Επίτροπος του ΔΝΤ στα ασφαλιστικά ταμεία!

Του Άγγελου Αγγελίδη

Πλήρης παραδοχή της άνευ όρων παράδοσης της χώρας στα χέρια των τροϊκανών αποτελεί η αποκάλυψη ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έστειλε στέλεχος του στην Αθήνα, το οποίο επιβλέπει τη λειτουργία των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο συνήθως λαλίστατος υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Βρούτσης φαίνεται πως έχει χάσει τη μιλιά του. Ο κ. Βρούτσης πολύ τακτικά όχι μόνο μιλά, αλλά επιτίθεται σε όσους του ασκούν κριτική. Τι θα κάνει τώρα, που το ΔΝΤ του «φυτεύει» στέλεχος του στα ασφαλιστικά ταμεία; Και εν τέλει, ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να ανέχεται τέτοια συμπεριφορά; Οι πολίτες της πολύπαθης χώρας ψήφισαν και εξέλεξαν τη σημερινή κυβέρνηση και όχι κάποιο χαμηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ, το οποίο όλο έπαρση έρχεται να επιβλέψει τα ασφαλιστικά ταμεία που με το στέρημά τους πλήρωναν οι έλληνες ασφαλισμένοι.

 

Συγκεκριμένα όπως αποκαλύπτει σε δήλωση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, ο επιτετραμμένος εμπειρογνώμονας του ΔΝΤ θα παρακολουθεί τη διαδικασία κατάργησης των επικουρικών συντάξεων από 1-7-2014 και τη διαδικασία κρατικής εγγύησης μόνο της βασικής σύνταξης από 1-1-2015.

 

«Με απόφαση της μνημονιακής κυβέρνησης στις 8-5-2014, ο τεχνοκράτης του ΔΝΤ Peter Ratcliffe ορίστηκε Επίτροπος της Τρόικα στα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία, μετά από συμφωνία της μνημονιακής κυβέρνησης και της Τριαρχίας των δανειστών! Τοποθετήθηκε ήδη σε πλήρως οργανωμένο γραφείο στο Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης. Κύριο καθήκον του ειδικού εμπειρογνώμονα του ΔΝΤ θα είναι η παρακολούθηση της διαδικασίας κατάργησης των επικουρικών συντάξεων με την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος-βιωσιμότητας των Ταμείων από 1-7-2014, καθώς επίσης και η πιστή εφαρμογή του μνημονιακού νόμου (ν. 3863/2010), που ορίζει ότι από 1-1-2015 το κράτος θα εγγυάται μόνο τη βασική σύνταξη που ανέρχεται σήμερα στα 360 ευρώ», δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος.

 

Έτσι, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της, η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου εμπαίζει απροκάλυπτα τους Έλληνες συνταξιούχους και ασφαλισμένους. Προετοιμάζεται να εφαρμόσει τους σκληρούς ασφαλιστικούς νόμους στο πεδίο των συντάξεων.

 

«Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει τον ελληνικό λαό ότι μετά τις τριπλές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 η κυβέρνηση θα κλιμακώσει την εφαρμογή των πιο σκληρών μνημονιακών συστημάτων που έχουν ψηφιστεί, βάσει της ρήτρας της διαρκούς ανταγωνιστικής υποτίμησης όλων των παροχών του Κοινωνικού Κράτους», πρόσθεσε.

 

Το πρώτο βήμα έγινε ήδη με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου 2015-2018, σύμφωνα με το οποίο οι κοινωνικές δαπάνες του Ελληνικού Κράτους το 2018 θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τις αντίστοιχες της Βουλγαρίας! Έτσι η κυβέρνηση μετεκάλεσε, σύμφωνα με δέσμευσή της με την Τριαρχία των δανειστών, και τοποθέτησε ως πανεπόπτη-παρατηρητή όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων τον κ. Peter Ratcliffe, προκειμένου να προβεί σε περικοπές των συνταξιοδοτικών δαπανών που θα συνεπιφέρουν δραματικές μειώσεις όλων των συντάξεων των Ελλήνων ασφαλισμένων.

 

Η ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος για τα Επικουρικά Ταμεία και η εγγύηση του κράτους μόνο της βασικής σύνταξης από 1-1-2015 δημιουργούν εκρηκτικό τοπίο και θα περιαγάγουν αφενός μεν τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων συνταξιούχων κάτω από το όριο της φτώχειας, και αφετέρου τα Ασφαλιστικά Ταμεία κάθε είδους χωρίς αποθεματικά.

 

«Με τις διαρκείς ελαττούμενες εισροές εισφορών και τη διαρκώς μειούμενη κρατική επιχορήγηση, η μνημονιακή κυβέρνηση με την πολιτική της σκοπεύει να καταντήσει τα Ασφαλιστικά Ταμεία θλιβερά και καθημαγμένα φιλανθρωπικά ιδρύματα! Οι περήφανοι Έλληνες συνταξιούχοι και ασφαλισμένοι, όμως, δεν θα το επιτρέψουν!», καταλήγει ο κ. Μητρόπουλος.

 

Danioliptes.gr