Μετά τον Παπακωνσταντίνου, τον Γεωργίου και τον Προβόπουλο δίνεται συγχωροχάρτι και στη Σακελλαρίου!

Άλλο ένα σκάνδαλο ολκής φορτώνεται η συγκυβέρνηση, που συντηρεί για τα καλά το χορό της διαπλοκής την ώρα που εξαθλιώνει και φτωχοποιεί τον ελληνικό λαό.

Μετά τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, τον Παπακωνσταντίνου της λίστας Λαγκάρντ, και τον Προβόπουλο της ΤτΕ, συγχωροχάρτι δόθηκε και στην Αναστασία Σακελλαρίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κι ας είναι μεταξύ των κατηγορουμένων στην υπόθεση των «κόκκινων» δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου! Και εξέδωσε και επίσημη ανακοίνωση:


«Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η κα Σακελλαρίου συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την εξασφάλιση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος» αναφέρει η ανακοίνωση. Η κυρία Σακελλαρίου, η οποία βρίσκεται μεταξύ των κατηγορουμένων για τα «κακά» δάνεια του ΤΤ, σημειώνει σχετικά ότι διατέλεσε στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και μέλος της επιτροπής χρηματοδοτήσεων κατά το έτος 2012.

 

Όπως αναφέρει, η επιτροπή αυτή χειρίστηκε την αναδιάρθρωση δύο δανείων του ομίλου DEMCO τα οποία είχαν χορηγηθεί προγενέστερα, και αποτελούν αντικείμενο της ποινικής διαδικασίας που εξελίσσεται. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο έλεγχος επεκτάθηκε και στις μετέπειτα αναδιαρθρώσεις, που εγκρίθηκαν από τις επιτροπές στις οποίες συμμετείχε η κα Σακελλαρίου.

 

Όπως επισημαίνεται σχετικά, οι επιτροπές προέβησαν σε αυτές τις αναδιαρθρώσεις, κατά τη συνήθη τραπεζική πρακτική. «Η έρευνα των ενεργειών των επιτροπών και των μελών τους προφανώς συνεχίζεται και εν τέλει θα κριθεί από την Ελληνική δικαιοσύνη» σημειώνει η κυρία Σακελλαρίου.

 

Για να θεωρούν ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στους χειρισμούς της κ Σακελλαρίου,  τότε θεωρούν ότι η τακτική της προσφοράς δανείων χωρίς εγγυήσεις σε φίλους και γνωστούς είναι η συνήθης τραπεζική πρακτική! Ο κλέψας του κλέψαντος δηλαδή. Και αυτή η γυναίκα χειρίζεται την κρίσιμη τραπεζική αναδιάρθρωση που είναι σε εξέλιξη λαμβάνοντας μισθούς που ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ το χρόνο!

Προφανώς, ο κ Στουρνάρας αντιλαμβάνεται ότι αν αποπεφθεί η κ Σακελλαρίου τότε πλήττεται κι η δική του αξιοπιστία! Εκείνος είχε διορίσει την διωκόμενη Αναστασία Σακελλαρίου με μισθό μαμούθ στο ΤΧΣ.

 

Όμως, πως είναι δυνατόν να συμφωνεί κι ο πρωθυπουργός στο να παραμένουν στην θέση τους άνθρωποι που ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο και ο ελληνικός λαός θα πρέπει να πληρώσει και πάλι τη ζημιά.       

Η τρόικα που επιβάλλει τόσο σκληρά μέτρα στην ελληνική κοινωνία, δεν αντιλαμβάνεται το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος της; Που πληρώνει τους κηφήνες, τις «εξυπηρετήσεις» και τα λάθη τους;  Η Blackrock δεν αντιλαμβάνεται το πλιάτσικο που συντελείται σε βάρος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος που ο ελληνικός λαός πληρώνει;

 

Για την κυβέρνηση δεν αναρωτιέται κανείς… Προφανώς, κι όλες αυτές είναι δικές της επιλογές αφού τα πρόσωπα που τις πραγματοποιούν είναι δικές της επιλογές… Άλλωστε, η κυβέρνηση ήταν αυτή που άφησε στη θέση του τον Α. Γεωργίου, κι είναι η ίδια η κυβέρνηση που τώρα καλύπτει την κ Σακελλαρίου. Όπως κάλυψε τους τραπεζίτες που χορήγησαν στα κόμματα εκατομμύρια ευρώ μέσα από θαλασσοδάνεια…

 

Ο υπόδικος Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, αντί να έχει καθαιρεθεί, όπως θα γινόταν με οποιονδήποτε άλλον δημόσιο λειτουργό που θα βρισκόταν αντιμέτωπος με κακουργηματική δίωξη, όχι μόνον παραμένει στην θέση του, αλλά προσλαμβάνει και ανθρώπους της αρεσκείας του! Έτσι και τώρα!

 

Αυτοί, βέβαια, καλά κάνουν και αλωνίζουν τον κρατικό κορβανά, ο ελληνικός λαός πώς το επιτρέπει; Αυτός το πληρώνει και μάλιστα, με το αίμα του… Μέχρι πότε;

 

Danioliptes.gr