ο Θεοχάρης αποστέλλει ραβασάκια σε 2,5 εκατομμύρια Έλληνες για οφειλές στην εφορία. Υπενθυμίζουμε ότι μέσω της δήθεν περαίωσης η εφορία έχει αποστείλει στα τυφλά απειλητικά έγγραφα ότι δήθεν κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας (ακόμη και κάποιος που αναγκάστηκε να ανοίξει μπλοκάκι για να εργαστεί διότι ο εργοδότης του δεν τον ασφάλιζε) θα πρέπει ακόμη και όταν γλιτώσει από τη γάγγραινα του ΟΑΕΕ και της εφορίας να πληρώσει ένα ποσό στρογγυλεμένο που μπορεί να ανέλθει σε μερικές χιλιάδες ευρώ που δεν προκύπτει ότι χρωστά στην εφορία από πουθενά. 

Κάπως έτσι, συνεπείς φορολογούμενοι μετατρέπονται ξαφνικά σε φοροφυγάδες με τέτοιου τύπου ραβασάκια και οι λογιστές τους συνιστούν να υποκύψουν στον εκβιασμό του μαφιόζικου κράτους διότι διαφορετικά οι μαφιόζοι θα επανέλθουν με νέο «ραβασάκι», με το οποίο θα απαιτούν περισσότερα χρήματα. Νέτα-σκέτα κλεψιά δηλαδή! 

Την ίδια ώρα, όχι μόνο δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο εναντίον των φοροφυγάδων που -ας μην έχουμε αυταπάτες- είναι και οι ίδιοι οι άνθρωποι που λαμβάνουν υποτίθεται αυτές τις αποφάσεις, αλλά αντίθετα οι φοροφυγάδες επιβραβεύονται με φοροελαφρύνσεις -λες και είχαν ανάγκη- και με ζεστό χρήμα μέσω των ταμείων της ΕΕ αλλά και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπου καταλήγουν τα χρήματα των συνεπών πολιτών όσον αφορά στις χρηματικές υποχρεώσεις τους απέναντι στις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ ετοιμάζονται για δίκες παρωδίες και φυλακίσεις ανθρώπων που δεν πλήρωσαν κλήση στην Τροχαία ύψους 300 ευρώ ή έχουν οφειλές λίγων χιλιάδων ευρώ στην εφορία. 

Εργαζόμενοι: «Η κυβέρνηση υπονομεύει τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής»

Το νέο μέτρο που προωθούν από κοινού Ράιχενμπαχ και Στουρνάρας έχει στόχο να γνωρίζει τα πάντα (και) η κυβέρνηση και η εκάστοτε κυβέρνηση που υπηρετεί την παρασιτική ελίτ, αλλά και η τρόικα και όλος ο συρφετός κερδοσκόπων που κρύβεται από πίσω της για τις καταθέσεις των Ελλήνων.

Δεν έχει στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, διότι από ότι έχουμε διαπιστώσει μέχρι τώρα και από τότε που ανέλαβε καθήκοντα ο Θεοχάρης Θεοχάρης στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) όχι μόνο δεν έχει γίνει έστω ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά αντίθετα αποφασίστηκε από τον ίδιο να σπάσει στα δύο η ΓΓΠΣ και να περάσουν όλες οι αρμοδιότητες στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων με το νέο πολυνομοσχέδιο, γνωστό και ως Μνημόνιο 4, το οποίο οι εργαζόμενοι χαρακτήρισαν «μαχαίρι στην καρδιά του φοροελεγκτικού μηχανισμού». Το ίδιο συνέβη ήδη με το πλήρως διεφθαρμένο ΣΔΟΕ. 

Οι εργαζόμενοι στη ΓΓΠΣ καταγγέλλουν ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις Θεοχάρη και Στουρνάρα υποβαθμίζουν το έργο της Γραμματείας, την ώρα που, όπως λένε, ακόμα και η τρόικα επισημαίνει ότι η ΓΓΠΣ με την υφιστάμενη μορφή της παράγει σημαντικό έργο. Η εμμονή του οικονομικού επιτελείου να απονευρώσει πλήρως τη ΓΓΠΣ δημιουργεί δεύτερες σκέψεις στους εργαζομένους, οι οποίοι εκτιμούν ότι η υποβάθμιση του έργου τους έχει στόχο να δοθεί μελλοντικά ο έλεγχος σε ιδιώτες, ώστε να συνεχιστεί χωρίς εμπόδια το «γαϊτανάκι» της φοροδιαφυγής.

Όπως, μάλιστα, τονίζουν στελέχη της ΓΓΠΣ, «το υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει ένα αδικαιολόγητο ρίσκο, υποβαθμίζοντας μια υπηρεσία που λειτουργεί, χάριν ενός αβέβαιου αποτελεσματικά και κατακερματισμένου μοντέλου», ενώ βλέπουν «αήθεις και μεθοδευμένες επικοινωνιακές επιθέσεις για αναποτελεσματικότητα της ΓΓΠΣ από αυτούς που δεν δρομολογούσαν μέχρι σήμερα κανένα σχεδιασμό για την υλοποίηση δεσμεύσεων που επιπόλαια αναλάμβαναν».

Πολλοί ακόμη και στην αντιπολίτευση πίστεψαν ότι ο Θεοχάρης Θεοχάρης θα έβαζε φρένο στη φοροδιαφυγή. Εμείς απλά υπενθυμίζουμε ότι ο Θεοχάρης πριν αναλάβει αυτό το νευραλγικό πόστο γενικού ελεγκτή των εσόδων του κράτους είχε αναλάβει επιτελικό πόστο στο τεχνικό τμήμα της επενδυτικής φούσκας με έδρα τις ΗΠΑ με εκατομμύρια ζημιωθέντες Lehman Brothers και την Ασπίς Πρόνοια, μια εγχώρια ασφαλιστική φούσκα με θύματα δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που επένδυσαν χρήμα, το οποίο πήγε στις τσέπες των ιδιοκτητών της φούσκας και των φίλων τους.

Αυτό  σημαίνει ότι ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος διαχείρισης στα πληροφοριακά συστήματα των πελατών σε αυτές τις δύο εταιρίες-φούσκες θα ελέγχει τα προσωπικά δεδομένα όλων των Ελλήνων και μαντέψτε ποιους θα βάλει στο στόχαστρο.  

Προφανώς, τα περί φακελώματος των τραπεζικών καταθέσεων αποτελεί άλλη μια παγίδα που θέλουν να στήσουν το κράτος και οι τράπεζες σε όλους τους πολίτες για να ελέγχουν τα έσοδά τους και να τα αρπάζουν, όποτε δούνε ότι τα κέρδη τους μειώνονται. 

Είναι παράνομο οποιοδήποτε μέτρο φακελώματος των περιουσιών των Ελλήνων, αρχικά με τις καταθέσεις τους στις τράπεζες,  στο όνομα υποτίθεται της πάταξης της φοροδιαφυγής άλλα στην ουσία ώστε οι σφιγγοκωλάριοι του καθεστώτος της ελίτ και της πτωχοτραπεζοκρατίας να τις βάλουν στο χέρι. 

danioliptes.gr