Άλλο ένα πυροτέχνημα της κυβέρνησης ήταν η ρύθμιση για τις αποδεκτές δαπάνες διαβίωσης που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται να συμπεριληφθεί στη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.

Μετά, λοιπόν, τις αντιδράσεις η κυβέρνηση επιχείρησε, κατά τη συνήθη τακτική της, να τα μαζέψει… με κάθε τρόπο!

 

Με ανακοίνωση του το υπουργείο Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμη το ποσό που θα θεωρείται όριο αποδεκτών δαπανών διαβίωσης και δεν υπάρχει ζήτημα καθορισμού του ποσού των 1.000 ευρώ για τους «κόκκινους δανειολήπτες», καθώς το θέμα ούτε βρίσκεται στην αρμοδιότητα του υπουργείου, ούτε ακόμα υπήρξε σχετικό πόρισμα για το ακριβές ύψος του ποσού αυτού.


Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, προωθούν τη δημιουργία του νέου Κώδικα και κανόνων που θα καθορίζουν τον όρο του «συνεργάσιμου δανειολήπτη» δηλαδή εκείνου που δηλώνει όλα τα περιουσιακά και εισοδηματικά στοιχεία του και πληρώνει κάθε μήνα ένα ποσό, καθώς και το ύψος των δαπανών που θα θεωρούνται αναγκαίες για την επιβίωση της οικογένειας.


Πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν πως αυτή την στιγμή το αρμόδιο Συμβούλιο χρέους που θα έπρεπε να προχωρήσει στη σχετική μελέτη δεν έχει καν οριστεί.

 

Ο κύριος Χατζηδάκης δεν έχει αποφασίσει ακόμη, το ποσό με το οποίο θα μας αφήνει να ζούμε τις οικογένειες μας. Μέχρι να αποφασίσει, θα διαρρέει τις σχετικές πληροφορίες, θα ζυγίζει τις αντιδράσεις και θα κρίνει ανάλογα πόσο βαθιά θα βάλει το χέρι των τραπεζιτών στην τσέπη μας.

 

Danioliptes.gr