Όταν κάθε χρόνο διαβάζουμε τα «πόθεν έσχες» των ελλήνων βουλευτών, αυτών των ανθρώπων που οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει εργασία και δουλειά, και ενημερωνόμαστε ότι έχουν καταθέσεις εκατομμυρίων και γενικότερα ένα υπερβολικά άνετο οικονομικό παρόν και μέλλον αναρωτιόμαστε πώς αυτοί οι άνθρωποι με τόσα χρήματα έχουν το θράσος να κόβουν με περίσσια ευκολία μισθούς και συντάξεις για το «κοινό καλό» μας!

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα πολιτικού ανδρός, ο οποίος είναι και ο πρωτεργάτης του «χαρατσιού» το οποίο έγινε μόνιμο πλέον, παρά τις παλαιότερες διαβεβαιώσεις Σαμαρά ότι θα καταργηθεί σύντομα, είναι ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος διαθέτει 27(!) καταθέσεις σε τράπεζες! Με απλά λόγια δεν ξέρει τι έχει! Και αυτός ο άνθρωπος υπήρξε Υπουργός Οικονομικών και εφάρμοσε το γνωστό PSIπου κατέστρεψε τους μικρομολογιούχους!

 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζει εισοδήματα ύψους 94.309 ευρώ από την βουλευτική αποζημίωση (101.903 ευρώ την περασμένη χρονιά) και μηδενικά από άλλες πηγές. Τα εισοδήματα της συζύγου του Βασιλικής Μπακατσέλου ανέρχονται σε 55.607 ευρώ (60.049,80 ευρώ 2010).

 

Εντυπωσιακές, όπως και των προηγούμενων ετών, είναι οι καταθέσεις σε τράπεζες. Συνολικά, υπάρχουν 27 καταθέσεις σε ευρώ, δολάρια και λίρες Αγγλίας σε κοινούς λογαριασμούς του κ. Βενιζέλου της συζύγου του και της κόρης του. Ειδικότερα, υπάρχουν 1.633.054 ευρώ (έναντι 2.326.777 ευρώ πέρυσι), 84.444 λίρες Αγγλίας (43.900 λίρες Αγγλίας πέρυσι) 129.000 δολάρια (αντί 1.729 δολαρίων το 2010).

 

Σταθερή εμφανίζεται η ακίνητη περιουσία του ζεύγους Βενιζέλου σε σχέση με την δήλωση περιουσιακής κατάστασης της προηγούμενης χρονιάς. Συγκεκριμένα , στην ιδιοκτησία του κ. Βενιζέλου εμφανίζονται συνολικά 11 ακίνητα σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Χαλκιδική και η κυρία Μπακατσέλου 16 σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα.

 

Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ σε καταθέσεις έχει ο κύριος Βενιζέλος, την ίδια ώρα που οι πολίτες ζουν με 300 και 400 ευρώ τον μήνα και έχουν και την τράπεζα να τους κατάσχει τον πενιχρό μισθό τους για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία! Και ακούσαμε τώρα τον συγκεκριμένο πολιτικό να βγαίνει σε τηλεοπτική εκπομπή και να υποστηρίζει με θράσος ότι θυσίασε την δικηγορία για την πολιτική επειδή διαθέτει εθνική συνείδηση! Αν είναι δυνατόν!

Ο αμέσως επόμενος στην λίστα είναι ο αντιμνημονιακός Πάναγιώτης Καμμένος, πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος κάθε μέρα φωνάζει ότι θα σκίσει το μνημόνιο γιατί η πατρίδα πεθαίνει την ίδια ώρα που έχει στην κατοχή του σπίτι 500 τετραγωνικών! Εκεί θα μπει με το έτσι θέλω εισαγγελέας κύριε Στουρνάρα;

 

Ο κ. Καμμένος έχει από βουλευτικά εισοδήματα 86.088,04 ευρώ. Στα εισοδήματά του όμως προστίθενται 75.600 ευρώ από ενοίκια μαζί με την σύζυγό του, 9.979,91 ευρώ από δικηγορικά έσοδα της συζύγου του. Η ακίνητη περιουσία του κ. Καμμένου έχει ως εξής :

Στην κατοχή του ιδίου υπάρχει μία οικία 509 τ.μ στο δήμο Βουλιαγμένης (την οποία κατέχει κατά 50%) και ένα γραφείο 1067τμ στον δήμο Καλλιθέας.

