Διπλή νίκη του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος σε βάρος της Credicom

Δικαστική ασπίδα σε δύο δανειολήπτες – μέλη του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος που κινδύνευσαν να χάσουν το ΙΧ αυτοκίνητο τους που η Credicom επιχείρησε να τους κατασχέσει.

 

Στην πρώτη περίπτωση, το δικαστήριο έκρινε οτι υπήρξε παρέκταση της αρμοδιότητας του καθώς η εταιρία κίνησε τη δικαστική διαδικασία στην Αθήνα και όχι στην Έδεσσα, που είναι ο τόπος διανομής του δανειολήπτη.

 

Ο οφειλέτης δικάστηκε παρανόμως στην Αθήνα κι όχι στον τόπο κατοικίας του, ενώ κι η τράπεζα κακώς άσκησε ασφαλιστικά μέτρα νομής, την οποία δεν είχε αποκτήσει ποτέ. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση με αποτέλεσμα ο δανειολήπτης να μπορεί να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο του χωρίς φόβο της βίαιης αφαίρεσης του.

 

Να σημειωθεί οτι ο οφειλέτης είχε αποπληρώσει περισσότερο από το 70% της οφειλής, δηλαδή είχε πληρώσει κατά κεφάλαιο και μεγάλο  μέρος των τόκων.

 

Το δικαστήριο επέβαλλε στην εταιρία να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα της υπόθεσης, τα οποία ξεπερνούν τα 300 ευρώ.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, το δικαστήριο έκρινε οτι το αυτοκίνητο ανήκει στη δανειολήπτρια εναντίον της οποίας η Credicom παρανόμως κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα νομής. Και σε αυτήν την περίπτωση η Credicom καλείται να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα.

 

Υπενθυμίζεταιοτιη Credicom Consumer Finance Bank Group αποτελείθυγατρικήεταιρείατης Crédit Agricole Consumer Finance.

 

Διαβάστε σχετικά:

Δανειολήπτης γλίτωσε το αυτοκίνητο του που παρανόμως του κατέσχεσε η τράπεζα

 

Danioliptes.gr