28 Ιανουαρίου 2023

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Στην Ιταλία παγώνουν το χαράτσι για την πρώτη κατοικία κι εδώ το αυξάνουν

1 min read

Ανάσα στους Ιταλούς φορολογούμενους δίνει η κυβέρνηση του Λέτα που αποφάσισε να ανασταλεί η πληρωμή της δόσης του Ιουνίου του φόρου πρώτης κατοικίας. Ταυτόχρονα αποφάσισε την αναχρηματοδότηση του έκτατου ταμείου ανεργίας αλλά και την κατάργηση διπλών μισθών σε μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

 

 Η κυβέρνηση αποφάσισε να επανακαθοριστεί ο συγκεκριμένος φόρος (που είναι γνωστός με το αρκτικόλεξο Imu), έως τον Αύγουστο.

Η απόφαση για αναστολή του Imu ισχύει και για τα αγροτεμάχια και τα ακίνητα γεωργικής χρήσης, όχι όμως για τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, παρά τα επίμονα αιτήματα που έχουν προβάλλει οι κλαδικές ενώσεις.

«Η κυβέρνηση θέλει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα. Το μέτρο αυτό είναι μόνιμο, θα συνεχίσει δηλαδή να ισχύει και στο μέλλον», ανέφερε ο Λέτα σχετικά με το μέτρο για τους βουλευτές ενώ για το μέτρο για το φόρο ακινήτων σχολίασε: «οι αποφάσεις μας δίνουν τις πρώτες αναγκαίες απαντήσεις στις οικογένειες, στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις»

Το μέτρο της ιταλικής κυβέρνησης για το χαράτσι στην πρώτη κατοικία δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά είναι έστω φιλολαϊκό. 

Αντίθετα, στην Ελλάδα η κυβέρνηση και ειδικά το υπουργείο Οικονομικών αυξάνουν το χαράτσι, επιβάλλουν χαράτσι στα αγροτεμάχια ανάλογα με την έκταση και όχι ανάλογα με την αντικειμενική αξία των αγροτικών εκτάσεων και ετοιμάζουν κατασχέσεις καταθέσεων, περιουσιών κλπ. όπως δηλαδή κάνουν και οι τράπεζες για ανεξόφλητα χρέη. 

Τα συμπεράσματα δικά σας…

danioliptes.gr

 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.