Με 180.000 ευρώ θα αμείβεται ο άνθρωπος που φέσωσε τη Eurobank

Με καθυστέρηση τουλάχιστον μιας ώρας ξεκίνησε το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της «νέας» Εurobank υπό την προεδρία του κ. Γιώργου Δαυίδ ο οποίος απλώς «ξέχασε» ότι έπρεπε να παρευρεθεί και άργησε να πάει.

 

Φυσικά ο νέος πρόεδρος της Eurobank -προς την οποία οφείλει περισσότερα από 50 εκατ. Ευρώ- ελάχιστα πήρε το λόγο κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της. Τι γνώριζε και τι να πει άλλωστε;

 

Άφησε τους πραγματικούς τραπεζίτες (Μεγάλου, Αράπογλου, Κολακίδης) να κάνουν τη δουλειά τους κι αυτός μόνον ζωγράφιζε με αμηχανία στο σημειωματάριό του. Το μόνο θέμα που με συντομία και λεπτότητα διεκπεραίωσε ο κ. Δαυίδ ήταν αυτό που στην ημερήσια διάταξη αναφέρονταν ως «αμοιβές διοικητικού συμβουλίου».

 

Το 1,6 εκατ. Ευρώ που προβλέπεται ως αμοιβές του 9μελούς διοικητικού συμβουλίου της –υπό δημόσιο έλεγχο πλέον- Eurobank σημαίνει ότι κατά μέσο όρο κάθε μέλος θα εισπράττει 180.000 Ευρώ το χρόνο για να παρίσταται και να υπογράφει.

 

Πως επελέγη ο κ. Γ. Δαυίδ –αυτός από όλους τους επιφανείς Έλληνες επιχειρηματίες και οικονομολόγους- για τη θέση του προέδρου της Eurobank; Για να πάρουμε απάντηση θα πρέπει να ρωτήσουμε τους συνδαιτυμόνες της λέσχης Bilderberg…

 

paraskhnio