«Προεκλογικά» πυροτεχνήματα για τα «κόκκινα» δάνεια

Για προεκλογικά πυροτεχνήματα των πολιτικών που θυμήθηκαν πολύ αργά τους δανειολήπτες, κάνει λόγο σε δηλώσεις στο radio1d.gr ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Χαράλαμπος Περβανάς.

 

Με αφορμή τις δηλώσεις Καμμένου από την Κρήτη όπου περιοδεύει, ο κ. Περβανάς τονίζει ότι οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων «ακούμπησαν» τώρα το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, προκειμένου να ζητήσουν την ψήφο των δανειοληπτών. «Ξεχνάνε όμως, ότι το δικαίωμα μας να διευθετήσουμε το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους το έχουμε εκχωρήσει μέσω του μνημονίου στους δανειστές μας» επισημαίνει και χαρακτηρίζει «φωτοβολίδες» τα όσα προτείνονται.

 

Ο Π. Καμμένος δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δέχθηκε την πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τα «κόκκινα» δάνεια. «Αφορά 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά, 2,5 εκατομμύρια οικογένειες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό την απειλή των εισπρακτικών εταιρειών οι οποίες σαν κοινοί εκβιαστές απειλούν την κάθε οικογένεια», είπε. «Το ζήτημα της υπεχρέωσης είναι πολύ μεγαλύτερο και το έχουμε εκθέσει επανειλημμένως σε όλους ανεξαρτήτους τους πολιτικούς αρχηγούς. Αφορά τουλάχιστον τα ¾ του ελληνικού λαού» απαντά από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών Βορείου Ελλάδος.

 

 Υπενθυμίζει την επιστολή διαμαρτυρίας που είχε στείλει ο Σύλλογος το 2012 σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, από τους οποίους δεν έλαβε ούτε μία απάντηση. «Τώρα προεκλογικά θυμήθηκαν τους δανειολήπτες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο κ. Καμένος είχε υποσχεθεί ότι θα ακολουθήσει τις κινήσεις του Συλλόγου όμως, ο ευρωβουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νότης Μαριάς δεν μπήκε στον κόπο να καταθέσει και να αναδείξει την πολύ σημαντική αναφορά του Συλλόγου, που καταθέσαμε και στην Κομισιόν με αριθμό πρωτοκόλλου 2071/2014» δηλώνει ο κ. Περβανάς.

 

Σχολιάζει τη δήλωση Καμμένου σχετικά με τη συνεργασία του με τον Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος ενώ κατέθεσε ερώτηση στην ελληνική Βουλή για τα κόκκινα δάνεια από τον Ιούλιο του 2013, δεν απάντησε ποτέ στα αιτήματα του Συλλόγου για περισσότερες διευκρινίσεις.

 

«Κι οι ίδιοι οι πολιτικοί είναι δανειολήπτες. Χρηματοδοτούνται από τις τράπεζες, άρα γιατί να μη δεχθούν τις προτάσεις αυτές οι τραπεζίτες;» αναρωτήθηκε ο κ. Περβανάς. Ζητά ωστόσο, περισσότερες διευκρινίσεις επί του σχεδίου της σεισάχθειας που προτείνουν.

 

Καταλήγει επισημαίνοντας, ότι το ζήτημα της υπεχρέωσης στην Ελλάδα αφορά την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και ότι μέχρι στιγμής, οι πολιτικοί δεν το έχουν αντιμετωπίσει με τη δέουσα σοβαρότητα. Είναι οι ίδιοι που χρηματοδοτούνται από τις τράπεζες, υπογραμμίζει, και παράλληλα επιχειρούν να υπερασπιστούν τους δανειολήπτες υποσχόμενοι ριζοσπαστικές λύσεις και νόμους. Αυτό κάνει η κυβέρνηση. «Οι υπόλοιποι καταθέτουν προτάσεις, που δεν τις καταλαβαίνει ο κόσμος. Πρέπει να σταματήσουν να λένε ψέματα και να αναλάβουν άμεση δράση για να λύσουν το γόρδιο δεσμό των κόκκινων δανείων. Εμείς έχουμε πράξει τα δέοντα, προκειμένου να επισημάνουμε τα προβλήματα των υπερχρεωμένων πολιτών και να δώσουμε λύση στο αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν», αναφέρει ο κ. Περβανάς.

 

Η απάντηση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π. Καμμένου στην ερώτηση του radio1d.gr για τα προβλήματα της υπερχρέωσης :

 

 

Danioliptes.gr