Όλα για τις τράπεζες. Στο περιθώριο οι ελληνικές επιχειρήσεις

Καταπρόσωπη κι  επαίσχυντη κοροϊδία επιφύλαξε στους βιομήχανους και τους επιχειρηματίες της Βορείου Ελλάδος τους οποίους συνάντησε την περασμένη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Οικονομικών.

Οι υπεύθυνοι τους ΣΒΕΕ είτε είναι άσχετοι είτε είναι κι αυτοί μέσα στο κόλπο γκρόσο της κυβέρνησης να μας πείσει ότι βοηθάει την πραγματική οικονομία και την ελληνική επιχειρηματικότητα ενώ στην ουσία βοηθάει και στηρίζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εις βάρος όλων των άλλων. Και για αυτό η κυβέρνηση έστειλε στη Θεσσαλονίκη το Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως διαχρονικός υπάλληλος των τραπεζιτών.

Ένας Στουρνάρας από τα παλιά που τους κορόιδευε μπροστά στα μάτια τους κι εκείνοι αντιδρούσαν με το «Σφάξε με αγά μου για να αγιάσω»!

Νομικά επιχειρήματα για ν’ αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, που ανέκυψε με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να κηρύξει παράνομες τις κρατικές ενισχύσεις, οι οποίες δίδονταν στις επιχειρήσεις της ελληνικής περιφέρειας από το 1993 έως το 2005, θα επιδιώξει να «χτίσει» η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους του υπουργείου Οικονομίας. Αυτό γνωστοποίησ, ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Στουρνάρας, κατά την ομιλία του σε δείπνο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

 

Βέβαια, μόνο ως παραμύθι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τα όσα λέει ο κ Στουρνάρας, καθώς, όπως διαβάζουμε στο olympia.gr, το μόνο που ξέρουμε σίγουρα είναι οτι : (α) όλες οι κρατικές ενισχύσεις της τελευταίας εικοσαετίας μέχρι σήμερα είναι παράνομες, επειδή ακριβώς σχεδιάσθηκαν με βάση τα συμφέροντα των τραπεζών και χρεώθηκαν στις επιχειρήσεις. Εάν δεν κατανοήσουμε την ανάγκη προβολής του ισχυρισμού αυτού απλά και μόνο οι επιχειρήσεις θα συρθούν ως πρόβατα επί σφαγή και η επέλευση του μοιραίου είναι θέμα χρόνου και (β) η αναζήτηση εξειδικευμένου δικηγόρου και νομικών επιχειρημάτων κατά Στουρνάρα, ισοδυναμεί με την αναζήτηση καλού γραφείου κηδειών στο μέτρο που το εξειδικευμένο αυτό γραφείο δεν θα είναι σε θέση, να τεκμηριώσει την ιστορική βάση του προαναφερόμενου ισχυρισμού δηλαδή , ότι, τα πιστωτικά ιδρύματα είναι εκείνα που ωφελήθηκαν από τις κρατικές ενισχύσεις και όχι οι επιχειρήσεις.

 

Πριν το δείπνο, ο κ. Στουρνάρας είχε επαφές με τους προέδρους των συνδέσμων των παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι τού έθεσαν μεταξύ άλλων το συγκεκριμένο ζήτημα, «κεφαλόπονο» για τους επιχειρηματίες, καθώς φαίνεται ότι θα κληθούν να επιστρέψουν τεράστια ποσά, ακόμη και σχεδόν 20 χρόνια μετά τη λήψη τους σε ορισμένες περιπτώσεις.

 

Ο κ Στουρνάρας – το καλό παιδί των τραπεζών- εκλεκτός της λέσχης Μπίλντεμπεργκ

 

Για μια ακόμη φορά ο Στουρνάρας παίζει στα ίσα το παιχνίδι των τραπεζών και βάζει τρικλοποδιά σε όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο! Για πόσο ακόμη θα τον ανέχεται ο ελληνικός λαός;

Δεν είναι τυχαίο, βέβαια, ότι ο κύριος Στουρνάρας, όπως κι ο κ Παπακωνσταντίνου είναι εκλεκτός της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, η οποία αποφασίζει για την τύχη όλων μας. Τις οδηγίες της λέσχης για την ελληνική οικονομία θα της λάβει ο κ Στουρνάρας, κατά την σύνοδο των μελών της στις 6 ως τις 9 Ιουνίου. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία λέσχη ισχυρών που αποφασίζουν τις τύχες τούτου του κόσμου, μια σκιώδης παγκόσμια κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η περίφημη λέσχη Μπίλντερμπεργκ, η οποία διακρίνεται από τη μυστικότητα και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και διαμορφώνεται από έναν πολύ περιορισμένο αριθμό ανθρώπων (περίπου 130 πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και άλλοι) παίζει, έστω κατά κάποιο τρόπο, έναν ρόλο μιας άτυπης παγκόσμιας κυβέρνησης. Και, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι εδώ και κάτι παραπάνω από μισό αιώνα, όποτε συνεδριάζει η Λέσχη (για ένα τετραήμερο, κάθε χρόνο σε διαφορετικές χώρες και πόλεις) συζητώνται και αποφασίζονται τα σημαντικότερα γεγονότα που θα συμβούν στη διάρκεια του έτους που ακολουθεί.

Προκαθορίζεται το μέλλον του πλανήτη δηλαδή. Έτσι, μάλλον εξυπακούεται ότι οι συμμετέχοντες, απαγορεύεται αυστηρά να μιλήσουν σε Μέσα Ενημέρωσης ή σε ιδιώτες σχετικά με τις συνεδριάσεις. Απορίας άξιο παραμένει το γεγονός πώς γίνεται να λαμβάνουν μέρος σε ένα τέτοιο κλειστό λόμπι  πολιτικοί ή μέλη κυβερνήσεων, όπως ο κ Στουρνάρας.

Danioliptes.gr