Οι τραπεζίτες της Κουμουνδούρου

ΤΡΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ που είχαν απομακρυνθεί από μεγάλη τράπεζα έχουν αναλάβει να χαράξουν τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ στον νευραλγικό τραπεζικό τομέα.

 

Οι συχνές συναντήσεις τους με τον Γιάννη Δραγασάκη, τη Λούκα Κατσέλη και τον Νίκο Παππά διαμόρφωσαν μια σχέση εμπιστοσύνης, με αποτέλεσμα να εξελιχθούν σε μυστικοσύμβουλους του Αλέξη Τσίπρα και να λανσάρονται στην αγορά ως τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τον τραπεζικό τομέα σε ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Στρατηγική» συμμαχία από δύο συστημικούς

■ ΔΥΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ συστημικοί τραπεζίτες συναντήθηκαν πριν από λίγες μέρες και συζήτησαν εφ’ όλη της ύλης. Μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τραπεζικό σύστημα εξαιτίας της ρευστής πολιτικής κατάστασης και για μια σειρά άλλα ζητήματα που αφορούν την οικονομία.
 

Όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή, οι κορυφαίοι τραπεζίτες αποφάσισαν να διαμορφώσουν μια ενότητα γραμμής και κοινή στρατηγική στα επίμαχα ζητήματα.

Το μέτωπο θα είναι ενιαίο τόσο απέναντι στην κυβέρνηση όσο και απέναντι στην αντιπολίτευση, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.
 

Η μεγάλη δημόσια τράπεζα!…

■ Η «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ» των τραπεζιτών συναντάται μία φορά την εβδομάδα με στελέχη της Eurobank, τα οποία βρίσκονται σε μόνιμη ρήξη με τον σημερινό διοικητή της κ. Μεγάλου, για να αναλύουν τις εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο. Μάλιστα, συντάσσουν και εβδομαδιαίο δελτίο εμπιστευτικών πληροφοριών, το οποίο διαβιβάζουν στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Όπως πληροφορούμαι, ανάμεσα στις προτάσεις που έχουν διατυπώσει προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι και η συγχώνευση της Εθνικής με τη Eurobank για να διαμορφωθεί ένας ισχυρός τραπεζικός πόλος, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, σύμφωνα πάντα με τις θεωρίες που αναπτύσσει η ομάδα των άνεργων πλέον τραπεζιτών, που διεκδικεί να επιστρέψει στο προσκήνιο με όχημα τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΕΠΕΝΔΥΣΗ