Κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ!

Πολλοί από τους εργαζομένους  της ΕΡΤ κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους,  το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο απαιτεί να πληρωθούν οι δόσεις των δανείων που είχαν λάβει. Μόνο που οι εργαζόμενοι έχουν ήδη πληρώσει τις δόσης  μέσω του μισθού τους στην ΕΡΤ.

 

Τα χρήματα αυτά, όμως, παρότι παρακρατήθηκαν από τις υπηρεσίες  της κρατικής τηλεόρασης, δεν πληρώθηκαν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο! Οι εργαζόμενοι της  ΕΡΤ  που είχαν πάρει στο παρελθόν στεγαστικά δάνεια από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πλήρωναν τις δόσεις  μέσω της ΕΡΤ, με παρακράτηση από τον μισθό τους. Έκπληκτοι, έμαθαν από την απαίτηση του ΤΤ πως οι δόσεις του περασμένου Απριλίου και Μαΐου, που είχαν πληρωθεί από τους  ίδιους  μέσω του μισθού τους στην ΕΡΤ, δεν έχουν αποδοθεί στην τράπεζα.

 

Οι διαχειριστή του λουκέτου της  ΕΡΤ θα πρέπει να δώσουν εξηγήσει για την τακτική που τήρησαν. Οι εργαζόμενοι της  ΕΡΤ, που προσέφυγαν με καταγγελία τους  στον Συνήγορο του Πολίτη, σημειώνουν πως δεν «έχει επιδοθεί η έγγραφη καταγγελία της  σύμβασης,  καθώς  και το ύψος  του συνόλου της  αποζημίωσης  που δικαιούμαστε, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίες μας  και τις μηνιαίες  αποδοχές  στην καταργηθείσα εταιρεία, στην οποία εργαζόμασταν». Δεν έχει τηρηθεί η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος για την καταβολή των αποζημιώσεων σε τακτικές  διμηνιαίες δόσεις.

 

Το Παρόν