Κατάθεση ερώτησης για εργαζόμενους στο Φούρνο του Λάμπρου

Με πρωτοβουλία της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης Δέσποινας Χαραλαμπίδου, 7 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν ερώτηση στην διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και την εργοδοτική αυθαιρεσία στην επιχείρηση «Ο Φούρνος του Λάμπρου» στην Θεσσαλονίκη.

Με την ερώτηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύουν την κατάσταση εργοδοτικής τρομοκρατίας, αφού ο ιδιοκτήτης, προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους απλήρωτους απολυμένους της επιχείρησης στοχοποιώντας τους εργαζόμενους και στέλνοντας εξώδικα εναντίον τους, με την προκλητική κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης (!).

Επιπλέον οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύουν την προβληματική στάση της αστυνομίας, που κινητοποιεί υπέρμετρα μεγάλες δυνάμεις απέναντι στις ειρηνικές παραστάσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι.

Τέλος, οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Εργασίας σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε η συγκεκριμένη επιχείρηση να αποδώσει όλες τις οφειλές προς τους απολυμένους, τι μέτρα θα πάρει ώστε να διασφαλιστεί ο συνεχής έλεγχος στις εργασιακές συνθήκες στον ευαίσθητο κλάδο του επισιτισμού, καθώς και τι μέτρα σκοπεύει να προτείνει για την ενίσχυση της εργατικής νομοθεσίας.

 

Danioliptes.gr