 

Η σύζυγός του εμφανίζεται να έχει δύο οικίες , στη Νέα Σμύρνη και τη Σάμο (η τελευταία κατά 25%) αντίστοιχα, ένα γραφείο και μία αποθήκη στη Νέα Σμύρνη (και τα δύο κατά το ήμισυ) , ένα γραφείο επί της Λεωφόρου Συγγρού στην Αττική και μία αποθήκη στη Σάμο (κατά 25%). Ο κ.Καμμένος έχει ακόμα στην κατοχή του μετοχές στην εταιρεία «Η.Καμμένος ΑΕ» αξίας 161.150 ευρώ , ενώ οι καταθέσεις του σε τράπεζες έχουν ως εξής 1371,01 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα, 0,95 λίρες Αγγλίας, 16,99 δολάρια και 172,72 ευρώ στη Citi Bank.

 

Οι αριθμοί ζαλίζουν έτσι; Και όμως αυτοί οι άνθρωποι δεν θα έχουν ποτέ πρόβλημα θέρμανσης, φαγητού, και στέγασης και μην ακούτε κάποιους βουλευτές που παραπονιούνται ότι δεν φτάνει η αποζημίωση τους για να περάσουν τον μήνα! Μέχρι και δικιά του εταιρία έχει ο κ. Καμμένος έτσι για να μην ξεχνιόμαστε!

 

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δεν έχει φυσικά τα εκατομμύρια του πολιτικού συνεργάτη του γιατί από ότι φαίνεται προτιμά τα ακίνητα καθώς διαθέτει 13 στον αριθμό! Χαράτσι πληρώνετε κύριε πρόεδρε;

 

Συγκεκριμένα, το ζεύγος Σαμαρά διαθέτει 13 ακίνητα, 6 στο όνομα του πρωθυπουργού και 7 στηνσύζυγό του. Σταθερό εμφανίζεται και το χαρτοφυλάκιο σε μετοχές (3.500 Anel lines και 300 Smart Store). Φτώχεια καταραμένη!

 

Κλείνουμε με την γραμματέα της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία εκτός από την βουλευτική της αποζημίωση δεν διαθέτει σχεδόν … τίποτα.

 

Τα εισοδήματα από βουλευτική αποζημίωση ανέρχονται σε 70.612 ευρώ και από άλλες πηγές σε 42.305,92. Η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ έχει ένα διαμέρισμα 90 τ.μ. στην Αττική και 0,32 στην ΕτΕ ενώ δεν διαθέτει όχημα. Τα μόνα λογικά εισοδήματα πολιτικού για να είμαστε αντικειμενικοί.

Τα ποσά είναι μεγάλα και εξοργίζουν. Και αν έχετε παρατηρήσει η τρόικα έχει κάνει παντού περικοπές εκτός από τον αριθμό και τα εισοδήματα των βουλευτών! Σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης το να αμείβονται οι βουλευτές με 7.000 ευρώ τον μήνα την ίδια ώρα που 13χρονα παιδιά χάνουν την ζωή τους γιατί δεν έχουν χρήματα για να ζεσταθούν είναι το λιγότερο υπερβολή!

 

Την ίδια στιγμή που αρχηγοί κομμάτων, που υποτίθεται μάχονται για τον απλό λαό, δηλώνουν στην κατοχή τους σπίτια 500 τ.μ. τα ξένα fundsπεριμένουν σαν κοράκια για να αρπάξουν τα δικά μας σπίτια, που φυσικά είναι πολύ μικρότερα.

 

Άντε και του χρόνου να είμαστε καλά!

 

Danioliptes.gr