Επιχείρηση πρεσαρίσματος του Κωστή Χατζηδάκη για το νομοσχέδιο που αφορά τους πλειστηριασμούς θέτει σε εφαρμογή το ΠΑΣΟΚ επιδιώκοντας να δείξει ότι κατόπιν παρέμβασης του θα υπάρξουν βελτιώσεις στην ρύθμιση για την προστασία των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων.

Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: πρώτον οτι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μέχρι πρότινος δήλωναν οτι δε θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο αν αλλάξει κάτι στην προστασία της πρώτης κατοικίας τελικά θα το υπερψηφίσουν και δεύτερον, οτι οι βουλευτές που υποτίθεται οτι ανήκουν στην συγκυβέρνηση δεν λαμβάνονται ποτέ υπόψιν! Πρόκειται δηλαδή για μία κουτσή κυβέρνηση!

 

Πληροφορίες αναφέρουν οτι αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, θα επισκεφθεί σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να μεταφέρει στον Κ. Χατζηδάκη έναν πεντάλογο αιτημάτων της Χαριλάου Τρικούπη για διορθωτικές κινήσεις στο νομοσχέδιο που μπλοκάρει τους πλειστηριασμούς.

 

Από την αρχή στο ΠΑΣΟΚ έχουν δηλώσει ότι το νομοσχέδιο αποτελεί μία καλή βάση συζήτησης θεωρούν ότι «οφείλουν» να ασκήσουν πιέσεις στον υπουργό Ανάπτυξης όχι μόνο για να καλυφθούν περισσότερα νοικοκυριά αλλά επιπλέον διότι υπάρχει μία ιδιότυπη κόντρα με την γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα για το ποιο από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ θα εμφανιστεί πιο σκληρό και αποτελεσματικό στην προώθηση βελτιωτικών αλλαγών.

 

Η ίδια ανταγωνιστικότητα μεταξύ γαλάζιων και πράσινων βουλευτών είχε διαπιστωθεί και κατά τις διαπραγματεύσεις για τον φόρο ακίνητης περιουσίας με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ τότε να «στραβώνουν» με τους συναδέλφους τους της ΝΔ που πήγαν εν χορώ στο υπουργείο Οικονομικών και αξίωσαν την ριζική τροποποίηση του ΕΝΦΑ. 


Danioliptes.gr