Το μήνυμα που μας στέλνουν είναι το εξής: «Πέθανε κι άσε μας να σε ξεκοκαλίσουμε». Δεν εξηγείται αλλιώς πώς οι διοικούντες στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή της σταθερότητας των τραπεζών με τα λεφτά που καταλήγουν εκεί από τις τσέπες των συνεπών φορολογούμενων και συνεπών πολιτών στις υποχρεώσεις τους απέναντι σε ένα κράτος-μαφία παίρνουν μισθούς που θα ζήλευαν και οι βουλευτές. 

 

Είναι λογική αυτή η απίστευτη διασπάθιση του δημοσιου χρήματος για τα γεράκια και τα αρπακτικά που προστατεύουν τα συμφέροντα του παρασιτικού συστήματος;

 

Ο Χρήστος Σκλαβούνης παίρνει ετησίως 75.000 ευρώ περισσότερα από τον Ολλανδό προκάτοχό του. Συνολικά οι ετήσιες απολαβές του ανέρχονται σε 175.000 ευρώ. 

 

Είναι ο άνθρωπος που επί θητείας του στoνδιεθνή οίκο αξιολόγησης τραπεζών και εταιριών, UBS ο ξένος οίκος προέβαλε την Altec ως εταιρία-υπόδειγμα, η οποία σε λίγο κατέρρευσε. Ακόμη έγραψε ιστορία με την «κάλυψη» της Αγροτικής Τράπεζας. 

 

Με λίγα λόγια το όργιο κερδοσκοπίας, το πλιάτσικο συνεχίζεται στο ΤΧΣ, στο ΤΑΪΠΕΔ και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς, επιτροπές, υποεπιτροπές.

 

Η δικαιολογία από το υπουργείο Οικονομικών που πριμοδοτεί πλουσιοπάροχα τον κ. Σκλαβούνη για να κάνει τα χατίρια των τραπεζιτών είναι ότι θα βρίσκεται συνέχεια στην Αθήνα σε σχέση με τον Ολλανδό προκάτοχό του!

 

Δηλαδή, 175.000 ευρώ μεικτές αποδοχές ως επιβράβευση για έναν Ελληνα golden boy που θα κάθεται στην Αθήνα και θα κάνει ότι του πουν οι τραπεζίτες!

Προφανώς ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας (θα υπογράψει το σχετικό ΦΕΚ αρχές της εβδομάδας) εκτός από τη συνεχή παρουσία του κ. Σκλαβούνη στη θέση του προέδρου, αξιολογεί πως χρήζει μεγαλύτερης αμοιβής το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της UBS.

Ο ρόλος του στη UBS

Επί θητείας του κ. Σκλαβούνη στη UBS ο ξένος οίκος προέβαλλε (αρχές του 2007) την Altec ως εταιρεία-υπόδειγμα, συστήνοντας μάλιστα τη μετοχή για αγορά και δίνοντας στόχο τα 3,2 ευρώ (στις 19/7/2007). Ακολούθησε μάλιστα Road Show της Altec στο Λονδίνο (αρχές του 2008) για να επακολουθήσει η γνωστή κατάρρευση των εταιρειών του Θ. Αθανασούλη, Altec και Microland, με κατακρήμνιση των μετοχών στο Χρηματιστήριο. Για την ιστορία ένα χρόνο μετά τη σύσταση της UBS η μετοχή της Altec κατέρρεε στο 0,44 ευρώ για να ανασταλεί η διαπραγμάτευσή της λίγο αργότερα.

Επί ημερών του νέου προέδρου του ΤΧΣ, η UBS έγραψε ιστορία με την «κάλυψη» της Αγροτικής Τράπεζας, τις αλλοπρόσαλλες αναλύσεις της με την εμπλοκή της να φτάνει μέχρι τη Βουλή με επερωτήσεις βουλευτών, απαντήσεις υπουργών και άλλες… ομορφιές. Ολα αυτά τότε, που η UBS από τη μία έβγαζε εκθέσεις με «αστρονομικές» τιμές-στόχους (τις οποίες ουδέποτε προσέγγισε η μετοχή) κι από την άλλη ήταν σύμβουλος -και «εγγυητής»- στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΕ.

danioliptes.gr