Τυχαίο, δε νομίζω! Η Fitch αναβάθμισε τις εγχώριες συστημικές τράπεζες ενόψει ανακεφαλαιοποίησης

Η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας (;) έτσι όπως την βούλιαξαν στις προηγούμενες εκθέσεις τους οι ίδιοι οι υπηρέτες των κερδοσκόπων που τώρα τους υπηρετούν ξανά για να κερδοσκοπήσουν και πάλι σε βάρος του ελληνικού λαού συνοδεύεται από την αναβάθμιση των τεσσάρων κυριότερων εγχώριων συστημικών τραπεζών.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η αναβάθμιση γίνεται ενόψει της προσπάθειας που καταβάλλει η εγχώρια και η εξωτερική τρόικα να πείσουν τους πάντες ότι ανακάμπτει η οικονομία της χώρας, κάτι που γίνεται αν θυμάστε καλά κάθε Μάιο από τότε που έσυρε η παρασιτική ελίτ τη χώρα μας και εμάς στη δίνη του Μνημονίου και στην οικονομική και κοινωνική κατ’ επέκταση υποδούλωσή μας στην τρόικα και ειδικότερα στο άρμα της γερμανικής καγκελαρίας.

Το επιτελείο της Γερμανίδας καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ, και ο τσάρος της γερμανικής οικονομίας και θιασώτης της λιτότητας στους φτωχότερους και της κερδοσκοπίας των αρπακτικών goldenboysandgirlsσε βάρος τους, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μεταφόρτωσαν τα βάρη της δικής τους ελίτ στον ελληνικό και στον κυπριακό λαό κυρίως και όχι τόσο στον γερμανικό λαό, καθώς πλησιάζουν ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία το φθινόπωρο και η Μέρκελ βλέπει το έδαφος να χάνεται κάτω από τα ποδια της αφού αυτοδυναμία δεν θα έχει.

Ας μας απαντήσει κάποιος με ποιες δικαιολογίες επί του πρακτέου αναβαθμίστηκε η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα των Εθνικής Τράπεζας, Τράπεζας Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank σε “B-” από “CCC”.

Μήπως με τις ίδιες δικαιολογίες που αναβαθμίσε ο ίδιος οίκος την ελληνική οικονομία;

Γνωρίζουμε πολύ καλά με ποιους τρόπους αυτοί οι οίκοι ανεβάζουν και κατεβάζουν χώρες και τράπεζες και ότι κάθε συν ή πλην επηρεάζει αναλόγως τη διεθνή χρηματαγορά.

Κάποιοι κερδοσκοπούν  με βάση όσα αποφασίζουν αυτοί οι οίκοι. Ασύδοτα, παράνομα, οι κερδοσκόποι τζογάρουν με τον μόχθο κάθε σκληρά εργαζόμενου, με την κατάντια κάθε ανέργου, με το κλείσιμο μικρών καταστημάτων και απολύσεων.

Αφού, ο ελληνικός λαός πεθαίνει, θυσία για το καλό της πτωχοτραπεζοκρατίας και των διεφθαρμένων που χρόνια τώρα τρώνε από τη μαρμίτα και έφτασαν στο σημείο να αποφασίζουν αυτοί για την πορεία της οικονομίας της χώρας μας, οι κερδοσκόποι άναψαν το πράσινο φως στον οίκο Fitchνα βάλει ένα συν.

Με αυτά τα προσχήματα και με ταξίδια πένθους στην Κίνα προς άγρα επενδυτών με αποτελέσματα ανάλογα με εκείνα των ταξιδιών των εκάστοτε μνημονιακών πρωθυπουργών και κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών φίλων τους σε χώρες κοι εμιράτα με όχι και τόσο δημοκρατικά πολιτεύματα, θέλουν να μας πείσουν ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ και όχι γκρεμός.

Ανέκαθεν οι τραπεζίτες κερδοσκοπούν σε βάρος των δανειοληπτών, και ψάχνουν διάφορους τρόπους να τους παγιδέψουν. Οι ίδιοι οι τραπεζίτες έχουν υπονομεύσει την αξιοπιστία των τραπεζών και οι καταθέσεις δεν είναι ασφαλείς και ας επιχειρούν κάθε δυο και τρεις τα παπαγαλάκια να μας διαβεβαιώσουν ότι οι τράπεζες είναι σταθερές.

Πώς είναι σταθερές οι τράπεζες όταν έχουμε δει τόσο απίστευτη κερδοσκοπία με απορροφήσεις τραπεζών από άλλες για ψύλλου πήδημα.

Τα σκάνδαλα είναι αμέτρητα. Από πού να ξεκινήσουμε και που να τελειώσουμε;

Ότι η οικογένεια Σάλλα που χρωστούσε πολλά εκατομμύρια ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου απορρόφησε τα υποκαταστήματά της στην Ελλάδα, όπως και εκείνα των υπολοίπων κυπριακών τραπεζών και πήρε και μπόνους 200 εκ. ευρώ και πλέον.

Ότι μεγαλομέτοχοι των εγχωρίων συστημικών τραπεζών δεν βάζουν και πάλι ούτε ευρώ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τους και βάζουν οι κυβερνώντες τον ελληνικό λαό να θυσιαστεί.

Με τόσα σκάνδαλα και τόσο μεγάλη κερδοσκοπία, ποιος απλός πολίτης που προσπαθεί να ζήσει την οικογένειά του ενώ δέχεται επίθεση από κράτος και τράπεζες θα εμπιστευθεί τα χρήματά του, τα ελάχιστα που του περισσεύουν, στις θυρίδες των τραπεζών;

Η αναβάθμιση από τον οίκο Fitchτων τεσσάρων εγχώριων συστημικών τραπεζών δεν μας αφορά.

Αν οι τράπεζες ήταν με το πλευρό του λαού και οι τραπεζίτες δεν ήταν τόσο απάνθρωποι, δεν θα ξέραμε τι θα πει κρίση και η Ελλάδα θα ήταν χώρα ευημερούσα.

danioliptes.gr