Εβδομάδα των Παθών για τους εμποροϋπάλληλους

Με “εβδομάδα των Παθών” παρομοίασε την χθεσινή λειτουργία της αγοράς η πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σοφία Καλαντίδου, η οποία με νόημα ευχήθηκε στους συναδέλφους της “Καλή Ανάσταση”.

 

Μιλώντας στο radio1d.gr τόνισε ότι χθες το κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως και εκείνο των Αθηνών, είχε μεγάλη κίνηση. “Βοήθησε και ο καιρός. Είδα κόσμο να γεμίζει τα πεζοδρόμια αλλά δεν είδα κόσμο να κουβαλάει σακούλες. Έστω κι αν βρισκόμαστε μία εβδομάδα πριν από το Πάσχα. Κι αυτό είναι λογικό καθώς ακόμη το δώρο του Πάσχα δεν έχει καταβληθεί, ενώ ήδη ο μισθός του Μαρτίου έχει εξαφανιστεί σε άλλες υποχρεώσεις”, είπε. Υπογράμμισε ότι η Κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς είναι ένας… μεταφερόμενος τζίρος, δηλαδή αφαιρείται από κάποια άλλη μέρα και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ο κόσμος βρέθηκε με χρήματα και αποφάσισε να αγοράσει περισσότερα από εκείνα που σχεδίαζε, απλά επειδή η αγορά ήταν ανοικτή τη Κυριακή. Η κ. Καλαντίδου ξεκαθάρισε ότι η Κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς βολεύει και εξυπηρετεί τις μεγάλες πολυεθνικές, οι οποίες έχουν φθηνό εργατικό δυναμικό και μπορούν να επιβάλλουν ευέλικτα ωράρια. “Αντίθετα, οι μικρές επιχειρήσεις δεινοπαθούν.

 

Αγορά δεν είναι μόνο το κέντρο της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών. Υπάρχουν και τα καταστήματα στους περιφερειακούς δήμους, τα οποία άνοιξαν χθες και δεν έκαναν καν τζίρο”, πρόσθεσε.

 

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να υπερασπιστούν την Κυριακάτικη αργία, τη μοναδική σταθερή μέρα ανάπαυσης και επιτέθηκε στις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη των οποίων κήρυξαν την χθεσινή απεργία μέσω της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και -όπως είπε- δεν έκαναν τίποτα για να την υπερασπιστούν.

 

Danioliptes.gr