Υποτίθεται ότι το κράτος διαθέτει τους μηχανισμούς να σώζει ζωές, να βοηθάει ανθρώπους όταν αντιμετωπίζουν ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το λύσουν.

 

Υποτίθεται ότι η Πρόνοια αποφασίζει με βάση πάντα ρεαλιστικά κριτήρια ποιος δικαιούται το πετσοκομμένο πλέον επίδομα και κάθε πότε θα ελέγχεται από την επιτροπή αξιολόγησης για την ανανέωση καταβολής του επιδόματος. 

 

Υποτίθεται, αλλά η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Οι αρμόδιοι έχουν κάνει πολλές φορές λάθη που μπορούν να κοστίσουν ζωές. 

 

Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων με οφθαλμοφανή αναπηρία, οι οποίοι όμως κρίθηκε από τις επιτροπές ότι δεν αντιμετωπίζουν τόσο μεγάλο πρόβλημα και υπάρχουν άνθρωποι χωρίς προβλήματα που όμως λαμβάνουν κανονικά το επίδομα πρόνοιας. 

 

Οταν μια γυναίκα έχει μόνο το ένα κάτω άκρο, κι αυτό σπασμένο, ο άνδρας και τα παιδιά της είναι άνεργοι και ζούνε στην πόλη των ανέργων, για ποιο λόγο η Πρόνοια δεν δείχνει το ανάλογο ενδιαφέρον;


Η περίπτωση αυτής της γυναίκας αποδεικνύει ότι το κράτος κλείνει τα μάτια στους πλέον αδύναμους κοινωνικά ανθρώπους και διαιωνίζει τις στρεβλώσεις με αποτέλεσμα κομπογιανίτες να παίρνουν επιδόματα, παρασιτοζωόντας σε βάρος των νομοταγών πολιτών που από το υστέρημά τους προέρχονται τα επιδόματα πρόνοιας και γυρίζει την πλάτη στους ανθρώπους που έχουν πραγματικά πολλή μεγάλη ανάγκη, ανάγκη επιβίωσης. 

 

Υπάρχουν όμως συνάνθρωποι. Ανθρωποι που δεν έχουν κλείσει τα μάτια και μολονότι και εκείνοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, προβλήματα επιβίωσης, νοιάζονται για ανθρώπους όχι απαραίτητα της διπλανής πόρτας που όμως αν χάσουν αυτά τα ελάχιστα που έχουν δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά να καθυστερούν επί 17 μήνες να βεβαιώσουν ότι δικαιούται σύνταξη και να της την δώσουν. 

Θα επανέλθουμε στο θέμα γιατί δεν είναι δυνατόν να εμπαίζονται συνάνθρωποί μας λόγω της αναλγησίας και της αργομισθίας κάποιων που το παίζουν αφεντικά και παρασιτοζωούν σε βάρος όλων μας. 

 

danioliptes.gr