Και η Σακελλαρίου στη θέση της!

Με αφορμή την αναμενόμενη για σήμερα απόφαση  του διοικητικού συμβουλίου της ΤτΕ για διορισμό νέου  υποδιοικητή του συμβούλου του Πρωθυπουργού  Γιάννη Μουρμούρα, “καλοθελητές”, βρήκαν την ευκαιρία να ρίξουν ξανά “βέλη” στην Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΤΧΣ Αναστασία Σακελλαρίου, η οποία, υποτίθεται, διεκδικούσε θέση υποδιοικητή στην Τράπεζα Ελλάδος.

Η αλήθεια είναι ότι η κ.Σακελλαρίου είχε πρόταση για μετακίνηση στην Τράπεζα της Ελλάδος (στη θέση του νυν υποδιοικητή Γιάννη Παπαδάκη  η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται στις αρχές του 2015.)

 

H κ.Σακελλαρίου, όπως φαίνεται αποτελεί επιλογή της Τρόικας για το ΤΧΣ, με ρόλο να φέρει εις πέρας και να διαχειριστεί το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Το θέμα “ανακεφαλαιοποίηση” δεν έληξε, αντίθετα, βρίσκεται στην αιχμή της επικαιρότητας, καθώς αναμένονται τα stress tests από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η αγορά περιμένει ότι  θα  χρειαστούν επιπλέον αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων. Εκκρεμούν επίσης οι ρυθμίσεις όσον αφορά  την επαναγορά των warrants, ζήτημα κρίσιμο και για την ιδιωτικοποίηση των τραπεζών, αλλά και για το ίδιο το ΤΧΣ που θέλει να ανακτήσει όσα περισσότερα κεφάλαια μπορεί από αυτά που ήδη έβαλε στις τράπεζες.

 

Με αυτά τα δεδομένα, η κ. Σακελλαρίου, παραμένει με εντολή της Τρόικας στο ΤΧΣ, τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2015. Τι θα γίνει μετά; Ότι πει η Τρόικα και ο κ. Στουρνάρας.

 

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα της κ. Σακελλαρίου αναφέρεται στο πόρισμα της επίκουρης εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κυρίας Πόπης Παπανδρέου για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
 
Στο «δια ταύτα» του πορίσματός της, η εισαγγελέας αναφέρει τα ονόματα των 30 εμπλεκομένων προσώπων στην υπόθεση για τα οποία έχουν ασκηθεί κακουργηματικές ποινικές διώξεις για αδικήματα που επισύρουν ακόμη και την ποινή των ισοβίων.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους συγκαταλέγεται – σύμφωνα με το πόρισμα –  και η νυν πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου, που διώκεται για απιστία. Η κα. Σακελλαρίου ήταν μέλος της επιτροπής επιχειρηματικών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου η οποία φέρεται να εισηγήθηκε στην διοίκηση της τράπεζας στις 19 Ιανουαρίου του 2012 να εγκρίνει την αναδιάρθρωση δύο υφισταμένων δανείων της Demco του κ. Κοντομηνά, συνολικού ύψους 38,5 εκ. ευρώ.

 

Danioliptes.gr