Τρίτεκνοι προς Παπούλια, Σαμαρά, Μεϊμαράκη: Υιοθετήστε τα παιδιά μας!

Οι ακραίες καταστάσεις απαιτούν και ακραίες λύσεις. 120 οικογένειες τρίτεκνων από τον Αλμυρό Βόλου καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό να αναθρέψει τα παιδιά τους γιατί εκείνοι εξαιτίας των περικοπών, της ανεργίας και της φοροκαταιγίδας αδυνατούν!

 

Σε μια συμβολική πράξη απελπισίας, καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό της χώρας και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου να αποδεχθούν την υιοθεσία και να αναλάβουν τα έξοδα που είναι πλέον ασήκωτα για τους ίδιους.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα ”Ταχυδρόμος” περί τις 40 αιτήσεις αποδοχής υιοθεσίας στάλθηκαν ομαδικώς την περασμένη Δευτέρα από το Σύλλογο Τριτέκνων Αλμυρού προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Συνολικά, οι τρεις εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας καλούνται να υιοθετήσουν 120 παιδιά από τον Αλμυρό!

 

Οι τρίτεκνοι αποφάσισαν να κάνουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο… δώρο στους εκπροσώπους της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας. Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση των τριτέκνων του Αλμυρού, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας τους. Οπως αναφέρει η Γραμματέας του συλλόγου τριτέκνων Αλμυρού, Σοφία Τσέλια – Καρατζούνη, οι οικογένειες με τρία παιδιά αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στα έξοδα, ακόμη και να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους.

 

Να σημειωθεί οτι η περικοπή που ισχύει στο τριτεκνικό επίδομα των 268 ευρώ το δίμηνο, αλλά και τα εισοδηματικά κριτήρια που τέθηκαν για την καταβολή του επιδόματος των 1.500 ευρώ το χρόνο (500 για κάθε παιδί), αφήνουν αρκετές οικογένειες χωρίς την οικονομική «ανάσα» των επιδομάτων!

 

Αν μπορούν ας αναλάβουν τα έξοδα μίας τριμελούς οικογένειας για να αποδείξουν στην πράξη το success story που ευαγγελίζονται… Μόνο έτσι θα συνειδητοποιήσουν ποιες είναι οι συνέπειες των πολιτικών τους επιλογών και της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζουν…

 

Το χορό της πρωτότυπης αυτής διαμαρτυρίας άνοιξε ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος…Η αρχή έγινε με τα κλειδιά του σπιτιού, που κατέσχεσε το Δημόσιο για χρέη, από έναν άνεργο πολύτεκνο από τη Θεσσαλονίκη. Ακολούθησαν οι τρίτεκνοι Αλμυρού Βόλου που δεν μπορούν να φροντίσουν για τα απαραίτητα, ποιος θα είναι ο επόμενος που θα απαιτήσει λύση από τον πρωθυπουργό;

 

Σε λίγο οι πολιτικοί θα πρέπει να συντηρήσουν τα σπίτια μας, να ταϊσουν τα παιδιά μας, να φροντίσουν για τους ηλικιωμένους μας διότι ο Έλληνας σε λίγο δε θα μπορεί να εξασφαλίσει την επιβίωση του.

 

Danioliptes.gr