Μπρός γκρεμός και πίσω… μνημόνιο

Τρομολαγνείας το ανάγνωσμα από τον διεθνή οίκο Standard & Poors σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει το 2014. Ο διεθνής οίκος προειδοποιεί ότι η χώρα θα πτωχεύσει εντός 15 μηνών!

 

Ο πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης με την μικρότερη αποδοχή από τον ελληνικό λαό στην ιστορία του νεωτέρων χρόνων, αφού έσκισε τα μνημόνια, έφερε επενδύσεις, κατατρόπωσε την ανεργία, έφερε την ανάπτυξη, έταξε θέσεις εργασίας, άλλοτε 400 χιλιάδες, άλλοτε 700 χιλιάδες, σήμερα 300 χιλιάδες, δεν του έμεινε τίποτα άλλο από το να τάξει ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο στο τέλος του 2014.

 

Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα ψέματα με τα οποία παραπλανά τον ελληνικό λαό λέγοντας του ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο ώστε να συνεχίσει να σηκώνει τα βάρη του μνημονίου, τώρα το πάει ακόμη πιο μακριά. Ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να ζητήσει την απεμπλοκή της από το μνημόνιο,  αποφεύγοντας σκοπίμως να υπενθυμίσει ότι τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα σχέδια έχουν δέσει τη χώρα και το λαό της χειροπόδαρα για πολλές δεκαετίες στο μέλλον, έχουν αποδυναμώσει τη χώρα σε όλους τους τομείς, έχουν δολοφονήσει κόσμο, έχουν διαλύσει την κοινωνία.

 

Μετά λοιπόν και από αυτήν την αυθάδη επιχειρηματολογία, τα «κοράκια» της Standard and Poors σπεύδουν να προειδοποιήσουν για νέα πτώχευση της Ελλάδας εντός 15 μηνών!

 

Είναι αρκετό βέβαια να σκεφτεί κανείς ότι περισσότερα από 2,5 εκατ, Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ενώ άλλα 3,8 ζουν στα όρια της φτώχειας. Την ίδια στιγμή περισσότεροι από 2.450.000 πολίτες, έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, που υπολογίζεται ότι φτάνουν τα 70 δις ευρώ. Τα χρέη δε προς τις τράπεζες αναμένεται να φτάσουν τα 80 δις ευρώ στο τέλος του τρέχοντος έτους. Κάθε μήνα προστίθεται επιπλέον 1 δις ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές.

 

Και αυτή είναι μία πολύ σύντομη ματιά στην πολύ δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά. Αν αυτό, λοιπόν, δεν είναι χρεωκοπία των Ελλήνων και έπειτα και της Ελλάδας τότε τι είναι;

 

Danioliptes.gr