ΕΛΣΤΑΤ: Ελληνες, οι πιο δυστυχισμένοι στην ΕΕ

Οι Ελληνες είμαστε οι πιο δυστυχισμένοι άνθρωποι τουλάχιστον στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αν όχι στον πλανήτη, και δυστυχώς αυτό προκύπτει από έκθεση της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. 

 

Σε δραματική κατάσταση βρίσκονται τα ελληνικά κοικοκυριά, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

 

Σε μια ελληνική οικογένεια, η μητέρα είναι συνήθως άνεργη κι ασχολείται με το νοικοκυριό, ο πατέρας εργάζεται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης, τα παιδιά έχουν ανάγκες που αυξάνονται…

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα “Τα Νέα”, τουλάχιστον 4 στους 10 δηλώνουν ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με τη ζωή, την οικονομική τους κατάσταση, την εργασία αλλά και το περιβάλλον διαβίωσής τους.

 

Το ποσοστό αυξάνεται (6 στους 10) όταν πρόκειται για πολίτες που το εισόδημά τους είναι ίσο ή μικρότερο από το κατώφλι της φτώχειας.

 

Τα στοιχεία έρχονται τη στιγμή που ένας στους δύο είναι άνεργος ή άεργος, ενώ είναι πάρα πολύ μεγάλο το ποσοστό των Ελλήνων που εργάζονται με μισθούς πείνας και σε αρκετές περιπτώσεις δεν πληρώνονται καν. 

 

Οι συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα που επιβλήθηκαν με μια σειρά μνημονιακών κυβερνήσεων με κορυφή του παγόβουνου την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας στην τρόικα με υπογραφή της κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου έχουν οδηγήσει τους Ελληνες και τις Ελληνίδες στην εξαθλίωση και αυτό είναι ορατό πλέον ακόμη και στην ψυχρή λογική των αριθμών που συνήθως αντανακλούν όχι σε απόλυτο αλλά σε κάποιο ορισμένο βαθμό την σκληρή πραγματικότητα. 

 

danioliptes.gr