Δημήτρης Αντωνίου: “Εκτός νόμου η λειτουργία της υπό εκκαθάρισης ΑΤΕ”

Την αποκάλυψη ότι η συνεχιζόμενη λειτουργία της υπό εκκαθάριση ΑΤΕbank δεν βασίζεται σε κάποιο νόμο, επομένως θα έπρεπε να είχε κλείσει και άρα όσοι χρωστούν σε αυτήν δεν έχουν πλέον καμία υποχρέωση να πληρώσουν καθώς ο δανειστής δεν υφίσταται, προχώρησε ο γιατρός Δημήτρης Αντωνίου από την Εύβοια, ο οποίος έχει προχωρήσει σε δικαστικές κινήσεις ενάντια στην επιβολή των μνημονίων και των τραπεζικών πρακτικών.

 

Μιλώντας στο radio1d.gr ο κ. Αντωνίου τόνισε ότι τον Ιούλιο του 2012, η ATEbank διασπάστηκε σε δύο τράπεζες. Στην “καλή”, η οποία περιλάμβανε όλα τα ακίνητα της τράπεζας και όλα τα εξυπηρετούμενα δάνεια, η οποία πωλήθηκε έναντι 95 εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα Πειραιώς, όταν η κανονική αξία ήταν 20 δισ. ευρώ. Και στην “κακή” τράπεζα, η οποία πήρε όλα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και ανέλαβε την υποχρέωση να προχωρήσει στην εκκαθάρισή της. “Στα δύο χρόνια που μεσολάβησαν η υπό εκκαθάριση τράπεζα δεν κινήθηκε δικαστικά σε βάρος των δανειοληπτών της. Επιπλέον, ο νόμος του 2012 προέβλεπε τη λειτουργία της μέχρι τον Ιούλιο του 2014. Ο ίδιος νόμος έδινε τη δυνατότητα παράτασης της λειτουργίας πέραν του Ιουλίου του 2014, με υπουργική απόφαση. Μόνο που αυτή δεν υπάρχει! Όσο κι αν έψαξα δεν υπάρχει υπουργική απόφαση για την παράταση λειτουργίας της υπό εκκαθάριση τράπεζας. Άρα, αυτή θα έπρεπε να έχει κλείσει από τον Ιούλιο. Επομένως, ο “δανειστής” δεν υπάρχει νομικά και οι δανειολήπτες δεν έχουν πλέον καμία υποχρέωση απέναντι στη τράπεζα”, ξεκαθάρισε.

 

Πρόσφατα, ο κ. Αντωνίου κατέθεσε μήνυση κατά της ΑΤΕ και της τράπεζας Πειραιώς για υπεξαίρεση αγροτικών επιδοτήσεων και απειλητικές επιστολές.

 

Αναλύοντας περαιτέρω την κατάσταση με τις “εισπρακτικές” εταιρείες, ο κ. Αντωνίου επεσήμανε:

Α) Σύμφωνα με τον ν. 3758/2009 οι εισπρακτικές ΔΕΝ μπορούν: α) να αγοράσουν (ΑΚ 513 επ.) ή να αναδεχτούν (ΑΚ 471 επ.) ή να διαχειριστούν (ΑΚ 876 επ.)! δάνεια από τις τράπεζες ή να χορηγήσουν οι ίδιες δάνεια (διότι δεν είναι πιστωτικά ιδρύματα, ασφαλιστικές εταιρείες κλπ), β) δεν μπορούν να προβούν σε ΚΑΜΙΑ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ πράξη εναντίον οφειλέτη που ασκείται αποκλειστικά από δικηγόρους ή δικαστικούς επιμελητές, όπως εξώδικα, διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ! ή την συμμετοχή των σε πλειστηριασμούς!.

Β) Σύμφωνα με τον ν. 3758/2009 οι εισπρακτικές μπορούν ΜΟΝΟ: Να ενημερώνουν ΕΞΩΔΙΚΩΣ τους οφειλέτες για ληξιπρόθεσμα δάνεια (που έχουν καταγγελθεί από την τράπεζα)

Γ) Απαγορεύεται από τράπεζα η εκχώρηση ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων προς είσπραξη, είτε προς τις Εισπρακτικές είτε προς άλλους τρίτους (ΑΚ 455 επ.).

 

“Σας φοβίζουν τα προδοτικά κανάλια, ότι δήθεν οι τράπεζες θα πουλήσουν τα δάνειά σας σε ξένες τράπεζες οι οποίες δήθεν θα σας πάρουν τα σπίτια. Αυτά είναι ΨΕΜΜΑΤΑ και σκοπό έχουν να σας φοβίσουν για να πληρώσετε τις πρόστυχες τράπεζες. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πουλήσουν οι τράπεζες τα δάνειά σας σε ξένες τράπεζες,. ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ την δική σας!….άρα αυτό είναι αδύνατον να γίνει”, ειπε.

 

Όπως είπε σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης, “σε κανένα δικαστήριο της χώρας δεν υπάρχει καμία διαταγή πληρωμής, κατάσχεση ή πρόγραμμα πλειστηριασμού κατά ακινήτων ελλήνων πολιτών από ξένες τράπεζες και funds”. “ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ, είναι ΟΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ… είμαστε σε εμφύλιο με τους τραπεζίτες, τα κανάλια, εφημερίδες κλπ… όλοι αυτοί ζουν από τις σάρκες σας και από τα προδοτικά χρήματα της Τρόικας και των εδώ οργάνων των.

 

Τέλος, ο κ. Αντωνίου υπογράμμισε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ολοκληρώθηκε με την ψήφιση του 3ου μνημονίου. Τα κεφάλαια της ανακεφαλαιοποίησης (Από Τον Κρατικό Προυπολογισμό) διατίθενται αποκλειστικά για την αποκατάσταση των ζημιών των ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών που υπέστησαν από το PSI («Κούρεμα» Των Ομολόγων Του Ελληνικού Δημοσίου) και από τα μη εξυπηρετούμενα ληξιπρόθεσμα δάνεια.

 

Danioliptes.gr