Ο Ντράγκι κρατά τα κλειδιά της ελληνικής οικονομίας αλλά και των δανείων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Ο άνθρωπος που κρατά τα κλειδιά της ελληνικής οικονομίας κρατά επίσης κλειστά τα χαρτιά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα δάνεια που έλαβαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. 

 

Στο γνωστό κλίμα της κινδυνολογίας και των εκβιαστικών διλημμάτων ενόψει των πιθανών πρόωρων εκλογών λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, «προειδοποιεί» ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «μπορεί εύκολα και απότομα να κλείσει τη χρηματοδότηση προς τις τράπεζες και έτσι να στραγγαλίσει την ελληνική οικονομία σε χρόνο dt.

 

Είπε χαρακτηριστικά ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι κρατά τα κλειδιά της ελληνικής οικονομίας. Πρόκειται για τον Ιταλό άνθρωπο των τραπεζών που κρατά στο σκοτ΄΄αδι τους πάντες για τα δάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.  

 

Ο Ντράγκι επικαλέστηκε την «εμπιστευτικότητα» των στοιχείων του ελέγχου των ισολογισμών των ελληνικών τραπεζών, όσον αφορά τα δάνεια που έδιναν σε πολιτικά κόμματα για να μην αποκαλύψει το ύψος της «χασούρας» που αναγκάζεται να πληρώσει, με τις θυσίες του, ο ελληνικός λαός. Αυτό προκύπτει από απάντηση του Μ. Ντράγκι στον αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, η οποία δόθηκε στις αρχές του Δεκεμβρίου.

 

«Για λόγους εμπιστευτικότητας, η ΕΚΤ δεν είναι σε θέση να κοινοποιήσει πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένα στοιχεία των ισολογισμών των επιμέρους τραπεζών», τόνισε στην απάντησή του ο Μ. Ντράγκι.

Στην ερώτησή του, ο Δ. Παπαδημούλης είχε επισημάνει πως «ένα κομμάτι των μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελείται από την, περίπου 270 εκατ. ευρώ, δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων που συγκροτούν τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση, με ενέχυρο την, αρκετά μειωμένη σήμερα, κρατική τους χρηματοδότηση».

 

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούσε ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο που εξετάστηκαν στα stress test και στην αξιολόγηση του ενεργητικού τα δάνεια που έχουν λάβει τα κόμματα της ελληνικής κυβέρνησης, το ύψος αυτών των δανείων και τις επισφάλειες που έχουν εγγράψει οι τράπεζες, με δεδομένη τη μείωση της αξίας της ενεχυριαζόμενης κρατικής επιχορήγησης.

 

danioliptes.gr