Για όρους δανεισμού που παραπέμπουν… σε δώρο μίλησε ο Γιάννης Στουρνάρας ενημερώνοντας την επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup. Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για κοινωνία με υψηλή συνοχή και απέρριψε τις καταγγελίες ότι έχουν διευρυνθεί οι ανισότητες στην Ελλάδα τα χρόνια του μνημονίου.

Ο υπουργός Οικονομικών απέρριψε τις αιτιάσεις ότι έχουν διευρυνθεί  οι ανισότητες στην Ελλάδα λέγοντας ότι “δεν είμαστε καθόλου κατεστραμμένη κοινωνία αλλά έχουμε υψηλή κοινωνική συνοχή”.

Χαρακτήρισε μάλιστα το δάνειο που έλαβε η χώρα με προνομιακό επιτόκιο και πολλά χρόνια αποπληρωμής ως “τη μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια στην Ιστορία” λέγοντας χαρακτηριστικά “Δώρο σχεδόν είναι! Τι άλλο θέλετε;” απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Υπάρχουν τα βίντεο, υπάρχουν τα ηχητικά και γραπτά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι δεν σας λέμε ψέματα για τα λεγόμενα του Στουρνάρα.

Αυτός ο άνθρωπος είναι ο τσάρος της οικονομίας της χώρας.

Αυτός ο άνθρωπος είναι ο εκλεκτός της γερμανικής καγκελαρίας για να φέρει εις πέρας το καταστροφικό σχέδιο οικονομικής υποδούλωσης όλων των κατοίκων της Ελλάδας και της ίδιας της χώρας.

Αυτός ο άνθρωπος έχει αποφασίσει κατασχέσεις περιουσιών και φυλάκιση για όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι.

Αυτός ο άνθρωπος αποφάσισε απολύσεις στο Δημόσιο όσων διαδηλώνουν ενάντια στο Μνημόνιο και συλλαμβάνονται.

Αυτός ο άνθρωπος θεωρεί ότι ο δανεισμός που αποφάσισε η παρασιτική ελίτ σε βάρος του ελληνικού λαού και πραξικοπηματικά είναι δώρο.

Δώρο ναι, αλλά για ποιους;

Μήπως για τους συγγενείς, τους φίλους και τους επιχειρηματίες που στήριξαν τον Στουρνάρα και τα άλλα μέλη της συμμορίας των μαφιόζων που εξουσιάζουν αυτό τον τόπο;

Κι είπε κι άλλα ο Στουρνάρας στη Βουλή.

Μίλησε για έξοδο της ευρωζώνης από την ύφεση το δεύτερο εξάμηνο του 2013 και καθολική αναγνώριση των προοπτικών εξόδου της Ελλάδας από την κρίση μίλησε ο Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή ενώ χαρακτήρισε δείγμα ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας μας την απόφαση του Eurogroup για εκταμίευση της διπλής δόσης ύψους 7,5 δισ. από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης υπό την προϋπόθεση της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας (βλέπε όχι ξεπούλημά τους στους Ρώσους, αλλά στους Αμερικάνους και τους Ευρωπαίους).

Το ζήτημα αυτό αποτέλεσε σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ του Γιάννη Στουρνάρα και βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον υπουργό να υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Ιταλίας όπου «με μια μικρή ιδιωτικοποίηση στην αγορά ενέργειας δημιουργήθηκε ανταγωνισμός και έπεσαν οι τιμές» ενώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησαν ότι το πρότυπο που τίθεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εκείνο της Βουλγαρίας «που έχει μηδαμινό χρέος και έλλειμμα, αλλά οι λογαριασμοί ανεβαίνουν στα 300 ευρώ ρεύμα το μήνα».

Γράφουμε σχετικά σε σημερινό άρθρο το ότι στη ΔΕΗ παραδέχονται ότι μας κλέβουν, πέρα από το χαράτσι, αλλά μας κλέβουν «νόμιμα». 

Αναρωτιόμαστε μέχρι που θα φτάσει η ανοχή μας στην μεγάλη αρπαγή των περιουσιών μας και στην οικονομική υποδούλωσή μας σε απρόσωπες εταιρίες, πίσω από τις οποίες κρύβονται οι ίδιοι άνθρωποι που προκάλεσαν την κρίση, κερδοσκοπώντας σε βάρος μας όχι μόνο επί χρόνια, αλλά επί δεκαετίες.  

danioliptes.gr