Tο «depress story» της ελληνικής κυβέρνησης συνεχίζεται…

Σοκ προκάλεσε η είδηση του θανάτου ενός 13χρονου κοριτσιού από αναθυμιάσεις σε διαμέρισμα στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης όπου διέμενε με τη μητέρα του.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η 54χρονη μητέρα του κοριτσιού είχε ανάψει ένα μαγκάλι προκειμένου να ζεσταθούν. Από τις αναθυμιάσεις η γυναίκα έπεσε λιπόθυμη και όταν συνήλθε βρήκε το παιδί της αναίσθητο. Αφού οι προσπάθειές της να το συνεφέρει στάθηκαν άκαρπες, κάλεσε την αστυνομία και το ΕΚΑΒ, που βρήκαν το παιδί νεκρό. Επίσης όπως έγινε γνωστό, το διαμέρισμα δεν διέθετε ηλεκτρικό ρεύμα και το μαγκάλι ήταν το μόνο μέσο θέρμανσης για την μητέρα και την κόρη. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, ο θάνατος της ανήλικης κοπέλας οφείλεται σε δηλητηρίαση από αέρια. Η μητέρα συνελήφθη.

Η είδηση έρχεται μία εβδομάδα μετά, την ανακοίνωση του θανάτου ενός ηλικιωμένου ζευγαριού από αναθυμιάσεις μέσα στο σπίτι τους στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Και η τραγωδία συνεχίζεται.

 

Πόσοι ακόμη πριν να πεθάνουν για να πάρει πίσω αυτό το ανάλγητο μέτρο της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης η κυβέρνηση;

Μέχρι στιγμής, το μόνο που έχει πετύχει είναι να ξεπαγιάζει ο κόσμος, το κράτος να χάνει εκατομμύρια ενώ και οι επιτήδειοι να έχουν αποκτήσει έξτρα κίνητρα.

 

Μπορεί ο υπάλληλος της εταιρείας καυσίμων να εφοδιάζει τα σπίτια με πετρέλαιο θέρμανσης, οι λαθρέμποροι όμως εξακολουθούν να κάνουν χρυσές δουλειές. Παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι τα έσοδα που χάνει το κράτος από τη λαθρεμπορική δραστηριότητα ανέρχονται στα 600 εκατ. ευρώ ετησίως.

 

Επισημαίνουν επίσης ότι «με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, εκτιμάται ότι η υστέρηση εσόδων από το λαθρεμπόριο ναυτιλιακών καυσίμων ανερχόταν τουλάχιστον μέχρι την προηγούμενη χρονιά στα 100 εκατ. ευρώ. Τη φετινή χρονιά όμως κανείς δεν ξέρει πού θα εκτοξευθεί αυτό το νούμερο».

 

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, ταυτόχρονα το περίφημο σύστημα εισροών – εκροών ακόμη δεν έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία, ενώ για τους γνωρίζοντες, ο τρόπος που προς το παρόν θα εφαρμοστεί «φωτογραφίζει τη διάθεση της κυβέρνησης να αφήσει το πρόβλημα επί της ουσίας άλυτο».

 

Μόνο για επιτυχία δεν μπορεί να εκληφθεί αυτή η εξέλιξη, ωστόσο, αυτές οι δυσάρεστες ειδήσεις δεν φαίνεται να πτοούν την κυβέρνηση! Η εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής έχει τελικό προορισμό της τη συλλογική κατάθλιψη και όχι την επιτυχία.


Και όσο αργεί η κατάρρευση της κυβέρνησης, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η ανάβαση από τα μνημονιακά βάθη. Ο χρόνος πλέον είναι αντίπαλος μας και όχι σύμμαχος.


Danioliptes.gr