Που χάθηκε ο Γιώργος Προβόπουλος;

Για όσους αναρωτιούνται πού χάθηκε ο πάλαι ποτέ κορυφαίος τραπεζίτης της χώρας, να σημειωθεί ότι ο Γ. Προβόπουλος δεν μπορεί να απασχοληθεί πουθενά πριν την παρέλευση τουλάχιστον ενός χρόνου από την ημέρα της αποχώρησης του από την τράπεζα. Αυτό ορίζεται από τη συμβατική του υποχρέωση και για αυτό άλλωστε έλαβε και μεγαλύτερη αποζημίωση.

 

Στα Κύθηρα (όπου διαθέτει εξοχικό) για να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις ελιές και το… λάδι, έχει εγκατασταθεί ο πρώην Διοικητής της ΤτΕ. Σύμφωνα με το Βηματοδότη, απέφυγε να απαντήσει σε όλες τις επαγγελματικές προτάσεις που του έγιναν (και του έγιναν αρκετές). Ο πρώην διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας Γ. Προβόπουλος ήταν σε μεγάλη κέφια, επειδή αφενός παρασκεύασε ένα εξαιρετικής ποιότητας αγουρέλαιο, αφετέρου από τα αποτελέσματα των stress tests των τραπεζών: «Ξεκουράζομαι δουλεύοντας, νιώθω σαν παιδί» λέει.

 

Ολο αυτό το διάστημα που εγκατέλειψε τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας ο κ. Προβόπουλος έχει σχεδόν απομονωθεί στα Κύθηρα και έγινε περίπου… αγρότης. Διαθέτει συνολικά 370 ελαιόδενδρα, μετέχει ως ένας απλός εργάτης στη συγκέντρωση των ελιών και στην παρασκευή του ελαιολάδου, το οποίο το θεωρεί «εξαιρετικό».

 

Οσον αφορά τα stress tests των τραπεζών λέει ότι αισθάνεται «υπερήφανος, ικανοποιημένος και δικαιωμένος». Καμαρώνει επειδή είχε κάνει σωστές προβλέψεις («τα βγάλαμε στον πόντο», όπως είπε χαρακτηριστικά). Και παρά τις αμφισβητήσεις και τις ειρωνείες του ΔΝΤ, δεν έπεσε καθόλου έξω στις προβλέψεις και στους υπολογισμούς που έγιναν όταν ήταν κεντρικός τραπεζίτης.

 

Danioliptes.gr