«Ποιο είναι το επόμενο στάδιο του δανειολήπτη που στερεί το γάλα από το παιδί του προκειμένου να πληρώσει τους τοκογλύφους των τραπεζών, αναρωτήθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής και γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος  κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του στην πρωινή ενημέρωση του radio1d.gr.

 

Εξαπέλυσε ευθεία επίθεση εναντίον του Υπουργού Οικονομικού Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι δε σέβεται τη Βουλή καθώς δε δίνει τις αρμόζουσες κι ανάλογες απαντήσεις, όπως τον υποχρεώνει το Σύνταγμα. Αφορμή στάθηκε η απάντηση του Σ. Στουρνάρα στην επερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ν. Νικολόπουλος (στις 11/4/2013) με θέμα «Ευεργετώντας τους υπερχρεωμένους χωρίς ντροπή», με αφορμή σχετική επιστολή του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος (στις 29/03/2013) για τον εμπαιγμό των δανειοληπτών από την κυβέρνηση και τους φίλους τους στα μμε. Ο κ. Νικολόπουλος χαρακτήρισε ελεεινή και κατάπτυστη την απάντηση του Υπουργού Οικονομικών στην επερώτηση του.

 

«Έλαβα μη απάντηση από τον Υπουργό Οικονομικών. Όταν την έγραφε αυτήν την απάντηση δεν έβλεπε τις χιλιάδες φατσούλες των μικρών μαθητών και όλα αυτά τα εκατομμύρια ανθρώπων που κλαίνε, πονάνε και έχουν χάσει τον ύπνο τους εξαιτίας των χρεών τους» τόνισε ο κ Νικολόπουλος και συνέχισε:  « Ο κ Στουρνάρας είναι παρατύπως στη Βουλή.

 

Ποιανού υπάλληλος ήταν ο κ Στουρνάρας που επί χρόνια ήταν στο τιμόνι του ΙΟΒΕ; Πότε δούλεψε στη ζωή του ο κ Στουρνάρας; Με ύφος χιλίων καρδιναλίων λέει ότι σώζει την Ελλάδα και δε βαριέσαι ας πεθαίνουν και κάποιοι».

 

«Ακόμη κι όταν μεταφέρουμε την αγανάκτηση, την οργή και τον πόνο του κόσμου ο κ Στουρνάρας δεν απαντά» τόνισε ο κ Νικολόπουλος. Ο κ Στουρνάρας, είπε, είναι διορισμένος, εξωκοινοβουλευτικός, πλουτίζων μονίμως από τον κρατικό κορβανά.

 

 

Γνωστοποίησε ότι το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης, που τελικώς απάντησε στην επερώτηση του, περιορίστηκε να υπενθυμίσει στο βουλευτή την επέκταση της απόφασης του για απαγόρευση του πλειστηριασμού της κύριας η μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη η αντικειμενική αξία της οποίας φτάνει μέχρι τα 200.000 ευρώ. 

 

 

Κάλεσε τον κόσμο να στείλει μήνυμα αντίδρασης  μέσα από τις ευρωεκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν την επόμενο χρόνο. «Η ευθύνη που έχουμε αναλάβει με το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα είναι μεγάλη, και με μία μικρή βάρκα θα περισυνελλέξουμε τους ναυαγούς όταν μεγάλα καράβια χάνονται» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ Νικολόπουλος.

 

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα εδώ

 

Danioliptes.gr