Να τιμωρηθούν τα golden boys που έκλεψαν 23 δισ. ευρώ

Τα golden boys και οι πολιτικοί που άρπαξαν 23 δισ. ευρώ από τους υπερφορολογημένους και υπερχρεωμένους Ελληνες ελπίζουμε να μπουν στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης μετά από τη μύνηση που κατέθεσε για το θέμα βουλευτής που μίλησε σχετικά στο ραδιόφωνο του Συλλόγου μας. 

 

Με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελεία του Αρείου Πάγου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής ζητά να μάθει ποια είναι τα δάνεια που έδωσαν σε επιχειρήσεις οι τράπεζες χωρίς να τα λάβουν ποτέ πίσω και χωρίς να έχουν καμία εγγύηση. Ποιες τράπεζες έδωσαν τέτοια δάνεια, τα οποία σημειωτέον πλήρωσε ο ελληνικός λαός με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Επίσης ο κ Κουρουμπλής ζητά να ελεγχθεί το πόθεν έσχες των επιχειρηματιών που πήραν δάνεια χωρίς να τα επιστρέψουν ποτέ πίσω αλλά και το πόθεν έσχες των golden boys των τραπεζών.

 

“Πρόκειται για συνολικά 23 Δις ευρώ τα οποία δόθηκαν σε επιχειρηματίες χωρίς καμία εγγύηση και πληρώσαμε όλοι εμείς με την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, αφού εγγράφηκαν οι ζημίες των τραπεζών και πληρώθηκαν από τους έλληνες φορολογούμενους. Την ίδια στιγμή χιλιάδες δανειολήπτες σε όλη τη χώρα κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους” λέει ο κ Κουρουμπλής στο Radio1d.gr.

 

Υπερχρεώνουν εμάς, θαλασσοδανείζουν τους δικούς τους

 

Ο κ Κουρουμπλής ζητά ακόμη να κατατεθούν στην Εισαγγελεία του Αρείου Πάγου οι εκθέσεις των ελεγκτών των Τραπεζών, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρονται σ’αυτούς τους…περίεργους δανεισμούς. Ζητά επίσης να κληθούν οι επίτροποι και οι εκπρόσωποι του Γραφείου Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας για να καταθέσουν σχετικά με την υπόθεση.

 

“Θα περιμένω να δω τις κινήσεις του Αρείου Πάγου. Αυτό που γίνεται είναι εξωφρενικό. Αντί να προβούν οι Τράπεζες σε κούρεμα των δανείων των χιλιάδων δανειοληπτών που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, δίνουν -ακόμη και τώρα- χαριστικά  δάνεια…”εξηγεί ο κ Κουρουμπλής ο οποίος θα κάνει το επόμενο διάστημα αίτηση εγγράφων στη Βουλή προκιμένου να λάβει γνώση των στοιχείων που υπάρχουν σχετικά με τους τόκους που επί μία 15ετία έχουν εισπράξει οι Τράπεζες από τους έλληνες δανειολήπτες.

 

“Θα κινηθώ με το νομικό οπλοστάσιο που διαθέτω. Έχω τη στήριξη δύο εξαίρετων νομικών, πανεπιστημιακών δασκάλων που επιτελούν λειτούργημα . Το επόμενο βήμα είναι η Εισαγγελεία του Αρείου Πάγου να κάνει αίτημα προς την Τράπεζα της Ελλάδας προκειμένου να δοθούν τα στοιχεία που αφορούν στα επιχειρηματικά δάνεια που προανέφερα. Οι Τράπεζες έχουν κλείσει τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης για εμάς τους πολίτες. Εγώ που διαθέτω κάποια εισοδήματα και όντας βουλευτής, όταν ζήτησα πριν 3-4 χρόνια δάνειο από την Εθνική Τράπεζα ύψους 40.000 ευρώ, μού ζήτησαν να υποθηκεύσω το σπίτι μου” αποκαλύπτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Radio1d.gr.

 

Ελπίζουμε ότι η Δικαιοσύνη θα λάβει σοβαρά υπόψη της την μήνυση του κ. Κουρουμπλή και θα αναζητήσει και θα τιμωρήσει όλους όσοι ευθύνονται για τη μεγάλη ληστεία σε βάρος όλων μας. 

 

danioliptes.gr