Νέα κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα stress tests των τραπεζών

“Μετά την επιτυχή αξιολόγηση του ελληνικοί”  τραπεζικού συστήματος, αντιλαμβάνεται πια κανείς τι θα συνέβαινε αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να εφαρμόσει τις  “προτάσεις” του, δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, Άννα Ασημακοπούλου, σχετικά με τα stress tests και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

 

“Είπαν ότι θα πάρουν χρήματα από τα 11 δισ. ευρώ του ΤΧΣ για να διαγράψουν τα χρέη προς τις τράπεζες, την ώρα που χρειάζονταν σχεδόν 80 δισ. Είπαν ότι πρώτα πρέπει να σωθούν οι δανειολήπτες και μετά οι τράπεζες, την ώρα που η κυβέρνηση επιτυγχάνει και τα δύο, προχωρώντας στη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση ιδιωτικού χρέους που έγινε ποτέ και διατηρώντας συγχρόνως ασφαλές το τραπεζικό μας σύστημα.

 

Μίλησαν για “σεισάχθεια”, όταν το σχέδιο τους θα επιβάρυνε το δημόσιο χρέος, δηλαδή τους έλληνες φορολογούμενους, με πάνω από 20 δισ. ευρώ. Είπαν ότι θα θέσουν τις τράπεζες υπό “δημόσιο κοινωνικό έλεγχο”, όταν αυτό συμβαίνει ήδη”, υπογραμμίζει η κ. Ασημακοπούλου.

 

“Έκαναν τα πάντα για να δυσφημήσουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στο εξωτερικό, αποκαλώντας τις τράπεζές μας “ζόμπί” και βομβαρδίζοντας με ερωτήσεις τον κ. Ντράγκι. Απείλησαν θεούς και δαίμονες, στοχοποιώντας κάθε ενέργεια της κυβέρνησης για διασφάλιση των καταθέσεων.

 

Προειδοποίησαν ότι “οι τράπεζες θα εθνικοποιηθούν μονομερώς”, απειλώντας ουσιαστικά την παρουσία της χώρας στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και προεξοφλώντας την έξοδο της χώρας μας από την Ε.Ε.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες γνωρίζουν ότι τίποτε δεν είναι διασφαλισμένο αν δεν είναι ασφαλείς οι καταθέσεις τους”, αναφέρει η κ. Ασημακοπούλου.
 

Στην Εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. απάντησε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: “Όταν στην κυβέρνηση δεν έχει απομείνει τίποτα άλλο παρά η τρομολαγνεία και οι φτηνές επικοινωνιακές μπαρούφες, όλοι αντιλαμβάνονται ότι ήδη μετράνε το χρόνο αντίστροφα.

 

Μέχρι τότε τους καλούμε να επιδείξουν την όποια σοβαρότητα τους έχει απομείνει και να μην δοκιμάζουν άλλο τη νοημοσύνη μας”, αναφέρεται στην απάντηση.

 

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