28 Ιανουαρίου 2023

Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Ρυθμίσεις οφειλών, νόμος κατσέλη και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Δεν γνωρίζω/ δεν απαντώ από το Γ. Στουρνάρα σε επερώτηση του Ν. Νικολοπουλου για τον εμπαιγμό σε βάρος των δανειοληπτών

1 min read

Αποφεύγει να δώσει απάντηση ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας για τον εμπαιγμό της κυβέρνησης σε βάρος των δανειοληπτών, τους οποίους δεν τους υποστηρίζει καθόλου αλλά αντίθετα ρίχνει όλη της φροντίδα στην υποστήριξη των τραπεζών.

 

Σε επερώτηση του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου την οποία κατέθεσε (στις 11/4/2013), με αφορμή σχετική επιστολή του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος (στις 29/03/2013), ο Υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας περιορίστηκε να παραπέμψει στο  Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών το οποίος, αναφέρει ως αρμόδιο για τα διαλαμβανόμενα.

 

Άραγε ο “αρμόδιος Υπουργός” κ Κωστής Χατζηδάκης θα έχει το πολιτικό θάρρος να απαντήσει στην επιστολή του Συλλόγου Δανειοληπτών μέσα από την οποία καταγγέλει τα συνεχή κρούσματα παραπληροφόρησης των πολιτών που υποφέρουν από την κυβερνητική οικονομική πολιτική και το δήθεν σχέδιο της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διευκολύνσεις για τους δανειολήπτες.

 

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος “ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση που προδίδει τον εαυτό της ότι θέλει να περάσει μέτρα που θα είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των τραπεζών, καθώς αντί να προωθεί διαγραφή ολικού χρέους κεφαλαίου ή έστω μέρους του κεφαλαίου για νοικοκυριά που υποφέρουν. Η κυβέρνηση μέσα από τους φίλους στα μμε ανακοινώνει ότι «το σχέδιο που προωθεί για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών, εστιάζει στην προστασία όλων εκείνων οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν υποστεί μεγάλη μείωση εισοδημάτων, αλλά συνεχίζουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους με μεγάλη δυσκολία και θέλουν να παραμείνουν συνεπείς».

 

Με άλλα λόγια, ο βραχνάς της κυβέρνησης είναι να συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά οι πολίτες τις δόσεις των δανείων στις τράπεζες κι ας μην τους περισσεύει ούτε ευρώ για να αγοράσουν ψωμί! Για αυτό και ετοιμάζει συνεχώς νέες ρυθμίσεις οι οποίες θα στέλνουν τους δανειολήπτες κατευθείαν στο ταμείο της Τράπεζας ώστε να δώσουν ότι έχει απομείνει στις ήδη άδειες τσέπες τους.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση μέσω του κ Σκόρδα εκτίθεται ακόμη περισσότερο διαφημίζοντας τις δήθεν ρυθμίσεις ανάσα που ετοιμάζει, ώστε, όπως αναφέρει, να αποτελεί παρέμβαση υπέρ των πολιτών με δίκαιο τρόπο, στο πλαίσιο ενός βιώσιμου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

 

Σε πιο δίκαιο τρόπο αναφέρεται το Υπουργείο Ανάπτυξης όταν μέχρι στιγμής δείχνει να εξαντλεί κάθε άδικη συμπεριφορά της απέναντι στους χιλιάδες δανειολήπτες που έχουν γονατίσει από την φορομπηχτική της πολιτική και τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και παροχές.

 

Ποιος θα είναι αυτός ο δίκαιος τρόπος κύριε Σκόρδα, όταν συνεχίζετε να νομοθετείτε με σκοπό να φράξετε το δρόμο στους πολίτες προς την υπαγωγή τους στο νόμο – καταφύγιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά; Μήπως είναι δίκαιο το ότι με νέα σας νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζεστε να ρίξετε στα δόντια των τραπεζών τους δανειολήπτες οι οποίοι θα ξεκινούν την προδικαστική διαδικασία της διαμεσολάβησης ενώ την ίδια ώρα θα πρέπει να βάλουν και πάλι το χέρι τους στην άδεια τους τσέπη;

 

Δίκαιο κρίνει, όπως φαίνεται, το Υπουργείο Ανάπτυξης την παράμετρο που περιλαμβάνει το υπό κατάθεση νομοσχέδιο, ότι η μηνιαία καταβολή δεν θα υπερβαίνει το 30% του μηνιαίου φορολογητέου εισοδήματος. Πόσο δίκαιο θα είναι για το δανειολήπτη να πληρώνει τόσο μεγάλο ποσοστό επί των εσόδων του κάθε μήνα στις τράπεζες- και επιπλέον αν και τότε δεν μπορεί να το αποπληρώσει -που είναι απολύτως φυσιολογικό- θα αποφασίζεται προφανώς από τις τράπεζες αν θα αντιμετωπίζουν πιο ευέλικτα τους συναλλασσόμενους, ανάλογα με το συνολικό προφίλ και όχι με βάση μεμονωμένα ατυχή περιστατικά.

 

Προφανώς, όλα αυτά τα ακούει για πρώτη φορά ο Υπουργός Οικονομικών για αυτό δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να απαντήσει. Άραγε ο Γ. Στουρνάρας, δεν μπαίνει καν στον κόπο να ενημερωθεί για το ύψος «κόκκινων δανείων» τα οποία πρόκειται να χτυπήσουν σαν τσουνάμι την ελληνική οικονομία ενώ οι δανειολήπτες δε θα έχουν στη διάθεση τους ούτε κολυμπηθρόξυλο για να σωθούν.

 

Μιλάμε, λοιπόν για ανικανότητα ή για σκοπιμότητα; Όποια κι αν είναι η δικαιολογία είναι το ίδιο καταστροφική για τους 9 στους 10 Έλληνες οι οποίοι έρχονται αντιμέτωπη με την υπερχρέωση και παράλληλα πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης κι εν τέλει εκμετάλλευσης. Όσο όμως συνεχίζεται αυτή η προπαγάνδα, τόσο οι πολίτες κλείνουν τα αυτιά τους για να μην πέσουν θύματα του αποπροσανατολισμού και για να μην παγιδευτούν στα νύχια των τραπεζών.

 

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος θα σταθεί στο πλευρό των πολιτών, ενημερώνοντάς τους λεπτομερώς για τις παγίδες των τραπεζών και αποκαλύπτοντας τις παραπλανητικές πληροφορίες που κυκλοφορούν μέσω των ΜΜΕ που ελέγχονται από τους υποστηρικτές των πιστωτών των τραπεζών στην τρόικα και των αντιπροσώπων τους στην κυβέρνηση.

 

Η μία ανακοίνωση πίσω από την άλλη και πάντα ο τίτλος παραμένει ο ίδιος: «Ρυθμίσεις – ανάσα για τα κόκκινα δάνεια».

 

Για του λόγου το αληθές διαβάστε παρακάτω την επερώτηση του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου προς τον Υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα και την απάντηση του προς το βουλευτή.  

 

Δείτε τα ΕΔΩ & ΕΔΩ

 

Danioliptes.gr

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.