Στο στόχαστρο τα σπίτια όσων έχουν αποπληρώσει το 70% των δανείων τους!

Όπως έχουμε πολλάκις επισημαίνει από το danioliptes.gr, ο νόμος για την προστασίας της πρώτης κατοικίας ήταν μόνο το πρώτο μεταβατικό στάδιο, μία παράταση χρόνου μέχρι το μοιραίο.

Η τρόικα όχι μόνο δεν αρκείται στην μερική άρση των πλειστηριασμών ακινήτων, αλλά ζητάει συγκεκριμένα να “στοχοποιηθούν” όσοι έχουν ήδη εξοφλήσει το 70% των δανείων τους, και αδυνατούν πλέον να αποπληρώσουν τα υπόλοιπα.

 

Πολίτες οι οποίοι μπορεί να έχουν αποπληρώσει το σύνολο του κεφαλαίου που έλαβαν και μάλιστα κι ίσως περισσότερο από μία φορά καθώς οι τόκοι – οι νόμιμοι και οι παράνομοι – έχουν πολλαπλασιάσει την οφειλή, κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους! Όσοι είναι νέοι δανειστές θα συνεχίσουν να χρωστάνε, και να αποδίδουν στις τράπεζες σε βάθος χρόνου.

 

Στην ουσία ο στόχος είναι να αρπάξουν τις περιουσίες όσων βρίσκονται κοντά στην “απελευθέρωσή” τους από τα χρέη, καθώς θεωρούν βέβαιο ότι με την υπερφορολόγηση που επέβαλαν στην χώρα, κανείς δεν θα μπορεί να βρει τα λίγα χρήματα που τους απομένουν. Οι υπόλοιποι έτσι και αλλιώς θα είναι στην “αποικία” χρέους για πολλά χρόνια και ουσιαστικά δεν θα διαθέτουν καμία ιδιοκτησία.

 

Κι όλα αυτά προκειμένου να μην καταγράψουν οι τράπεζες μεγάλες ζημιές. Όπως αναφέρουν τα “Επίκαιρα” ήδη η τρόικα ζητά αλλαγή στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο, με την οποία να γίνεται αποδεκτή η εξωφρενική αυτή απαίτησή τους! Οι τροικανοί ζήτησαν να βγαίνουν σε πλειστηριασμό τα σπίτια όσων έχουν εξοφλήσει το 70% των οφειλών τους με το επιχείρημα ότι με τον πλειστηριασμό των ακινήτων αυτών οι τράπεζες δεν θα χάσουν χρήματα, ενώ αντιθέτως θα καταγράψουν ζημιές έως και 90% εάν προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς για δάνεια που έχει αποπληρωθεί πολύ μικρό ποσοστό τους.

 

Η νέα εμπλοκή που παρουσιάζεται οτι υπάρχει με την τρόικα με το νέο έτος αφορά στο θέμα των τραπεζών. Η κυβέρνηση υποτίθεται ότι αντιστέκεται για να μην δεχτεί την νέα απαίτηση της τρόικα, ενώ από την άλλη πλευρά η τρόικα υποτίθεται οτι ξεκίνησε τους εκβιασμούς, μη ερχόμενη στην χώρα παρά μόνο όταν αποδεχτούν όλα αυτά που ζητάει.

 

Με την ίδια θέρμη, βέβαια, η τρόικα δεν απαιτεί και για τα “θαλασσοδάνεια” που έδωσαν οι τράπεζες στα κόμματα, αλλά και την επιχειρηματική ελίτ, διότι προφανώς έχει ήδη αποφασιστεί οτι θα τα φορτώσουν κι αυτά στο λαό.

 

Ο οποίος δεν θα μπορεί ούτε να πουλήσει, ούτε να ξεχρεώσει, ούτε να διατηρεί καταθέσεις στην τράπεζα, αλλά ούτε και να αποκατασταθεί επαγγελματικά…

 

Danioliptes.gr