Μεγάλο φαγοπότι τραπεζιτών-ΜΜΕ με τα λεφτά μας

Οι τράπεζες οδηγούν στην καταστροφή τον ελληνικό λαό, συνεχίζοντας το μεγάλο φαγοπότι με τα ΜΜΕ και την πολιτική εξουσία.  

Αντί τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να πτωχεύσουν, να ακυρωθούν τα τοκογλυφικά δάνεια και να περάσουν υπό τον έλεγχο του ελληνικού λαού, οι τράπεζες ελέγχονται από τα ξένα χρηματοπιστωτικά αρπακτικά, εξαντλούν την όποια ελάχιστη οικονομική δύναμη έχουν ακόμη οι μικρομεσαίες και φτωχότερες οικογένειες της χώρας βάζοντας παράλληλα στο μάτι και κάπως πλουσιότερες και με τα λεφτά του Ελληνα συνεργάσιμου πολίτη, φορολογούμενου και δανειολήπτη που έχει καταπιεί την απειλή ότι αν δεν πληρώσει τις δόσεις του, θα του πάρουν το σπίτι. 

 

Η ανακοίνωση της Eurobank ότι θα διαθέσει δύο δισ. ευρώ στην αγορά διατυμπανίστηκε άμεσα από όλα τα ΜΜΕ. Η είδηση απλώς αντανακλά το μεγάλο φαγοπότι που θα συμβεί ξανά στη χώρα μας. Ολα τα λεφτά θα πάνε όχι στους φτωχότερους Ελληνες ούτε στη δημιουργία θέσεων εργασίας με κανονική αμοιβή και ασφάλιση ή έστω στον περιορισμό του μπάχαλου που επικρατεί στο Δημόσιο, αλλά στις τράπεζες. Με τη σειρά τους, εκείνες θα διαθέσουν λίγο μέρος από αυτά στους ανέκαθεν πειναλέους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ που με θαλασσοδάνεια πλασάρουν τον εφιάλτη του Μνημονίου ως μόνη ελπίδα για την ανάκαμψη (ποιων αναρωτιόμαστε) 

 

Τα λεφτά μας δεν θα κατευθυνθούν στην πραγματική αγορά, αλλά στην πλασματική αγορά που οικοδόμησαν οι ίδιοι οι τραπεζίτες για να τρώνε τον άμπακα με τους φίλους τους πολιτικούς, ιδιοκτήτες ΜΜΕ και όλο αυτό το παρασιτικό σύστημα που έχει καταβροχθίσει τα ελληνικά νοικοκυριά.  

 

Οταν οι τράπεζες ανακοινώνουν ότι θα διαθέσουν χρήμα στην αγορά και τα ΜΜΕ φροντίζουν να το παπαγαλίσουν άμεσα σημαίνει ότι οι τράπεζες σπαταλούν τα χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου και συνεργάσιμου δανειολήπτη σε διαφημίσεις στα ΜΜΕ, για συμβουλές από αρπακτικά του εξωτερικού για το πώς θα απομυζήσουν ότι απέμεινε από την τσέπη του Ελληνα και για χλιδάτες πλην άχρηστες για το κοινό καλό δεξιώσεις και άλλες εκδηλώσεις. 

 

Τα παραπονιάρικα ΜΜΕ

 

Οι τράπεζες όπως είναι λογικό μοιράζονται ψίχουλα από το παντεσπάνι μόνο με ΜΜΕ της αρεσκείας τους, αφήνοντας απέξω ΜΜΕ που σε αντίδραση κατακεραυνώνουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. 

«Μας ενοχλεί η τάση να κρύβουμε τα, άλυτα ακόμη, προβλήματα κάτω από το χαλάκι της λογιστικής επιτυχίας στα stress tests. Μας θλίβει το γεγονός ότι τα κλειδιά όσων επιχειρήσεων βρίσκονται ακόμη σε λειτουργία -και δεν πέταξαν για άλλες χώρες- μπορεί, με το πρόσχημα των κόκκινων δανείων, να περάσουν από τη μια στιγμή στην άλλη στους τραπεζίτες.
Μας εξοργίζει, μάλιστα, το ότι αυτό θα γίνει τη στιγμή που οι τραπεζίτες δεν έχουν καλά-καλά στα χέρια τους τα κλειδιά των ίδιων τους των τραπεζών, αφού τα κρατάει ακόμα η τρόικα.
Ουδέποτε δεχτήκαμε ότι η λύση του προβλήματος είναι το ολιγοπώλιο των τεσσάρων συστημικών παικτών ή η εξαφάνιση κάθε ίχνους ανταγωνισμού μέσα από τις συγχωνεύσεις, όπως αυτές έγιναν, αλλά και τον παρασκηνιακό πόλεμο εναντίον των συνεταιριστικών τραπεζών. Και, φυσικά, ποτέ δεν πιστέψαμε ότι τα μνημόνια θα πετύχουν τίποτα διαφορετικό από το να στραγγαλίσουν κάθε ζωντανό κύτταρο της ελληνικής οικονομίας, χωρίς να διορθώσουν καμία από τις υπαρκτές, διαρθρωτικές της αδυναμίες» σχολιάζει η Finance Markets Voice.

«Όταν αυτοί που μας κάνουν μαθήματα «εκ του ασφαλούς» επιχειρείν (με λεφτά του ελληνικού λαού και της Ευρώπης) και κόπτονται για την εξωστρέφεια και την υγεία των ελληνικών επιχειρήσεων, αντιμετωπίζουν έτσι την ευκαιρία να ενημερώσουν το κοινό του οποιουδήποτε Μέσου -απλώς και μόνο γιατί η κριτική τους έχει ενοχλήσει- περιμένετε σωτηρία;», διερωτάται η διεύθυνση της οικονομικής εφημερίδας στο άρθρο της. 

 

Αλλοι στα συσσίτια, και άλλοι γυρίζουν ταινίες

Την ώρα που μόνο στην Κεντρική Μακεδονία 47.000 άνθρωποι καθημερινά επιβιώνουν χάρη στα συσσίτια που οργανώνονται από τις ενορίες εκκλησιών -δεν συμπεριλαμβάνονται τα συσσίτια που διοργανώνονται από άλλους φορείς όπως τα «Γρανάζια» στη Θεσσαλονίκη- οι τράπεζες πλασάρουν τα «πακέτα τοκογλυφίας» στα ΜΜΕ προς ικανοποίηση των ιδιοκτητών τους που αφήνουν απλήρωτους ακόμη και επί μήνες τους εργαζόμενους.

Τα ΜΜΕ πανηγυρίζουν και ακονίζουν τα μαχαίρια για να φάνε τα ψίχουλα της πίτας ενώ με τα λεφτά των φορολογούμενων οι τράπεζες γυρίζουν μέχρι και ταινίες και μάλιστα με γνωστούς σκηνοθέτες. 

 

 

danioliptes.gr